کد خبر : 338825
انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۲۰ - 17:21
دسته‌بندی : اسلاید، سیاسی
چاپ

روحانی: در مهر ۹۲، اوباما سه بار پیغام داد که من مایلم با رئیس‌جمهور ایران که به نیویورک می‌آید، مذاکره کنم / رهبری موافق نبودند؛ خیلی با هم صحبت کردیم

روحانی با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی خود با باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا گفت: در مهر ۹۲ که به نیویورک رفتم اصرار آقای اوباما بر مذاکره بود. قبل از حرکت من از تهران آقای اوباما سه بار از طریق نمایندگی ایران در نیویورک پیغام داده بود که من مایلم با رئیس‌جمهور ایران که به نیویورک می‌آید مذاکره کنم. من این موضوع را خدمت مقام معظم رهبری مطرح کردم. ایشان موافق نبودند. در این زمینه خیلی با هم صحبت کردیم که مصلحت ما هست یا نه، مذاکره بکنیم یا نکنیم؟ تا اینکه در نهایت پیشنهادی دادم که ایشان پذیرفتند.

روحانی: در مهر ۹۲، اوباما سه بار پیغام داد که من مایلم با رئیس‌جمهور ایران که به نیویورک می‌آید، مذاکره کنم / رهبری موافق نبودند؛ خیلی با هم صحبت کردیم

به گزارش سایت خبری مدارا: حسن روحانی گفت: اصل بر مذاکره مستقیم است و مذاکره غیرمستقیم یک استثناء است. هرچه سطح مذاکره بالاتر باشد، سریعتر به نتیجه مطلوب می‌رسیم.

رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم در دیدار نوروزی که روز گذشته با حضور جمعی از وزیران و استانداران ادوار دولت، فعالان سیاسی و اجتماعی و رسانه‌ای، مدیران اقتصادی و چهره‌های فرهنگی برگزار شد، با اشاره به اعلام آمادگی ایران و آمریکا برای انجام مذاکره اظهار داشت: قاعده این بود که ترامپ ابتدا از لحاظ اصول اخلاقی و انسانی و سیاسی عذرخواه مردم ایران باشد. چون بدون هیچ دلیلی از توافق چندجانبه و مورد تأیید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، از برجام خارج شد و در طول این ۸ سال با تحریم‌های خود حدود ۱۰۰۰ میلیارد دلار به مردم ایران صدمه وارد کرد. او به جای عذرخواهی و جبران، فرار به جلو را شروع کرده و گفته می‌خواهم مذاکره کنم و اگر مذاکره موفق نباشد، از قدرت نظامی استفاده کنم.

او افزود: اشتباه ترامپ در این است که فکر می‌کند روی میز ایران کارتی وجود ندارد. در حالی که کارت آمریکا بسیار محدود است. یک کارت فشار اقتصادی بود که آن را مصرف کرده است و فعلاً یک کارت بیشتر روی میز ندارد. در حالی که برخلاف تصور آمریکا، ایران حداقل ۴ کارت مهم روی میز دارد که در زمان مناسب می‌شود آن‌ها را توضیح داد.

روحانی در ادامه گفت: موافقت مسئولین جمهوری اسلامی ایران با انجام مذاکره قدم مهمی بود برای اینکه در منطقه صلح و آرامش برقرار شود. ما نباید بگذاریم نتانیاهو موفق شود. به نظر شخص من آمریکا و حتی ترامپ دنبال جنگ در منطقه نیست. آن کسی که دنبال جنگ در منطقه است، نتانیاهو است و اوست که مرتب آمریکا را تحریک می‌کند. امروز باید نتانیاهو را شکست دهیم و نگذاریم او به اهداف شوم خود برسد.

رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه شرایط مذاکره که مستقیم باشد یا غیرمستقیم به شرایط سیاسی و نقشه طرف مقابل بستگی دارد، اظهار داشت: من با تجربه خودم همواره دیده‌ام مذاکراتی مفیدتر است که مستقیم باشد. اصل هم بر مذاکره مستقیم است. ما در کار روزمره صبح تا شب با یکدیگر مذاکره و صحبت می‌کنیم، مگر غیرمستقیم صحبت می‌کنیم و یکی را برای انتقال نظر خودمان واسطه می‌کنیم؟ زمانی ممکن است شرایطی باشد که با طرف بخواهیم مذاکره غیرمستقیم داشته باشیم اما مذاکرات مستقیم معمولاً می‌تواند مفیدتر باشد. در بعضی از شرایط اگر بخواهیم به مسائل راهبردی و مهم دست پیدا کنیم، هرچه سطح مذاکره بالاتر باشد، مفیدتر است و گاهی ضروری است که در بالاترین سطح سیاسی مذاکره انجام شود.

