به گزارش سایت خبری مدارا؛ مهدی طغیانی با اشاره به عدم رعایت قانون در توزیع عادلانه آب و توسعه ناپایدار کشاورزی در بالادست رودخانه گفت: بیش از نیمی از جمعیت استان اصفهان درگیر این بحران هستند.
به نوشته ایرنا؛ نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پمپاژهای غیرمجاز و توسعه بی ضابطه کشاورزی در مناطق بالادست، گفت: وقتی آبی نیست، چطور مجوزهای کشاورزی و تسهیلات بانکی صادر میشود.
وی هشدار داد: منطقه پایین دست زاینده رود، که دارای خاک بسیار مرغوب و حاصلخیز است، فاصله چندانی تا نابودی کامل ندارد.
طغیانی با بیان مثالهای عینی از تخریب محیط زیست، گفت: منطقه غرب اصفهان و خمینیشهر که روزی سرسبز و پر از درختان چند صد ساله بود، امروز به کلی نابود شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی همچنین به اختلاف نظرها در مساله آبریزداری اشاره کرد و گفت: ما مستندی داریم که نشان میدهد آب به صورت غیرقانونی به تله انداخته شده است و حداقل ۱۰۰ مورد مستند از این تخلفات وجود دارد که میتوانیم ارائه دهیم.
وی خواستار بررسی نقشههای توسعه کشاورزی طی ۴۰ سال گذشته شد و گفت: وقتی این نقشهها را مقایسه کنیم، میبینیم که توسعه ادعایی، در واقع نابودی منابع پایین دست را در پی داشته است.
به گزارش ایرنا، وضعیت ۲ دهه گذشته زاینده رود نتیجهای جز خشک بودن این رودخانه در ۸۰ تا ۹۰ درصد از روزهای سال در اصفهان به همراه نداشته است. در عین حال به گفته کارشناسان، وزارت نیرو در دورههای گذشته آنطور که باید نتوانسته است در مدیریت و برخورد با برداشتهای غیرمجاز از این رودخانه موثر عمل کند و انتظار میرود این مطالبه بطور ملموستر در دولت چهاردهم محقق شود.
وضعیت کمآبی در اصفهان به یکی از چالشهای اساسی این استان تبدیل شده است تا جایی که زمین های پایین دست زاینده رود رو به خشکی می رود و حتی تامین آب آشامیدنی به ویژه در فصول گرم سال با اختلال روبهرو میشود.
تنش آبی استان در کنار خشکی مستمر زایندهرود، افزایش پدیدههای مُخربی همچون فرونشست زمین، ریزگردها و دیگر معضلات زیست محیطی را بههمراه داشته است.