کد خبر : 343804
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۲۴ - 03:43
دسته‌بندی : اصفهان
چاپ

رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان:

اصفهان را به‌مثابه‌ یک قطب‌نما ببینیم/ آمیختگی فناوری و هوش مصنوعی با آگاهی و درک هویت تمدنی اصفهان

رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان گفت: اصفهان، تجلی‌گاه یک تمدن و سبک زندگی است و ما اجازه نخواهیم داد هیچ فناوری، حتی هوش مصنوعی، بدون آگاهی و درک از این هویت عمیق، وارد بافت زندگی‌مان شود.

اصفهان را به‌مثابه‌ یک قطب‌نما ببینیم/ آمیختگی فناوری و هوش مصنوعی با آگاهی و درک هویت تمدنی اصفهان

به گزارش سایت خبری مدارا؛ امیر کشانی، در سمینار تخصصی «آینده اصفهان در عصر هوش مصنوعی» اظهار کرد: سلسله‌نشست‌هایی در حال برگزاری‌ است که آثار و برکات آن آرام‌آرام نمایان می‌شود. یکی از نخستین موضوعاتی که در این مجموعه مطرح شد، مسئله‌ حیاتی و روزآمدِ «هوش مصنوعی» بود.

به نوشته ایسنا؛ وی افزود: هوش مصنوعی دیگر یک فناوری آینده نیست. روزگاری از آن با عنوان «آینده» یاد می‌کردند، اما اکنون، بخشی از «اکنون» ماست. اگر امروز را درنیابیم، شاید فردا دیگر فرصتی برای بازگشت نماند. این فناوری با شتابی خیره‌کننده در حال نفوذ به ژرف‌ترین لایه‌های زندگی ماست. برای درک بهتر این تحول، اشاره‌ای گذرا می‌کنم به برخی از فناوری‌هایی که آینده‌ ما را شکل خواهند داد.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان ادامه داد: بخش نخست، دستیارهای شخصی مبتنی‌بر هوش مصنوعی که امروز دیگر برای بسیاری از ما، ابزاری روزمره شده‌اند؛ از تنظیم جلسات و سفرها تا تهیه‌ متن سخنرانی‌ها، ما در تصمیم‌گیری‌های خود از آن‌ها یاری می‌گیریم. دوم، یادگیری ماشینی است که مسیر آموزش هر فرد را منحصر به فرد می‌سازد؛ پدیده‌ای که نویدبخش تحقق عدالت آموزشی در مقیاسی جهانی است. سوم، فناوری بلاک‌چین است. آینده‌ای را تصور کنید که در آن، دیگر از بانک‌های سنتی خبری نیست و تبادل‌های مالی با ارزهای دیجیتال و شبکه‌های غیرمتمرکز انجام می‌شود. در شهری چون اصفهان که در صنایع دستی و هنرهای اصیل پیشتاز است، بلاک‌چین می‌تواند به احراز اصالت کالا، از فرش و قلم‌زنی تا زیورآلات طلا، کمک شایانی کند. چهارم، متاورس است؛ جهانی دیجیتال که کنفرانس‌ها، کنسرت‌ها، کلاس‌های آموزشی و بسیاری فعالیت‌های دیگر را در بستری برابر و بی‌مرز برای همگان فراهم می‌سازد و پنجم، اینترنت اشیاست (IoT)، که به صنعتگر این امکان را می‌دهد تا در هر لحظه، از میزان مواد اولیه، راندمان دستگاه‌ها، دمای محیط تولید و سایر پارامترهای حیاتی تولید آگاه باشد و آن‌ها را هوشمندانه مدیریت کند.

کشانی افزود: ششمین فناوری اثرگذار، زیست‌فناوری است؛ دانشی نوین که افق‌های تازه‌ای در پرورش گیاهان سازگار با اقلیم‌های خشک و نیمه‌خشک می‌گشاید. در اصفهان که شرق و غرب آن با شرایط متفاوت زیست‌محیطی روبه‌روست، بهره‌گیری از این دانش فرصتی گران‌بها است. در جهان امروز، نظیر آنچه در هلند می‌گذرد، حتی کشاورزی از سطح خاک به آسمان منتقل شده، اما ما هنوز زمین داریم و اگرچه با بحران آب دست‌وپنجه نرم می‌کنیم، این چالش نیز با نوآوری‌های زیستی قابل مدیریت است.

وی اظهار کرد: هفتم، رایانش کوانتومی است؛ ظرفیتی خارق‌العاده برای شبیه‌سازی‌های پیچیده، به‌ویژه در حوزه‌های دارویی. شاید بتوانیم نظام آموزش علوم پزشکی خود را از الگوی عمومی، به سمت مدلی منطقه‌محور و مبتنی‌بر مزیت‌های دارویی بومی سوق دهیم. هشتم، انرژی‌های پاک است. تا ۲۰۳۵، سوخت‌های فسیلی به‌تدریج جای خود را به منابع تجدیدپذیر خواهند داد. این نه یک آرزو، بلکه واقعیتی محتوم است.

رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان افزود: نهم، پرینترهای سه‌بعدی‌اند؛ ابزاری که شاید تا دو دهه دیگر خانه‌های ما را بسازند. بسیاری از لوازم موردنیاز زندگی با صرف هزینه‌ای ناچیز، در کوتاه‌ترین زمان ممکن، آماده‌ خواهند شد. دهم، پزشکی از راه دور و حسگرهای پوشیدنی است. با این ابزارها، عدالت درمانی به واقعیت خواهد پیوست و مردم در دورترین نقاط نیز از خدمات پزشکی بهره‌مند خواهند شد.

کشانی گفت: یازدهم، ربات‌های پیشرفته‌اند. در خانه‌ها، کارخانه‌ها، هتل‌ها و بیمارستان‌ها، حضور خواهند داشت و نیروی کارِ یدی را تا حد زیادی از انسان بی‌نیاز خواهند کرد. دوازدهم، خودروهای خودران‌ هستند. تصور کنید در ۱۴۲۰، خیابان‌های ما مملو از خودروهایی باشد که بدون راننده، ایمن و هوشمند، رفت‌وآمد می‌کنند. شاید تا آن زمان، دیگر نیازی به تملک خودرو نیز احساس نشود. سیزدهم، واقعیت مجازی و افزوده (VR و AR) است. در این بستر، آموزش، سرگرمی و تجربه‌های شبیه‌سازی‌شده، دگرگون خواهند شد؛ چنان‌که آموزش و تفریح در قالبی نو، بی‌مرز و همه‌جانبه عرضه می‌شوند.

وی ادامه داد: چهاردهم، سفر به فضاست؛ شاید روزی نه‌چندان دور، سفرهای فضایی همان‌قدر در دسترس و دلپذیر شوند که امروز سفر به مقاصد تفریحی داخلی و در نهایت، پانزدهمین و شاید مهم‌ترین، کلان‌داده‌ها (Big Data) است؛ ابزاری بی‌بدیل برای تصمیم‌گیری‌های سریع، دقیق و آگاهانه. بی‌گمان، داده‌محوری شالوده‌ی آینده‌ی حکمرانی، مدیریت و زندگی خواهد بود. همه‌ این فناوری‌ها را برشمردم، نه برای آنکه آینده‌ای ترسناک ترسیم کنم، بلکه برای آنکه بگویم آینده‌ای در راه است. اگر به استقبالش برویم، آن را می‌سازیم؛ و اگر به انتظارش بنشینیم، از آن جا خواهیم ماند، اما در این میان، نکته‌ای کلیدی وجود دارد؛ اصفهان، صرفاً یک شهر یا استان نیست؛ اصفهان، تجلی‌گاه یک تمدن، سبک زندگی است. ما اجازه نخواهیم داد هیچ فناوری، حتی هوش مصنوعی، بدون آگاهی و درک از این هویت عمیق، وارد بافت زندگی‌مان شود.

وی افزود: ابزارها باید در خدمت فرهنگ ما باشند، نه بر آن مسلط شوند. در این تحولات، باید اصفهان را به‌مثابه‌ یک قطب‌نما ببینیم؛ راهنمایی برای آنکه سبک زندگی، صنعت، آموزش، و گردشگری ما با تکیه بر ریشه‌های فرهنگی‌مان تداوم یابد. اصفهان، شهری است پرافتخار از دل تاریخ و اگر چنین بیندیشیم، آینده‌ای پرشکوه نیز در پیش خواهد داشت.

اخبار مرتبط:
اصفهان به‌اندازه ۱۶ استان کشور شیر تولید می‌کند
اصفهان به‌اندازه ۱۶ استان کشور شیر تولید می‌کند

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: اصفهان به دلیل کیفیت بالای شیر تولیدی‌اش نیز مشهور است و اکنون به‌اندازه ۱۶ استان کشور فقط شیر تولید می‌کند.

تقویت موج گرما در اصفهان تا ۱۰ مرداد؛ بارش‌های مونسونی در راه است
تقویت موج گرما در اصفهان تا ۱۰ مرداد؛ بارش‌های مونسونی در راه است

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان از تقویت الگوهای گرم تابستانی در مناطقی از استان، از ۲۵ تیرماه و ماندگاری آن تا ۱۰ مردادماه خبر داد.

فناوری، مبداء تحول در ساختار شهرداری است
فناوری، مبداء تحول در ساختار شهرداری است

شهردار اصفهان گفت: حوزه فناوری باید مبدا تحول در شهرداری باشد و شرایط را آماده کند، چراکه این حوزه در آینده نقش کلیدی در اداره امور ایفا می‌کند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است