کد خبر : 345705
انتشار : ۱۴۰۴/۰۳/۰۵ - 20:08
دسته‌بندی : برگزیده ها، سلامت
چاپ

کرونا شایع‌ترین ویروس تنفسی کشور؛ شناسایی ۲مورد ابتلابه HMPV

​نتایج آزمایش‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد که ویروس کرونا با ۱۰.۸درصد، رینوویروس (ویروس سرماخوردگی) با ۸.۱درصد و ویروس‌های آنفلوآنزا با ۶.۳درصد، در صدر ویروس‌های شایع تنفسی در گردش در کشور قرار دارند و دو مورد ابتلا به HMPV نیز شناسایی شده است.

کرونا شایع‌ترین ویروس تنفسی کشور؛ شناسایی ۲مورد ابتلابه HMPV

به گزارش سایت خبری مدارا: تسنیم نوشت: معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه‌ای به معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی، بر لزوم تشدید اقدامات مراقبتی در برابر بیماری‌های حاد تنفسی، به‌ویژه کووید‌ـ‌۱۹ و آنفلوآنزا تأکید کرد.

وی همچنین اعلام کرد که رصدهای انجام‌شده نشان داده است که موارد کرونامثبت در کشور به حدود ۳.۵ درصد عفونت‌های تنفسی رسیده است اما این موارد باعث افزایشی در بستری یا مرگ‌ومیر نشده است.

براساس توصیه متخصصان، شست‌وشوی مکرر دست‌ها و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در مکان‌های شلوغ، به‌عنوان دو ابزار مهم در کاهش انتقال ویروس‌ها شناخته می‌شوند، همچنین به افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف و بیماری‌های زمینه‌ای توصیه می‌شود که در اماکن عمومی و سربسته نظیر ناوگان حمل‌ونقل عمومی، علاوه بر نکات گفته‌شده از ماسک استفاده کنند.

کرونا، سرماخوردگی و آنفلوآنزا شایع‌ترین بیماری‌های تنفسی در گردش در کشور

وزارت بهداشت به‌منظور رصد و پایش ویروس‌های در گردش مرتبط با بیماری‌های حاد تنفسی، فعالیت‌های دیده‌وری مولتی‌پلکس را (شناسایی همزمان چندعامل بیماری‌زا) در راستای شناسایی ۲۱ عامل بیماری‌زای تنفسی از مرداد ماه سال ۱۴۰۲ در دانشگاه‌های علوم پزشکی منتخب تهران، ایران، شهیدبهشتی و هرمزگان آغاز کرده است. در اردیبهشت ماه سال جاری، تعداد ۱۱۱ نمونه برای شناسایی این ۲۱ عامل عفونی تنفسی تحت آزمایش قرار گرفته است.

نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد که ویروس کووید‌ـ‌۱۹ با فراوانی ۱۰.۸ درصد، رینوویروس (ویروس سرماخوردگی) با ۸.۱ درصد و ویروس‌های آنفلوآنزا با ۶.۳ درصد، در صدر ویروس‌های شایع تنفسی در گردش در کشور قرار دارند،

به‌عبارت دیگر از بین نمونه‌های اخذشده از بیماران، حدود ۱۰ درصد از افرادی که دچار علائم تنفسی بوده‌اند به ویروس کرونا، ۸ درصد به سرماخوردگی و ۶ درصد به ویروس‌های آنفلوآنزا مبتلا بودند.

درصد فراوانی ویروس‌های تنفسی شناسایی‌شده در اردیبشهت ماه سال جاری در تصویر زیر نمایش داده می‌شود:

کرونا تهدیدی بالقوه و بالفعل برای کشور است

در این راستا دکتر سید محمد جزایری، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: عفونت‌های تنفسی همواره در طول تاریخ بشر وجود داشته‌اند، بعد از پاندمی کووید‌ـ‌۱۹، توجه جهانی به ویروس‌های تنفسی ـ به‌ویژه کرونا ـ به‌شکل قابل‌توجهی افزایش یافته است. کشورهای پیشرفته، به‌واسطه برخورداری از سیستم‌های دقیق، از نظر ژنتیکی تنوع و واریانت‌های ویروسی را شناسایی و پایش می‌کنند. در کشور ما مراکز دولتی مرتبط با وزارت بهداشت این رصد را انجام می‌دهند.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: بر اساس پایش‌های صورت گرفته، در زمان حاضر کووید‌ـ‌۱۹ در کشور در حال گردش است و مرتباً با کاهش و افزایش سرایت و ایجاد بیماری تهدیدی بالقوه و بالفعل برای جامعه ما محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه با استفاده از تست‌های مولکولی مولتی‌پلکس (شناسایی همزمان چند عامل عفونی در یک تست) شیوع انواع ویروس در جامعه را می‌توان بررسی کرد، تصریح کرد: نتایج تست‌ها نشانگر ابتلا مردم به انواع ویروس‌ها و از جمله ویروس کووید‌ـ‌۱۹‌ است.

