کد خبر : 339105
انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۲۳ - 17:05
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

مهاجرانی: در اسلام ایمان به خدا هم اجباری نیست چه برسد اینکه آن خانم بگوید بخاطر حجاب خودم را می‌کشم!

عطا‌الله مهاجرانی نوشت: ما در اسلام ایمان به خداوند متعال از سر اکراه و توحید اجباری هم نداریم چه رسد به اینکه بانوی محترمی در دفاع از ابلاغ قانون حجاب گوید: «من همین امشب خودم را برای این قانون می‌کشم!» آن خانم محترم برای اینکه کسی نماز نمی‌خواند هم نباید خودش را بکشد.اکراه و اجبار در دین وجود ندارد.

مهاجرانی: در اسلام ایمان به خدا هم اجباری نیست چه برسد اینکه آن خانم بگوید بخاطر حجاب خودم را می‌کشم!

به گزارش سایت خبری مدارا: «حلّ یا منحلّ یا تحمّل مساله؟!» عنوان یادداشت سیدعطا‌الله مهاجرانی برای روزنامه اعتماد است که در آن آمده؛ به نظرم یکی از علت‌ها یا دلایل عقب‌ماندگی شیوه حکمرانی در مشرق زمین به شکل تاریخی و در ایران به نحو ویژه بازی کردن با صورت مساله، دست‌دست کردن، به امروز و فردا انداختن کارها و نهایتا «تحمّل» مساله است و نه «حلّ» آن. همان تعبیری که در روایات ما با عنوان «تسویف» یعنی امروز و فردا کردن از آن سخن گفته شده است. به همین دلیل بین «تآجیل» یعنی به عقب انداختن منطقی و موجّه یک تصمیم برای مدتی معین تا با اندیشه بیشتر تامل و تدبیر بهتری کار سامان یابد؛ با «تسویف» که در واقع تعطیل بدون اندیشه و تدبیر و زمان‌کشی است، تفاوت جدی وجود دارد. نصرت رحمانی سروده است:   «من وقت‌کشی می‌کنم و وقت مرا کشت!» این همان رخوت و رکود و فرو رفتن در مرداب یا گرداب تسویف است. باری به هر جهت امور را گذراندن است. محمد مصطفی (ص) به ابوذر توصیه کرد که از تسویف بگریزد و کار امروز را به فردا نیندازد. هر روزی برای خود هویتی دارد. «یا أبا ذرٍّ إِیّاک و التّسْوِیف بِأمْلِک فإِنّک بِیوْمِک و لسْت بِما بعْدهُ » نکته قابل توجه و تامل در این توصیه این است که ابوذر مسوولیت حکومتی هم نداشته است. یعنی حتی در زندگی شخصی و خانوادگی و اجتماعی او باید کار را دستخوش امروز و فردا نکند. پیداست در امور ملی و حکمروایی این موضوع و این توصیه اعتبار و حساسیتی متفاوت پیدا می‌کند. با نگاهی به شیوه حکمرانی چه قبل از انقلاب و چه پس از آن می‌توان گفت در بر همان پاشنه می‌گردد. مسائل در زمان خود حل نمی‌شوند.

شاه اگر مسائل کشور و ملت را در زمان خود درست شناخته و به روشنی دیده بود، ضرورت نداشت با صدای لرزان و رنگ پریده و تق و توقّ تپق‌های مکرر بگوید: «ملت عزیز ایران! صدای انقلاب شما را شنیدم!» آن وقتی که چهچهه مستانش بود و به عنوان دست نشانده جام شامپاین در شب کریسمس با جیمی کارتر به هم می‌زد، یاد زمستانش نبود!

 پیش از این هم درباره حجاب اجباری که به نظرم نمی‌تواند توجیه شرعی و عقلانی و عرفی و اجتماعی داشته باشد، نوشته‌ام. در یک کلام چنانکه ما در اسلام نماز و روزه و حج و زکات و جهاد اجباری نداریم، حجاب از هیچ کدام از این احکام اهمیت بیشتری ندارد. اصلا ما در اسلام ایمان به خداوند متعال از سر اکراه و توحید اجباری هم نداریم چه رسد به اینکه بانوی محترمی در دفاع از ابلاغ قانون حجاب به افسر نیروی انتظامی که آیتی از خردمندی و شکیبایی بود، بگوید: «من همین امشب خودم را برای این قانون می‌کشم!» آن خانم محترم برای اینکه کسی نماز نمی‌خواند هم نباید خودش را بکشد.اکراه و اجبار در دین وجود ندارد. منتها باید این موضوع را حل کرد نه تحمل! و نه منحلّ! به نظر می‌رسد نشست سران قوا و نشست‌های شورای عالی امنیت ملی برای همین امور است. پرهیز از تسویف! باور کنیم که در مسابقه توسعه در موقعیت مناسبی نیستیم. وقت را تلف نکنیم. در زنجیره مجامله تعارفات مرسوم آزارنده تصمیم‌گیری را قربانی نکنیم. تصمیم‌گیری روشن و بهنگام نشانه توانایی و سامان نظام حکمرانی و تسویف نشانه ضعف مفرط ویرانگر است.

اخبار مرتبط:
قیمت دلار امروز یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴؛ دلار در بازار آزاد چند شد؟
قیمت دلار امروز یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴؛ دلار در بازار آزاد چند شد؟

بازار ارز در حالی وارد پنجمین روز مردادماه شد که قیمت دلار در کانال ۸۸ هزار تومان قرار گرفته است.

فوری| احتمال تعطیلی چهارشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۴ قوت گرفت
فوری| احتمال تعطیلی چهارشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۴ قوت گرفت

با تحقق هدفگذاری کاهش 10 درصدی مصرف آب تهران با تعطیلی چهارشنبه، پیش بینی می شود این تصمیم برای هفته جاری نیز در دستور کار دولت قرار گیرد.

گزارشی از حادثه تروریستی زاهدان؛ مادر نوزاد بلوچ ۷ ماهه: کودکی را که خدا بعد از ۱۶ سال انتظار داد از من گرفتند
گزارشی از حادثه تروریستی زاهدان؛ مادر نوزاد بلوچ ۷ ماهه: کودکی را که خدا بعد از ۱۶ سال انتظار داد از من گرفتند

روزنامه اعتماد نوشت: ویدیویی از مادر کودک بلوچ هفت ماهه در حادثه زاهدان منتشر می‌شود که در آن می‌گوید: «کودکی را که خداوند پس از ۱۶ سال چشم‌ انتظاری به من عطا کرده بود، ترویست‌‌های کوردل در یک لحظه از من گرفتند.»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است