کد خبر : 345516
انتشار : ۱۴۰۴/۰۳/۰۴ - 19:27
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

هشدار عراقچی درباره فعال‌شدن اسنپ‌بک: واکنش ما سخت خواهد بود

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: آقای عراقچی در پاسخ به برخی تهدیدات درباره فعال‌سازی مکانیسم ماشه هشدار داد که در صورت فعال‌سازی این سازوکار، واکنش ایران شدید خواهد بود.

هشدار عراقچی درباره فعال‌شدن اسنپ‌بک: واکنش ما سخت خواهد بود

به گزارش سایت خبری مدارا: تسنیم نوشت: ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه عصر امروز، یکشنبه، این کمیسیون، گفت: نشست کمیسیون از ساعت ۱۳ امروز با حضور عباس عراقچی، وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. در این جلسه، گزارشی جامع از روند مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده آمریکا و همچنین تحولات مربوط به دور پنجم مذاکرات در شهر رم به اعضای کمیسیون ارائه شد.

رضایی خاطرنشان کرد: آقای عراقچی در این نشست با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه تحت فشار، تهدید یا تطمیع پای میز مذاکره نرفته و نخواهد رفت، اظهار داشت: سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر مذاکره غیرمستقیم با آمریکا و آن هم صرفاً در موضوع هسته‌ای بوده و این تصمیم بر اساس تدبیر هوشمندانه نظام اتخاذ شده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت:‌ آقای عراقچی همچنین  به مخالفت رژیم صهیونیستی با ادامه فرآیند غنی‌سازی اورانیوم در داخل کشور اشاره کرد و با هشدار نسبت به پیامدهای جنگ در منطقه گفت: در صورت بروز جنگ، تمام کشورهای منطقه آسیب‌پذیر خواهند بود. آقای عراقچی همچنین با بیان اینکه پیشنهاد راه‌اندازی مرکز منطقه‌ای غنی‌سازی اورانیوم مطرح شده است، گفت که ایران از چنین ایده‌ای استقبال می‌کند، اما غنی‌سازی در داخل کشور باید ادامه پیدا کند و قابل توقف نیست.

وی ادامه داد: وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد که  جمهوری اسلامی ایران هرگز میز مذاکره را ترک نکرده است و مسیر دیپلماسی همچنان ادامه خواهد داشت. آقای عراقچی همچنین در پاسخ به برخی تهدیدات غرب درباره فعال‌سازی مکانیسم ماشه (اسنپ‌بک) هشدار داد که در صورت فعال‌سازی این سازوکار، واکنش جمهوری اسلامی ایران شدید خواهد بود.

نقد اعضای کمیسیون به روند مذاکرات و تحریم‌های آمریکا

به‌گفته رضایی، اعضای کمیسیون نیز در این نشست به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود پرداختند. فضای کلی کمیسیون نسبت به روند مذاکرات منفی بود، برخی از نمایندگان با تأکید بر بی‌حاصل بودن مذاکرات با آمریکا، نسبت به تداوم تحریم‌های واشنگتن هم‌زمان با پیشبرد مذاکرات انتقادات جدی مطرح کردند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: این نمایندگان بر این باور بودند که تداوم مذاکرات بدون نتیجه ملموس، باعث اتلاف وقت و بی‌اعتمادی بیشتر می‌شود، همچنین در این جلسه تأکید شد که وزارت امور خارجه باید ضمن پیگیری پرونده مذاکرات، به سایر وظایف دیپلماتیک خود نیز توجه کافی داشته باشد.

اخبار مرتبط:
منصور حقیقت‌پور: ایران، لیبی نیست که صنعت هسته‌ای‌اش را کنار بگذارد
منصور حقیقت‌پور: ایران، لیبی نیست که صنعت هسته‌ای‌اش را کنار بگذارد

یک فعال سیاسی گفت: ما با آمریکایی‌ها اختلاف نظر داریم. اگر آنها بپذیرند که اصل حق غنی‌سازی ایران را بپذیرند می‌توان حدود ۵۰ درصد اختلافات را مدیریت کرد؛ در غیر این صورت، به نتیجه نمی‌رسیم.

متکی، نماینده مجلس: در کشوری ثروتمند دولت‌های ما هر روز فقیرتر می‌شوند
متکی، نماینده مجلس: در کشوری ثروتمند دولت‌های ما هر روز فقیرتر می‌شوند

منوچهر متکی، نماینده تهران در مجلس گفت: آمریکایی‌ها می‌دانند که غنی‌سازی و حفظ اقتدار دفاعی ایران قابل مذاکره نیست با ورود به این مرزهای ممنوعه عرض خود را می‌برند و زحمت ما می‌دارند.

نماینده مجلس: دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی به نمایندگان نامه نوشته که درباره مذاکرات چه بگویند و چه نگویند؛ این در شان مجلس نیست
نماینده مجلس: دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی به نمایندگان نامه نوشته که درباره مذاکرات چه بگویند و چه نگویند؛ این در شان مجلس نیست

ظهوریان، نماینده مشهد: اخیراً نامه‌ای به تاکید وزارت خارجه از طریق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی آمده که در آن تاکید شده نمایندگان درباره مذاکرات چه چیزهایی بگویند و نگویند؛ این در شان مجلس نیست این موضوع در شأن مجلس نیست. ما از دوستان هیئت رئیسه می‌خواهیم از شأن مجلس دفاع کنند. این خلاف اصل ۸۶ قانون اساسی است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است