کد خبر : 347040
انتشار : ۱۴۰۴/۰۳/۱۸ - 18:50
دسته‌بندی : اقتصادی، برگزیده ها
چاپ

دلیل گرانی برنج اعلام شد

به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران قفل‌شدن نه تا دوازده ماهه تخصیص ارز برای واردات برنج، ادامه تأمین کسری برنج مورد نیاز کشور از محل واردات را مختل کرده است.

دلیل گرانی برنج اعلام شد

به گزارش سایت خبری مدارا: تسنیم نوشت: مسیح کشاورز دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با ارسال نامه‌ای خطاب به معاون اول رئیس‌جمهور ضمن هشدار در خصوص توقف واردات برنج، خواستار تخصیص فوری ارز توسط بانک مرکزی جهت پرداخت معوقات واردکنندگان برنج شد و همچنین تأکید کرد باتوجه به محدودیت منابع ارزی کشور و عدم امکان پرداخت ارز ترجیحی برای واردات برنج، پس از پرداخت مطالبات معوق نوع ارز واردات برنج از ارز ترجیحی به ارز تالار مبادله تغییر کند.

وی در این نامه توضیح داده است که معطلی و تأخیر چندماهه تخصیص ارز ترجیحی برای واردات برنج موجب افزایش هزینه‌ خرید اعتباری برنج شده است که در نهایت موجب شده است قیمت تمام‌شده واردات برنج معادل بهای ارز با قیمت آزاد شود، چراکه هزینه‌های تأخیر را تجار باید متقبل شوند.

کشاورز در این نامه متذکر شده است به‌دلیل تأخیر طولانی پرداخت بهای برنج خریداری‌شده، دیگر واردات برنج به‌صورت خرید اعتباری ممکن نیست و در صورتی که واردکنندگان نتوانند بدهی خود را به صادرکنندگان برنج در کشورهای مبدأ پرداخت کنند، واردات برنج با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

لازم به توضیح است تخصیص ارز برنج از شهریور ماه سال گذشته متوقف شده است و این در حالی است که برخی واردکنندگان بیشتر از یک سال ارز واردات برنج را دریافت نکرده‌اند.

واردات اعتباری برنج با سرمایه تجار و از محل تسهیلات بانکی، ارز صرافی یا اعتبار نزد تاجر صادرکننده انجام می‌شود و هزینه خرید اعتباری و جریمه تأخیر پرداخت را واردکنندگان متحمل می‌شوند.

متن نامه کامل مسیح کشاورز دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران خطاب به محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور به‌شرح زیر است:

احتراماً ، مستحضرید برای مطالبات ارزی وارد کنندگان برنج هیچ گونه تخصیص ارز از شهریور ماه سال ۱۴۰۳ تا کنون انجام نشده و همچنین با توجه به این مهم که متأسفانه بعد از گذشت بیش از ۴۰ روز از ارسال نظر دستگاه به بانک مرکزی هنوز تخصیص ارزی توسط بانک مرکزی صورت نپذیرفته است و همچنین سقف خرید اعتباری واردکنندگان نزد فروشندگان خارجی به اتمام رسیده است، از این پس تحت هیچ شرایطی امکان واردات برنج به‌صورت فروش اعتباری توسط صادرکنندگان وجود نخواهد داشت،

لذا با توجه به این‌که هزینه‌های تأمین خرید اعتباری برنج در شرایط بسیار بد تخصیص ارز ترجیحی، قیمت تمام‌شده را نزدیک به قیمت برنج با ارز غیرترجیحی نموده است و قطعاً با توجه به افزایش قیمت برنج ایرانی در آستانه فصل برداشت این نگرانی وجود دارد که شرایط موجود روند واردات را دچار مشکل کند و به‌هم‌خوردن تنظیم بازار و تهدید گرانی و کمبود را در پی خواهد داشت، پیشنهاد می‌شود با عنایت به محدودیت منابع ارزی کشور، جهت تأمین نیاز کسری برنج از محل واردات و جلوگیری از به‌هم‌خوردن بازار، ابتدا مطالبات ارزی معوقه واردکنندگان را پرداخت کنند و سپس بلافاصله نرخ ارز برنج را از ترجیحی تغییر دهند تا از تهدیدات عدم تأمین کسری برنج شش دهک اقشار آسیب‌پذیر جلوگیری شود.

اخبار مرتبط:
اسرائیل از کمک احتمالی چین به ایران برآشفت
اسرائیل از کمک احتمالی چین به ایران برآشفت

مایکل یخیل لایتر، سفیر اسرائیل در ایالات متحده، روز پنجشنبه نسبت به «نشانه‌هایی نگران‌کننده» هشدار داد که نشان می‌دهند چین ممکن است در بازسازی برنامه موشک‌های بالستیک ایران که در جریان درگیری‌های اخیر به‌شدت آسیب دیده، کمک کند.

جزئیات جدید ماجرای آتش‌بس بین ایران و اسرائیل
جزئیات جدید ماجرای آتش‌بس بین ایران و اسرائیل

وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگویی به بیان روایت خود از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه پرداخت.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران خطاب به رئیس‌جمهور: لایحه «مقابله با مطالب خلاف واقع در فضای مجازی»، به طور جدی، آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات را تهدید می‌کند
انجمن صنفی روزنامه‌نگاران خطاب به رئیس‌جمهور: لایحه «مقابله با مطالب خلاف واقع در فضای مجازی»، به طور جدی، آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات را تهدید می‌کند

انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران در نامه‌ای سرگشاده از رئیس جمهور مسعود پزشکیان درخواست کرد که لایحه مقابل با مطالب خلاف واقع در فضای مجازی را پس بگیرید.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است