۶۶ روز بعد از کناره گیری محمد جواد ظریف از معاونت راهبردی ریاست جمهوری و یک ماه بعد از برکناری شهرام دبیری از معاونت پارلمانی رییس جمهور پزشکیان از این دو تجلیل کرد.
به گزارش سایت خبری مدارا: عصر ایران نوشت: ۶۶ روز بعد از کناره گیری محمدجواد ظریف از معاونت راهبردی ریاست جمهوری و یک ماه بعد از برکناری شهرام دبیری از معاونت پارلمانی رییس جمهور پزشکیان از این دو تجلیل کرد.
آیین معارفه و تکریم معاونین پارلمانی و راهبردی رئیس جمهور اما یک غایب مشهور داشت: محمد جواد ظریف که در تیر ۱۴۰۳ برای رییس جمهور شدن مسعود پزشکیان هر کار که توانست انجام داد و بی هیچ تردیدی بخشی از آرایی که به سبد پزشکیان در ۸ و ۱۵ تیر ۱۴۰۳ ریخته شد به خاطر حضور ظریف در کنار پزشکیان و در برنامه تلویزیونی و سپس در شهرهای مختلف بود.
رییس جمهوری گفت: برخی به جای توجه به دغدغههای اصلی مردم، اصرار داشتند که دکتر ظریف باید از سمت خود کنار برود. دکتر ظریف سابقه طولانی در خدمات ارزشمند برای کشور داشته و حتی آمریکا او را تحریم کرده است و البته برخی هم در داخل او را تحریم کردند؛ چنین اقداماتی کشور را از خدمات افراد توانمند محروم میکند.
مطابق گزارش تارنمای ریاست جمهوری درباره معاونی که روز اول کاری ۱۴۰۴ و در پی سفر پر حرف و حدیث او به قطب جنوب برکنار کرد هم این گونه گفت: دکتر دبیری فرد توانمندی است که میتوانست در بیرون از ایران زندگی خوبی داشته باشد، ولی زندگی در ایران را برگزید و برای خدمت به مردم تلاش کرد.
آقای دبیری نیازی به این سمتها و حقوقی که ریاست جمهوری به او میدهد، ندارد و شاید برای اینکه برخی مشکلات را حل کند، هزینه شخصی هم کرده باشد. وی فردی یاریرسان به فقراست و هر چند بیمارستان خصوصی دارد، اما به نیازمندان کمکهای زیاد و ارزشمندی میکند.
پزشکیان تأکید کرد: برادری و رفاقت ما با آقای دبیری ادامه خواهد یافت. از مشاوره های آقای ظریف هم کماکان بهره خواهیم برد.
رئیس جمهور درباره واگذاری مسئولیت دو معاونت راهبردی و پارلمانی به یک نفر – محسن اسماعیلی – هم گفت: تحلیل من این است که وظایف این دو معاونت به یکدیگر مرتبط است. معاونت راهبردی وظیفه مطالعه برای تدوین قوانین را برعهده دارد. من معتقدم نباید قانون را بدون پشتوانه علمی و تحقیقاتی تدوین کرد. لوایحی که در دولت تدوین میشود، باید مبتنی بر مطالعه تطبیقی باشد و بررسی شود که سایر کشورها در شرایط مشابه چگونه قانون وضع کردند و نتیجه عملکرد آنها چگونه بوده است؟ اگر قانون پشتوانه علمی داشته باشد دیگر نیازی نیست آن قانون ۱۰ بار تبصره بخورد یا سال دیگر عوض شود.
در پایان مراسم عکس یادگاری گرفتند و چنان که اشاره شد شهرام دبیری بود و جواد ظریف، نه.
معصومه ابتکار نوشت: «باید» اول، در مورد رسانه ملی است که سالها با سیاستهای یکطرفه، صداهای متنوع را نادیده گرفته و اکنون در اداره طیف خاصی هست. اگرچه این روزها تغییراتی در آن مشاهده میشود، ولی این اتفاق در دورانهای دیگری هم به صورت مقطعی و کوتاه رخ داد، اما به سرعت فراموش شد و حتی با برنامههایی که چنین رویکردی داشتند، برخورد شد. در حالی که توجه به تنوع دیدگاههای مردم و گوناگونی سلایق از اهمیت بسیاری برخوردار است و صدا و سیما باید به نحوی عمل کند که مرجعیت ملی خود را بازیابی و اعتمادسازی کند.