کد خبر : 345532
انتشار : ۱۴۰۴/۰۳/۰۴ - 19:59
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

منصور حقیقت‌پور: ایران، لیبی نیست که صنعت هسته‌ای‌اش را کنار بگذارد

یک فعال سیاسی گفت: ما با آمریکایی‌ها اختلاف نظر داریم. اگر آنها بپذیرند که اصل حق غنی‌سازی ایران را بپذیرند می‌توان حدود ۵۰ درصد اختلافات را مدیریت کرد؛ در غیر این صورت، به نتیجه نمی‌رسیم.

منصور حقیقت‌پور: ایران، لیبی نیست که صنعت هسته‌ای‌اش را کنار بگذارد

به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: آمریکایی‌ها اصرار دارند که کلیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران برچیده شود؛ خواسته‌ای که ایران با آن به شدت مخالف است و غنی‌سازی در چارچوب قواعد بین‌المللی را حق خود می‌داند. حالا پرسش آن است که چنین تعارضی در خواسته‌ها آیا باعث می‌شود مذاکرات تحت‌الشعاع قرار بگیرد؟

منصور حقیقت‌پور، فعال سیاسی، درباره این موضوع  گفت: «دانش هسته‌ای یک ظرفیت مهم ژئوپلیتیکی برایمان به شمار می‌رود که برای دستیابی به آن هزینه‌های بسیاری پرداخت کرده‌ایم؛ از شهادت دانشمندان هسته‌ای تا تحمل سال‌ها تحریم. این دانش، سرمایه‌ای ملی است و هیچ کشوری از جمله آمریکا حق ندارد برای صنعت هسته‌ای ایران تصمیم‌گیری کند. قوانین بین‌المللی به ما این حق را داده‌اند که غنی‌سازی اورانیوم را در چارچوب مقررات انجام دهیم. ما دنبال ساخت بمب هسته‌ای نیستیم اما این آنها بودند که هم بمب اتم ساختند و هم آن را در جنگ جهانی دوم استفاده کردند».

او ادامه داد: «ما از حق غنی‌سازی عقب‌نشینی نخواهیم کرد. آیا ایالات متحده تأمین‌کننده نیازهای دارویی و درمانی ما، از جمله داروهای بیماران خاص مثل پروانه‌ای‌ خواهد بود؟ حتما خیر. ما با آمریکایی‌ها اختلاف نظر داریم. اگر آنها اصل حق غنی‌سازی ایران را بپذیرند، می‌توان حدود ۵۰ درصد اختلافات را مدیریت کرد؛ در غیر این صورت، به نتیجه نمی‌رسیم».

این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «حتی اگر مذاکره به نتیجه نرسد، ما تحریم‌ها را مدیریت خواهیم کرد. ایران، لیبی نیست که صنعت هسته‌ای‌اش را کنار بگذارد. ما ایرانیم؛ کشوری با تمدنی چند هزار ساله که بسیار پیش‌تر از آمریکا دارای فرهنگ و تاریخ بوده است. آنها ناگزیرند حقوق ما را به رسمیت بشناسند».

حقیقت‌پور در پایان گفت: «ما خواهان غنی‌سازی ۲۰ درصدی هستیم؛ اگر کسی این نیاز ما را تأمین می‌کند، اعلام کند. در غیر این صورت، اگر آنها حاضر باشند با مسئولان ما درباره درصدهای پایین‌تری مثل ۳.۷ درصد مذاکره کنند، می‌توان به توافقاتی دست یافت. ما باید نه خوش‌بین باشیم و نه بدبین؛ بلکه باید واقع‌بینانه به موضوع نگاه کنیم».

اخبار مرتبط:
جمع‌آوری کارت‌ سوخت کلید خورد
جمع‌آوری کارت‌ سوخت کلید خورد

طرح جدید دولت برای به‌روزرسانی شیوه توزیع سوخت از امروز وارد مرحله آزمایشی می‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، قرار است در یکی از جایگاه‌های سوخت تهران، روند حذف کارت سوخت کلید بخورد و فرآیند سوخت‌گیری تنها از طریق کارت بانکی انجام شود.

متکی، نماینده مجلس: در کشوری ثروتمند دولت‌های ما هر روز فقیرتر می‌شوند
متکی، نماینده مجلس: در کشوری ثروتمند دولت‌های ما هر روز فقیرتر می‌شوند

منوچهر متکی، نماینده تهران در مجلس گفت: آمریکایی‌ها می‌دانند که غنی‌سازی و حفظ اقتدار دفاعی ایران قابل مذاکره نیست با ورود به این مرزهای ممنوعه عرض خود را می‌برند و زحمت ما می‌دارند.

نماینده مجلس: دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی به نمایندگان نامه نوشته که درباره مذاکرات چه بگویند و چه نگویند؛ این در شان مجلس نیست
نماینده مجلس: دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی به نمایندگان نامه نوشته که درباره مذاکرات چه بگویند و چه نگویند؛ این در شان مجلس نیست

ظهوریان، نماینده مشهد: اخیراً نامه‌ای به تاکید وزارت خارجه از طریق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی آمده که در آن تاکید شده نمایندگان درباره مذاکرات چه چیزهایی بگویند و نگویند؛ این در شان مجلس نیست این موضوع در شأن مجلس نیست. ما از دوستان هیئت رئیسه می‌خواهیم از شأن مجلس دفاع کنند. این خلاف اصل ۸۶ قانون اساسی است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است