روحانی با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی خود با باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا گفت: در مهر ۹۲ که به نیویورک رفتم اصرار آقای اوباما بر مذاکره بود. قبل از حرکت من از تهران آقای اوباما سه بار از طریق نمایندگی ایران در نیویورک پیغام داده بود که من مایلم با رئیس‌جمهور ایران که به نیویورک می‌آید مذاکره کنم. من این موضوع را خدمت مقام معظم رهبری مطرح کردم. ایشان موافق نبودند. در این زمینه خیلی با هم صحبت کردیم که مصلحت ما هست یا نه، مذاکره بکنیم یا نکنیم؟ تا اینکه در نهایت پیشنهادی دادم که ایشان پذیرفتند. من گفتم اگر اوباما شرایط مرا بپذیرد، من مذاکره می‌کنم و ایشان این را رد نکردند و گفتند این شرایطی که شما می‌گویید بعید است طرف مقابل قبول کند. مذاکره عملاً انجام نگرفت اما در لحظات آخری که ما در نیویورک بودیم به تماس تلفنی آقای اوباما به دلایلی پاسخ دادم که اگر لازم باشد دلایلش را زمانی توضیح می‌دهم. آن مذاکره کوتاه بود، یک ربع تا بیست دقیقه بیشتر طول نکشید اما در آن مذاکره کوتاه ۵ مسأله مهم مطرح شد. در دو مسأله ما با هم توافق کردیم و در سه مسأله بنا شد بعداً درباره آن‌ها صحبت کنیم. این تماس توانست فضا را تلطیف کند. از آن طرف هم مذاکرات مستقیم وزرای خارجه توانست راه را باز کند. زحماتی که آقای دکتر ظریف و تیم همراهشان کشیدند در طول این مدت، اگر بنا بود مذاکرات غیرمستقیم باشد، نه در دو سال که شاید در ۲۰ سال هم به توافق نمی‌رسیدیم.

او با بیان اینکه امروز شرایط متفاوت است و در شرایط فعلی بر مبنای مصالح کشور باید تصمیم‌گیری شود، تأکید کرد: در شرایط فعلی همه ما باید تلاش کنیم حرف واحد در برابر بدخواهان داشته باشیم، هرچه فاصله‌ها را کمتر کنیم و وحدت و انسجام ملی را بیشتر کنیم، می‌توانیم در مذاکرات موفق‌تر باشیم. باید نگذاریم بی‌بی (نتانیاهو) به نتیجه برسد. باید کاری کنیم که در منطقه و کشور صلح باشد و بتوانیم این صلح و آرامش را ادامه دهیم. امیدوارم با تلاش‌هایی که مسئولین محترم دولت چهاردهم و وزیر محترم خارجه انجام می‌دهند و همچنین با رهنمودهای مقام معظم رهبری، بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم و سایه جنگ را از سر کشور دور کنیم و در مذاکرات بتوانیم تحریم‌های اقتصادی را برداریم که موضوعی مهم برای کشورمان و دیگر کشورهاست.

او ابراز امیدواری کرد که سال جدید برای مردم ایران سال سلم و صلح و امنیت و کاهش مشکلات اقتصادی باشد و بتوانیم در کنار هم به اهداف مهم ملی دست یابیم.

اخبار مرتبط:
زمان مذاکرات ایران و اروپا مشخص شد
زمان مذاکرات ایران و اروپا مشخص شد

این دیدار می‌تواند روز جمعه، دوم ماه مه، پیش از مذاکرات شنبه ایران و آمریکا برگزار شود.

مجلس: حادثه بندر شهید رجایی منشأ خارجی ندارد
مجلس: حادثه بندر شهید رجایی منشأ خارجی ندارد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: هنوز نمی‌توان با قطعیت درباره علل این حادثه قضاوت کرد اما می توان گفت حادثه بندر شهید رجایی منشأ خارجی ندارد.

انتقاد روان‌بخش، نماینده پایداری از برگزاری فستیوال «کوچه»: وقتی قانون عفاف و حجاب را کنار گذاشتیم، گام بعدی رقص مختلط در کوچه و خیابان است
انتقاد روان‌بخش، نماینده پایداری از برگزاری فستیوال «کوچه»: وقتی قانون عفاف و حجاب را کنار گذاشتیم، گام بعدی رقص مختلط در کوچه و خیابان است

روان‌بخش تصریح کرد: وقتی از حجاب کوتاه آمدیم و قانون عفاف و حجاب را کنار گذاشتیم، گام بعدی رقص مختلط در کوچه و خیابان است؛ گام بعدی چه بسا حرکت به سمت جشن فرهنگ و هنر شیراز که در طاغوت برگزار می‌شد است. یک روز در قم، یک روز در سالن وزارت کشور و حالا هم در خیابان‌ها و کوچه‌های بوشهر؛ وزیران ارشاد و میراث فرهنگی بدانند اگر این روند ادامه یابد، ما نمایندگان تصمیم دیگری اتخاذ خواهیم کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است