کد خبر : 346551
انتشار : ۱۴۰۴/۰۳/۱۳ - 11:06
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

باهنر: یکی از موانع تحقق مردم‌سالاری، مشکلات ساختاری در نظام و قانون اساسی است / اصل ۱۷۷ قانون اساسی این امکان را فراهم کرده که برخی اصول قانون اساسی، بازنگری و اصلاح شوند

باهنر می گوید: یکی از مهم‌ترین موانع افزایش مشارکت و تحقق مردم‌سالاری، مشکلات ساختاری در نظام حکومتی و قانون اساسی است. اصل ۱۷۷ قانون اساسی که به عنوان اصل ترمیمی شناخته می‌شود، این امکان را فراهم کرده که برخی اصول قانون اساسی، بجز اصول مربوط به جمهوریت و اسلامیت نظام، بازنگری و اصلاح شوند. این ظرفیت تاکنون به اندازه کافی مورد استفاده قرار نگرفته است.

باهنر: یکی از موانع تحقق مردم‌سالاری، مشکلات ساختاری در نظام و قانون اساسی است / اصل ۱۷۷ قانون اساسی این امکان را فراهم کرده که برخی اصول قانون اساسی، بازنگری و اصلاح شوند

به گزارش سایت خبری مدارا: باهنر می گوید: در بسیاری از کشورهای دموکراتیک، دو مجلس وجود دارد که تعادل و کارآمدی بیشتری در فرآیند قانونگذاری ایجاد می‌کند.

محمدرضا باهنر دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری به روزنامه ایران گفت: حفظ دستاوردهای انقلاب بدون اصلاحات و بازنگری در ساختارها و سیاست‌ها ممکن نیست. اگر امروز شاهد کاهش مشارکت هستیم، بخشی از آن به مشکلات ساختاری، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی برمی‌گردد که نیازمند اصلاح و بازسازی است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین موانع افزایش مشارکت و تحقق مردم‌سالاری، مشکلات ساختاری در نظام حکومتی و قانون اساسی است. اصل ۱۷۷ قانون اساسی که به عنوان اصل ترمیمی شناخته می‌شود، این امکان را فراهم کرده که برخی اصول قانون اساسی، بجز اصول مربوط به جمهوریت و اسلامیت نظام، بازنگری و اصلاح شوند. این ظرفیت تاکنون به اندازه کافی مورد استفاده قرار نگرفته است.

باهنر گفت: برای مثال، ساختار مجلس شورای اسلامی که بر اساس حوزه‌های انتخابیه منطقه‌ای شکل گرفته، در حالی که تصمیمات آن ماهیتی ملی دارند، باعث بروز مشکلاتی در نمایندگی واقعی مردم شده است. در بسیاری از کشورهای دموکراتیک، دو مجلس وجود دارد که تعادل و کارآمدی بیشتری در فرآیند قانونگذاری ایجاد می‌کند. بازنگری در این ساختار می‌تواند به بهبود کیفیت تصمیم‌گیری‌ها و افزایش اعتماد مردم کمک کند.

اخبار مرتبط:
تجمع اعتراضی جمعی از دوومیدانی کاران مقابل وزارت ورزش؛ «حدادی را برکنار کنید»
تجمع اعتراضی جمعی از دوومیدانی کاران مقابل وزارت ورزش؛ «حدادی را برکنار کنید»

در پی حواشی ایجادشده برای تیم ملی دوومیدانی در جریان رقابت‌های بین‌المللی کره جنوبی و بازداشت سه ورزشکار به اتهام تعرض به یک دختر کره‌ای، جمعی از اهالی دوومیدانی با تجمع مقابل ساختمان وزارت ورزش و جوانان، نسبت به وضعیت به‌وجود آمده اعتراض کردند. تجمع‌کنندگان با سر دادن شعار‌هایی خواستار استعفای مسولان و احسان حدادی، رئیس فدراسیون بودند.

عراقچی: پیشنهادی که از آمریکا دریافت کرده‌ایم، دارای ابهامات و سوالات زیادی است و خیلی از مسائل در آن روشن نیست
عراقچی: پیشنهادی که از آمریکا دریافت کرده‌ایم، دارای ابهامات و سوالات زیادی است و خیلی از مسائل در آن روشن نیست

عراقچی تأکید کرد: ما پیشنهادی که از امریکا دریافت کردیم دارای ابهامات و سوالات زیادی است. خیلی از مسائل در این پیشنهاد روشن نیست. پاسخ مقتضی را ظرف روزهای اینده بر اساس اصول و منافع ایران خواهیم داد.

روایت یک نماینده‌ی زن مجلس از بهارستان: اسم خانم‌ها از قرعه‌کشی نطق و تذکر در نمی‌آید
روایت یک نماینده‌ی زن مجلس از بهارستان: اسم خانم‌ها از قرعه‌کشی نطق و تذکر در نمی‌آید

سارا فلاحی گفت: همه خانم‌ها هرروز ثبت نام می‌کنیم و اسم‌مان از قرعه در نمی‌آید. قبلا در می‌آمد اما در مجلس دوازدهم انگار یا بخت با ما یار نیست یا اتفاقی در سیستم قرعه افتاده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است