کد خبر : 335099
انتشار : ۱۴۰۳/۱۲/۰۵ - 14:04
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

سایت اماراتی: یک هیئت آمریکایی برای مذاکره با ایران به بغداد می‌آید

یک تحلیلگر سیاسی در گفتگو با سایت اماراتی ارم نیوز، گفته است: بغداد در گذشته برخی میانجیگری ها میان واشنگتن و تهران را انجام داده بود اما این میانجیگری ها در سطوح سنگینی مانند پرونده هسته ای ایران و تهدیدات امنیتی بزرگ نبوده. حالا به گفته یک عضو سابق پارلمان به نظر می‌رسد عراق برای دور نخست مذاکرات میان ایران و آمریکا خودش را آماده می‌کند.

سایت اماراتی: یک هیئت آمریکایی برای مذاکره با ایران به بغداد می‌آید

به گزارش سایت خبری مدارا: سایت اماراتی ارم نیوز از تحول جدیدی در روابط ایران و آمریکا خبر داد و نوشت: عضو سابق پارلمان عراق از ورود قریب الوقوع یک هیئت آمریکایی به بغداد به عنوان بخشی از تلاش ها برای آغاز مذاکرات میان تهران و واشنگتن برای توافق بر سر ویژگی های مرحله بعدی گفتگوها خبر داد.

وی افزود: مذاکرات آتی شامل چندین محور می شود از جمله پرونده سوریه و ساز و کار مقابله با تحولات سریع در این کشور، پرونده هسته ای ایران، مسائل داخلی عراق و …

این عضو سابق پارلمان عراق با بیان اینکه بغداد امروز به بازیگری موثر در منطقه تبدیل شده است، گفت: عراق امروز قدرت این را دارد که مسیر رویدادها را به گونه ای تغییر دهد که در خدمت ثبات منطقه باشد.
وی همچنین تاکید کرد که برخی از نهادهای عراقی در هماهنگی برای برگزاری این گفتگوها مشارکت داشتند.

میانجیگری عراق و پرونده هسته ای ایران

بغداد در گذشته نقش میانجی و یا حامل پیام میان تهران و واشنگتن را ایفا کرده بود که بارزترین آنها در دوران حکومت مصطفی الکاظمی انجام شد. بغداد در آن زمان در به تعویق افتادن تحریم هایی که قرار بود علیه ایران تشدید شوند، سهیم بود.
عراق کشوری است که دارای روابط پیچیده‌ای است که هم ایران و هم ایالات متحده را دربر می‌گیرد و میان آن‌ها پیوند برقرار می‌کند، ویژگی که باعث می شود بغداد نامزد قابل توجهی برای ایفای نقش میانجی میان طرفین باشد.

یک نظریه دیگر نیز وجود که بر این باور است که بغداد از نظر سیاسی به تهران نزدیک تر است به ویژه با نفوذ فزاینده سیاسی ایران در عرصه سیاسی و امنیتی عراق، موضوعی که به نوشته ارم نیوز، ممکن است توانایی بغداد را در ایفای نقش میانجی با بی‌طرفی کامل محدود کند.

بلال السویدی، تحلیلگر سیاسی معتقد است که باتوجه به تغییرات شتابان در خاورمیانه مانند تغییر نظام سوریه، روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا و افزایش فشارهای بین المللی بر پرونده گروه های مسلح، منطقه به شدت به آرامش بیشتر و یک میانجی قابل اعتماد نیاز دارد.
وی در گفتگو با ارم نیوز، تاکید کرد که بغداد در گذشته برخی میانجیگری ها میان واشنگتن و تهران انجام داده بود اما این میانجیگری‌ها در سطوح سنگینی مانند پرونده هسته ای ایران و تهدیدات امنیتی بزرگ نبوده.
وی افزود: پرونده هسته ای ایران از پیچیده ترین مسائل منطقه است که نیازمند تعامل دیپلماتیک دقیق برای تضمین عدم لغزش به سمت مواجهه مستقیم میان ایران و آمریکا است.

اخبار مرتبط:
شهادت ۴ پاسدار در حمله اسرائیل به پادگان المهدی ارومیه/ اسامی
شهادت ۴ پاسدار در حمله اسرائیل به پادگان المهدی ارومیه/ اسامی

در حمله ارتش اسرائیل به پادگان المهدی ارومیه، ۴ پاسدار به شهادت رسیدند.

مردم برای مدیریت مصرف سوخت از ترددهای غیرضروری خودداری کنند
مردم برای مدیریت مصرف سوخت از ترددهای غیرضروری خودداری کنند

سخنگوی صنف جایگاهداران طی اطلاعیه‌ای با اطمینان‌بخشی از اینکه روند سوخت رسانی بی وقفه متوقف نخواهد شد، ضمن توصیه به مردم برای مدیریت مصرف سوخت، تاکید کرد: مردم از ترددهای غیرضرور خودداری کنند.

ترامپ: ایران و اسرائیل به‌زودی باید به صلح برسند
ترامپ: ایران و اسرائیل به‌زودی باید به صلح برسند

ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشیال نوشت: ایران و اسرائیل باید به توافق برسند، و به توافق خواهند رسید، درست همانطور که من هند و پاکستان را به این توافق رساندم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است