جزایری تأکید کرد: با توجه به اینکه هنوز جوامع دنیا در معرض تهدید با ویروس کووید‌ـ‌۱۹ و زیرسویه‌های آن (مانند اومیکرون) هستند، لذا به‌دنبال پیدایش هر گونه همه‌گیری در جامعه لازم است مردم و خصوصاً افراد بیمار اصول پیشگیری مانند قرنطینه (و یا حداقل ماندن در منزل)، استفاده از ماسک و غیره را رعایت کنند. مردم باید توجه داشته باشند که ویروس کرونا و زیرمجموعه‌های آن هنوز در فهرست تهدیدات همه‌گیری جهانی (پاندمی) قرار دارد و معلوم نیست چه‌زمانی دست از سر بشر بردارد.

شناسایی دو مورد ابتلا به ویروس HMPV در کشور

براساس اعلام وزارت بهداشت همچنین از بین ۱۱۱ نمونه اخذشده از بیماران در اردیبهشت‌ماه، دو مورد نیز به‌عنوان ویروس HMPV شناسایی شده است.

ویروس HMPV یا متاپنوموویروس در سال ۲۰۰۱ شناسایی شد اما اخیراً در کشور چین نیز همه‌گیری‌های کوچکی از این ویروس ایجاد شده است. این ویروس موجب بیماری دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی در هر سنی به‌ویژه میان کودکان، سالمندان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی می‌شود.

دوره نهفتگی این ویروس ۳ تا ۶ روز و میانه طول مدت بیماری بسته به شدت آن متغیر اما مشابه سایر ویروس‌های تنفسی است. ویروس متاپنوموویروس از راه‌های ترشحات سرفه و عطسه، تماس نزدیک از طریق تماس و دست دادن و تماس با اشیاء یا سطوح آلوده به ویروس و سپس دست زدن به دهان، بینی یا چشم‌ها منتقل می‌شود.

بهترین راه‌های پیشگیری از این بیماری شامل شستن مداوم دست‌ها، خودداری از دست زدن به چشم، بینی و دهان با دست شسته‌نشده و خودداری از تماس نزدیک با افراد بیمار است، همچنین افرادی که دارای علائم سرماخوردگی هستند، ضروری است پوشاندن بینی و دهان هنگام عطسه و سرفه، شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون حداقل به‌مدت ۲۰ ثانیه، خودداری از استفاده از وسایل فردی مشترک (مانند قاشق، چنگال، لیوان)، خودداری از روبوسی و دست دادن و استراحت در منزل هنگام بیماری را در دستور کار قرار دهند.

جزایری، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره این ویروس نیز می‌گوید: بیشتر عفونت‌های مشاهده‌شده، مربوط به ویروس‌هایی هستند که همیشه در ماه‌هایی از سال در جامعه در گردش هستند، بسیاری از مردم با این اسامی آشنا نیستند، مانند بوکا ویروس، متوپنوموویروس یا HMPV، پاراآنفلوآنزا و… .

وی با اشاره به علت عدم شناسایی این‌گونه عوامل در کشور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برای بسیاری از این ویروس‌ها داروی خاصی وجود ندارد و همچنین از نظر بالینی نیز تشخیص آنها معمولاً بر اساس علائم است، نه بر اساس تست‌های انجام‌شده، و همچنین به‌دلیل هم‌پوشانی علائم بالینی این ویروس‌ها با یکدیگر بنابراین در بسیاری از موارد این عوامل به‌درستی شناسایی نمی‌شوند و اظهار نظر دقیق در مورد شیوع آن‌ها به‌تفکیک انواع بیماری‌زا گاهی دشوار است.

اخبار مرتبط:
جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس با وزیر اطلاعات
جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس با وزیر اطلاعات

عباس گودرزی با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح امروز (سه‌شنبه ۲۴ تیرماه) مجلس گفت: پیش از شروع جلسه علنی امروز، جلسه غیرعلنی با حضور وزیر اطلاعات و معاونانش برگزار شد. در این جلسه وزیر اطلاعات گزارشی از اقدامات این وزارتخانه در قبل و بعد از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ارائه کرد و آسیب‌ها، اشکالات و ایرادات شناسایی شد و مورد بحث و برسی قرار گرفت.

نماینده مجلس: ایستگاه‌های ایست و بازرسی بسیج باید فعال بمانند
نماینده مجلس: ایستگاه‌های ایست و بازرسی بسیج باید فعال بمانند

نایب رئیس مجلس، با تأکید بر نقش مؤثر ایستگاه‌های ایست و بازرسی در تأمین امنیت محلات در روزهای بحرانی، خواستار تداوم فعالیت این ایستگاه‌ها با همکاری بسیج و سایر نهادهای مسئول شد.

درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکا و اسرائیل
درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکا و اسرائیل

وزیر خارجه ایران طی سخنرانی در نشست شورای وزیران سازمان همکاری شانگهای و با اشاره به اقدامات تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت: از شورای سران سازمان همکاری شانگهای درخواست می‌کنم که وضعیت تجاوز را در سریع‌ترین زمان ممکن مورد بررسی قرار داده و تصمیمی در جهت ارائه حمایت سیاسی لازم و سایر مساعدت‌های مرتبط به جمهوری اسلامی ایران اتخاذ نماید.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است