به گزارش سایت خبری مدارا؛ مهدی جمالینژاد در نشست میز اقتصادی با محوریت راهاندازی سامانه هوشمند جذب سرمایهگذار(چتبات) اظهار کرد: گزارش، طرح ایجاد “شهرک سلامت” بهعنوان اولین منطقه ویژه اقتصادی سلامت کشور مورد بررسی و تأیید قرار گرفت.
به نوشته ایسنا؛ وی افزود: این پروژه که از اهمیت بالایی برای توسعه اقتصادی اصفهان برخوردار است، مراحل طولانی تصویب در دولت و مجلس را پیش رو دارد، اما در صورت نهایی شدن، تحولی بزرگ در حوزه سلامت و اقتصاد استان ایجاد خواهد کرد.
استاندار اصفهان ادامه داد: دیگر پروژه مورد بررسی پروژه کلان سرمایهگذاری در شرق اصفهان و احداث باشگاه سالمندان با مشارکت سرمایهگذار ایرانی مقیم کانادا است که این پروژه هماکنون در حال اجرای اولیه است.
جمالینژاد تصریح کرد: از دیگر پروژههای مهم دیکر مطرح شده در این جلسه پروژههای بهینهسازی در دست اقدام پالایشگاه اصفهان از سالهای گذشته بود که حجم سرمایهگذاری مورد نظر رقمی معادل ۴/۵ میلیارد دلار و در حال اجراست که بخشی از آن به بهرهبرداری رسیده و بخش دیگر در مراحل پایانی قرار دارد.
وی ادامه داد: طبق گزارش مدیران پالایشگاه، این طرحها نه تنها کیفیت محصولات پالایشگاهی را ارتقا میدهد، بلکه بخش مهمی از سوخت کشور را تأمین و آلایندگی زیستمحیطی را کاهش خواهد داد.
استاندار اصفهان در بخش دیگری از این جلسه، از رونمایی از سامانه هوشمند “چت بات سرمایهگذاری” خبر داد و گفت: این پلتفرم که با استفاده از هوش مصنوعی طراحی شده، به سرمایهگذاران کمک میکند تا طرحهای خود را براساس سند آمایش استانها برنامهریزی کنند.
جمالینژاد گفت: برای مثال، اگر سرمایهگذاری بخواهد در حوزه پرورش ماهی یا دام در اصفهان فعالیت کند، این سامانه بهترین گزینههای مکانی و شرکای احتمالی را پیشنهاد میدهد و در حال حاضر، این سیستم در مرحله آزمایشی قرار دارد که پس از تکمیل دادههای مورد نیاز، به طور رسمی و استفاده از کاربران راهاندازی خواهد شد.
امروز شنبه ۴ مرداد، وی در پایان این نشست تأکید کرد: این پروژهها نقش کلیدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی استان ایفا میکنند و ما از تمام ظرفیتهای دولتی و خصوصی برای تسریع در اجرای آنها استفاده خواهیم کرد.
۱۵ پروژه مهم در دست اقدام پالایشگاه اصفهان از سالهای گذشته
غلامرضا باقری، مدیرعامل پالایشگاه اصفهان نیز در این جلسه ضمن ارائه پروژههای مهم پالایشگاه به طرحها و پروژهها براساس الزامات قانونی و اجرای طرحهای کیفیسازی پرداخت و گفت: پالایشگاه اصفهان ۱۵ پروژه از گذشته دارد که به ۴/۵ میلیارد یورو نیاز دارد که ۱/۵ میلیارد یورو آن تأمین شده و پیشبینی میشود طی پنج سال مابقی تا ۱۴۰۸ تأمین شود.
وی با تشریح و مقایسه درآمد و هزینهها در ۱۴۰۴ افزود: مهمترین پیشنهادها برای حمایت از اجرای پروژهها، حمایت ملی از صنایع پالایشگاهی، حداقل نمودن توزیع سود تا اجرا و پروژههای بهینهسازی است.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان ادامه داد: اصلاح سیاستهای نرخگذاری خوراک و فرآوردهها و اصلاح نرخ گاز و سوخت برای پالایشگاهها را از دیگر پیشنهادات برشمرد.
امضا تفاهمنامه همکاری جذب سرمایهگذار( چتبات) بین استانداری و پالایشگاه اصفهان
راهاندازی چتبات هوشمند سرمایهگذاری برای تسهیل فرایند جذب سرمایه در اصفهان و سراسر کشور است. براساس تفاهمنامه همکاری منعقدشده، چتباتی هوشمند برای راهنمایی سرمایهگذاران در استان اصفهان بهصورت پایلوت راهاندازی خواهد شد و در صورت موفقیت، در سطح کشور گسترش مییابد.
این چتبات با تحلیل نیازها و اطلاعات سرمایهگذاران، آنها را در انتخاب بهترین حوزههای سرمایهگذاری، پیشبینی سودآوری و اخذ مجوزهای لازم راهنمایی میکند. این سامانه با همکاری معاونت اقتصادی توسعه یافته و هدف آن تسهیل فرایند سرمایهگذاری است.
یکی از چالشهای پیشروی سرمایهگذاران، اطلاع دقیق نداشتن از فرصتهای سرمایهگذاری، میزان سوددهی و مراحل دریافت مجوزها بوده است که چتبات جدید با ارائه راهنماییهای مرحلهای، سرمایهگذاران را از سردرگمی خارج کرده و مسیر قانونی اخذ مجوزها را برای آنها شفاف میسازد.
هرچند اتصال مستقیم به سامانههای صدور مجوز در حال حاضر امکانپذیر نیست، اما این چتبات با ارائه جزئیات پروسههای اداری، به سرمایهگذاران کمک میکند تا با آگاهی بیشتری اقدام کنند. انتظار میرود این ابزار هوشمند، نقش مؤثری در جذب سرمایه و رونق اقتصادی ایفا کند.
گفتنی است؛ در این جلسه معاون اقتصادی استاندار اصفهان، مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، امیرکشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان، داریوش گلعلیزاده، مدیر کل محیط زیست و برخی دیگر از مسئولان استانی حضور داشتند.