کد خبر : 339170
انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۲۴ - 10:14
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

CNN: دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا احتمالاً در اروپا برگزار شود

شبکه آمریکایی در گمانه‌زنی‌های خود درباره مذاکرات ایران و آمریکا به نقل از منبع آگاه گزارش داد دور بعدی این رایزنی‌ها ممکن است در اروپا برگزار شود.

CNN: دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا احتمالاً در اروپا برگزار شود

به گزارش سایت خبری مدارا: ایسنا نوشت: شبکه آمریکایی در گمانه‌زنی‌های خود درباره مذاکرات ایران و آمریکا به نقل از منبع آگاه گزارش داد دور بعدی این رایزنی‌ها ممکن است در اروپا برگزار شود.

یک منبع آگاه نزدیک به گفت‌وگوهای غیر مستقیم روز شنبه ایران و آمریکا می‌گوید که دور اول این رایزنی‌ها در منزل «بدر البوسعیدی» وزیر امورخارجه عمان در مسقط، پایتخت این کشور برگزار شد.

سرپرستی هیات ایرانی در این مذاکرات را «عباس عراقچی» وزیر امورخارجه و هیات آمریکایی را نیز «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور ایالات متحده در امور غرب آسیا بر عهده داشت و ۲ طرف توافق کردند که به رایزنی‌ها ادامه دهند.

بنابر گزارش شبکه سی‌ان‌ان، منزل وزیر امورخارجه در فاصله ۱۰ کیلومتری از فرودگاه مسقط قرار دارد و به‌عنوان یک محل جذاب برای مقامات ارشد دولتی از غرب و خاورمیانه دیده می‌شود.

این منبع آگاه در ادامه توضیح داد که ورودی بزرگ خانه دارای اتاق‌های پذیرایی در هر طرف است. سمت راست یک اتاق پذیرایی به سبک غربی قرار دارد که ویتکاف و تیمش در طول مذاکرات غیرمستقیم در آنجا مستقر بودند. همچنین در سمت چپ اتاق پذیرایی به سبک شرقی است که عراقچی و تیم ایرانی در آن حضور داشتند.

به گفته این منبع، در مجموع ۱۳ نفر در این مذاکرات شرکت کردند: ۵ آمریکایی، ۵ ایرانی و ۳ عمانی. عمانی‌ها پیام‌هایی را به زبان انگلیسی بین ۲ طرف  رد و بدل کردند.

طرفین این گفت‌وگوها را «مثبت و سازنده» ارزیابی کردند و قرار است هفته آینده نیز ادامه داشته باشد.

وزیر امور خارجه ایران پس از پایان گفت‌وگوها در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس درباره مذاکرات عمان نوشت: دور اول مذاکرات غیرمستقیم، سازنده و امیدوارکننده بود. گفت‌وگوها در فضای احترام متقابل انجام شد. من دیدگاه‌های ایران را قاطعانه و در عین حال با نگاه رو به جلو تشریح کردم. هر ۲ طرف تصمیم گرفتند که این روند را ظرف چند روز ادامه دهند.

همچنین کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد: گفت‌وگوها بسیار مثبت و سازنده بود. فرستاده ویژه ویتکاف در گفت‌وگو با دکتر عراقچی تاکید کرد که دستوراتی از رئیس جمهور ترامپ دارد تا در صورت امکان، اختلافات ۲ کشور را از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی حل کند.

در ادامه این بیانیه آمده است: این موضوعات بسیار پیچیده هستند و ارتباط مستقیم فرستاده ویژه ویتکاف امروز گامی رو به جلو برای دستیابی به یک نتیجه سودمند برای هر ۲ کشور بود. طرفین توافق کردند که شنبه آینده دوباره دیدار کنند.

منبع آگاه علاه‌براین به سی‌ان‌ان گفت: بر اساس بازخوانی منابع کاخ سفید درگیر در مذاکرات، این باور وجود دارد که دولت ترامپ می‌خواهد به سرعت پیش برود و ویتکاف می‌خواهد تصمیمی سیاسی برای روشن کردن یک توافق بدون فرو رفتن در جزئیات بسیار فنی بگیرد که می‌تواند سرعت را کاهش دهد.

به گفته این منبع، نشست آمریکا و ایران که قرار است هفته آینده برگزار شود، احتمالا در اروپا خواهد بود.

اخبار مرتبط:
نماینده مجلس: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده‌اند
نماینده مجلس: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده‌اند

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده اند. سازمان غذا و دارو عامل اصلی افزایش قیمت داروهاست.

ترامپ: ویتکاف یک توافق‌کننده خوب است و توانایی خاصی دارد
ترامپ: ویتکاف یک توافق‌کننده خوب است و توانایی خاصی دارد

دونالد ترامپ در کنفرانس خبری پیش از سفر به خاورمیانه، استیو ویتکاف را یک توافق‌کننده ماهر و با توانایی ویژه توصیف کرد و از او برای کمک به آزادسازی گروگان آمریکایی - اسرائیلی توسط حماس قدردانی کرد. او همچنین تاکید کرد که در یک کنفرانس خبری، دونالد ترامپ اعلام کرد که آمریکا و چین به یک توافق تجار بزرگ دست یافته‌اند که براساس آن، از دوم آوریل، تعرفه‌ها به ۱۰ درصد کاهش می‌یابد.

تخت‌‌روانچی: با چشمان باز در حال پیش‌بردن مذاکرات هستیم
تخت‌‌روانچی: با چشمان باز در حال پیش‌بردن مذاکرات هستیم

معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برگزاری چهار دور گفت‌وگوهای غیرمستقیم بین ایران و آمریکا اظهار کرد: با چشمانی باز و با دقت در حال پیش بردن امور هستیم. آمریکایی‌ها در صحبت‌هایشان این‌گونه بیان می‌کنند که علاقمند هستند که کار به جلو برود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است