کد خبر : 336206
انتشار : ۱۴۰۳/۱۲/۱۶ - 11:38
دسته‌بندی : اقتصادی
چاپ

وزیر نیرو: میانگین بارندگی در کشور در مقایسه با بلندمدت ۵۰% کاهش یافته است

وزیر نیرو با بیان این که میانگین بارندگی در کشور در مقایسه با بلندمدتبیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است، اولویت اصلی در حوزه آب را جلوگیری از هدر رفت دانست و افزود: بازچرخانی آب اقدام دوم است که در دستور کار جدی قرار گرفته و از طریق بازچرخانی آب در تلاشیم فرصت‌های تازه ایجاد کنیم.

وزیر نیرو: میانگین بارندگی در کشور در مقایسه با بلندمدت ۵۰% کاهش یافته است

به گزارش سایت خبری مدارا: وزیر نیرو با بیان این که میانگین بارندگی در کشور در مقایسه با بلندمدتبیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است، اولویت اصلی در حوزه آب را جلوگیری از هدر رفت دانست و افزود: بازچرخانی آب اقدام دوم است که در دستور کار جدی قرار گرفته و از طریق بازچرخانی آب در تلاشیم فرصت‌های تازه ایجاد کنیم.

“عباس علی آبادی” امشب (چهارشنبه) در پاسخ به سوالات خبرنگاران استان آذربایجان شرقی، درباره برنامه وزارت نیرو برای تامین آب پایدار و انتقال آب رودخانه ارس به شهر تبریز گفت: کشور اساسأ در منطقه پر بارش قرار ندارد، در مجموع متوسط بارش کشور طی سالیان متمادی در شرایط مطلوبی نیست.

وزیر نیرو با بیان اینکه میانگین بارندگی در کشور در مقایسه با بلندمدت بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است، افزود: این امر می‌طلبد تا هموطنان نسبت به مصرف بهینه آب کوشا باشند.

وی اولویت اصلی در حوزه آب را جلوگیری از هدر رفت آب دانست و اضافه‌ کرد: بازچرخانی آب اقدام دوم است که در دستور کار جدی قرار گرفته است.

علی‌آبادی در این زمینه توضیح داد: از طریق بازچرخانی آب در تلاشیم فرصت‌های تازه ایجاد کنیم،  در این راستا صنایع را متعهد می‌کنیم تا از آب‌های غیر متعارف استفاده کنند.

وزیر نیرو در ادامه شیرین سازی آب را دیگر اقدام وزارت نیرو در راستای تامین آب پایدار برخی از استان ‌ها و شهرها عنوان کرد و گفت: در  استان آذربایجان شرقی نیز طرح‌های متنوعی در دست اجراست.اولین اقدامی که صورت گرفته این است که منابع آب تجدیدپذیر شونده را متنوع تر کنیم.

علی‌آبادی درباره بارورسازی ابرها اظهار داشت: بارورسازی ابرها اقدامی فناورانه است که در برخی از کشورها فعالیت‌هایی انجام شده، در ایران نیز سالهاست در این زمینه فعالیت می‌شود؛ امروز در بخشی از کشور عملیات بارورسازی ابرها انجام شد و باید منتظر اثرات آن باشیم.

وی تاکید کرد: چنانچه ابرهای مناسب بارش در کشور باشد این اقدام می‌تواند تا درصدی موثر واقع شود اما به طور کلی نمی‌تواند مشکل ما را حل کند. در استان آذربایجان شرقی و غربی برنامه ریزی شده طی چند روز آینده در این منطقه فعالیت‌هایی در زمینه انجام شود.

وی با اشاره به افتتاح برخی طرح‌های صنعت آب در استان آذربایجان شرقی اضافه کرد: باید متناسب با ظرفیت آب منطقه بارگذاری جمعیت، صنایع و کشاورزی صورت گیرد، این نکته بسیار مهمی است.

وی با بیان اینکه از همه بخش‌ها انتظار داریم با اتکا به روش‌های فناورانه مصرف آب را در بخش خود کاهش دهند، گفت: به ویژه در بخش کشاورزی و صنعت باید با استفاده از روش‌های متداول مصرف آب را به حداقل ممکن و در حد استانداردهای بین المللی کاهش داد.

