به گزارش سایت خبری مدارا؛ داریوش اسماعیلی افزود: وجود پدیده فرونشست در استان اصفهان امری واقعی است اما مردم نباید این نگرانی را بهطور روزمره در ذهن خود پرورش دهند.
به نوشته ایرنا؛ به گفته وی این موضوع به این معنا نیست که هر لحظه باید منتظر حادثهای باشند، بلکه لازم است به جای نگرانی، به دنبال راهحل و اصلاح رفتار باشیم.
اسماعیلی تصریح کرد: فرونشست یک عارضه منفی است و حتی اگر نگرانکننده هم نباشد، نباید نسبت به آن بیتفاوت بود زیرا در بلند مدت میتواند خسارات جدی به زیرساختها وارد کند.
رئیس سازمان زمینشناسی با اشاره به دلایل علمی بروز فرونشست گفت: علت اصلی این پدیده برداشت بیش از اندازه آب از سفرههای زیرزمینی است و زمانی که این آبها تخلیه میشوند، فضای خالی بهوجود میآید و رسوبات نرم در لایههای زمین بر اثر فشار، فشرده میشوند که در نتیجه، زمین نشست میکند.
اسماعیلی تاکید کرد: برای جلوگیری از ادامه این روند، باید جلوی برداشت بیرویه آب را گرفت اما هم دولت باید برنامهریزی داشته باشد و هم مردم باید در مصرف آب و نوع کشت خود تجدید نظر کنند.
رئیس سازمان زمینشناسی با اشاره به نتایج آخرین بررسیهای انجامشده گفت: نشست زمین در اصفهان تاکنون رخ داده است اما نگرانی اصلی درباره ادامه این روند است و اگر برداشت بیرویه آب متوقف نشود، این پدیده تشدید خواهد شد.
اسماعیلی افزود: از مردم انتظار میرود برای حفظ منابع آبی، جلوگیری از آسیب به زیرساختها و ادامه فعالیتهای تولیدی، آستین بالا بزنند و مسوولانه با منابع زیرزمینی برخورد کنند.
به گزارش ایرنا، طبق گزارش سازمان زمینشناسی نرخ فرونشست اصفهان به طور میانگین بین ۱۵ تا ۱۸ سانتیمتر در سال است.
اصفهان تنها شهری محسوب میشود که فرونشست به دل آن نفوذ کرده و به گفته کارشناسان، این موضوع ریسک پذیری این خطه را بیشتر کرده است و تنها راهکار جلوگیری از پیشرفت فرونشست، جاری شدن زایندهرود و کاهش برداشت آب های زیرزمینی دشت «اصفهان برخوار» است؛ اتفاقی که هرچقدر به تعویق بیفتد با مشکلاتی نظیر تهدید سازههای شهری، ساختمانها و خطوط انتقال نیرو، جمعیت ۲ و نیم میلیون نفری شهر اصفهان را تهدید خواهد کرد.
فرونشست یک پدیده زیست محیطی به معنی نشست تدریجی و یا پایین رفتن ناگهانی سطح زمین به دلیل تراکم موارد زیرسطحی است؛ برداشت بیش از حد از آبهای زیرزمینی ناشی از نیاز روزافزون به منابع آب که به دنبال توسعه جمعیت، صنعت و کشاورزی در حوضه آبریز زاینده رود رخ داده از دلایل اصلی فرونشست به شمار میرود.