وزیر نیرو  در ادامه با بیان اینکه به منظور احیای دریاچه ارومیه شورای عالی تشکیل شده است افزود:برنامه‌هایی که تاکنون اجرا شده وضعیت را تا حدودی بهبود بخشیده اما این امر کافی نیست. امیدواریم با همکاری همه دانشمندان و اندیشمندان کشور راهی برای بهبود این شرایط پیدا شود و در این زمینه تلاش خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو همه تلاش خود را خواهد کرد حقابه دریاچه ارومیه را تامین کند، تصریح کرد: با توجه به اینکه وسعت دریاچه زیاد است، به هر میزان آب وارد دریاچه شود تبخیر نیز باعث کاهش سطح تراز دریاچه می‌شود، در این باره در حال انجام مطالعاتی هستیم که در ادامه به اطلاع مردم خواهیم رساند.

وزیر نیرو در ادامه هدف اصلی از سفر به استان آذربایجان شرقی را بررسی و شناسایی نیازها عنوان کرد و گفت در این راستا با مسئولان منطقه گفتگوهایی صورت گرفت و همچنین از طرح‌هایی که در حال اجرا است بازدیدهایی صورت گرفته است، افتتاح طرح‌های تکمیل شده و آغاز عملیات اجرایی طرح‌های جدید از دیگر اقدامات است. امروز حدود ۳۸۰ میلیارد تومان پروژه افتتاح و عملیات اجرایی حدود ۵۰۰ میلیارد تومان نیز آغاز شد.

وزیر نیرو یادآور شد: این اقدامات کافی نیست و بر این اساس طرح‌های دیگری را نیز در دست مطالعه داریم.

علی‌آبادی خاطرنشان کرد: باز چرخانی تمام آب‌هایی که به مصرف می‌رسد از طریق احداث تصفیه‌خانه‌های مختلف از اولویت‌هایی است که در استان آذربایجان شرقی در حال پیگیری و انجام است.

وی  یکی از اهداف سفر به استان آذربایجان شرقی را مرور و بررسی مشکلات و نیز طرح‌های ناتمام دانست و خاطرنشان کرد: بازتوانی نیروگاه‌های فرسوده و قدیمی از جمله این طرح‌ها است. با توجه به ناترازی انرژی این امکان وجود دارد از طریق بازتوانی نیروگاه تبریز برق بیشتری را تولید کنیم و در تابستان پیش رو کمک موثری خواهد کرد، در این زمینه نیز سرمایه‌گذار خصوصی  اعلام آمادگی کرده و در حال مذاکره هستیم.

وی گفت در حال حاضر از مجموعه ۹۳ هزار مگاوات نیروگاه موجود در کشور حدود ۳۰۰۰ مگاوات مربوط به بازتوانی نیروگاه‌ها و ارتقاء واحدهای فعلی است. ضمن اینکه در دستور کار است نیروگاه‌هایی که آب بیشتری را برای تولید برق مصرف می‌کنند به سمت طرح‌های کم آب‌بر بروند.

وی بر مصرف پساب در نیروگاه‌ها تاکید کرد: هدف‌گیری ما این است که در پایان دولت چهاردهم نیروگاهی وجود نداشته باشد که حتی آب ناچیزی مصرف کند.

علی آبادی در پایان خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی نیز در کنار استفاده از روش‌های نوین به منظور افزایش بهره‌وری آب باید از کشت‌های پر آب‌بر نیز پرهیز شود و الگوی کشاورزی به سمت تامین امنیت غذایی از طریق روش‌های فناورانه بروند.

اخبار مرتبط:
وزیر نفت: صادرات نفت در بالاترین سطح ممکن ادامه پیدا کرده است
وزیر نفت: صادرات نفت در بالاترین سطح ممکن ادامه پیدا کرده است

وزیر نفت گفت: برنامه‌ریزی برای تکمیل بیش از ۳۰ طرح بزرگ صنعت نفت با سرمایه‌گذاری حدود ۱۰ میلیارد دلار تا پایان ۱۴۰۴ از اولویت‌های اجرایی و عملیاتی وزارت نفت است.

موج انصراف متقاضیان از نهضت ملی مسکن
موج انصراف متقاضیان از نهضت ملی مسکن

در اردیبهشت ۱۴۰۴، دولت و بانک تخصصی مسکن سقف تسهیلات ساخت در قالب طرح نهضت ملی مسکن را از ۸۰۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان کاهش دادند.

کامران ندری: دولت باید بین دو گزینه خاموشی یا افزایش قیمت یکی را انتخاب کند
کامران ندری: دولت باید بین دو گزینه خاموشی یا افزایش قیمت یکی را انتخاب کند

یک اقتصاددان گفت: دولت در وضعیتی قرار گرفته که باید بین دو گزینه دشوار انتخاب کند؛ خاموشی یا افزایش قیمت. هر دو گزینه موجب نارضایتی می‌شود، اما افزایش قیمت‌ها ممکن است نارضایتی بیشتری در پی داشته باشد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است