سیاستهای ارزی دولت در اواسط ماه هشتم اجرا قرار دارد و شرکتهای پتروشیمی بهعنوان تامینکنندگان بزرگ ارزی، نقشی جدی در اجرای این سیاستها اجرا میکنند. طبق جدیدترین اخبار، نرخ ارزی (دلار) که پتروشیمیها طبق سیاستهای مذکور باید در سامانه نیما وارد کنند، بین ۷۵۰۰ تا ۷۸۰۰ تومان است.
_سایت خبری مدآرا، بعد از آنکه شرکتهای پتروشیمی براساس سیاست جدید ارزی، موظف شدند ارز صادراتی خود را با نرخ ۴۲۰۰ تومانی در سامانه نیما عرضه کنند، براساس بسته جدید ارزی موظف شدند ارز خود را در بازار ثانویه عرضه کنند.
براساس بسته جدید ارزی که ۱۴ مردادماه توسط رئیس کل بانک مرکزی، رونمایی و اجرای آن از صبح ۱۵ مردادماه آغاز شد، شرکتهای پتروشیمی موظف شدند ارز خود را در بازار ثانویه عرضه کنند. این در حالی بود که بر اساس سیاستهای ارزی دولت که در اردیبهشتماه ابلاغ شده بود، شرکتهای پتروشیمی موظف بودند ارز صادراتی خود را با نرخ ۴۲۰۰ تومانی در سامانه نیما عرضه کنند.
نرخ ارز پتروشیمیها چقدر است؟
در بسته جدید ارزی، این فرایند تغییر کرد و در نخستین روز اجرای بسته، شرکتهای پتروشیمی ارز خود را با نرخ ۸۰۸۰ تومانی وارد بازار کردند. این نرخ به ۷۹۰۰، ۷۷۰۰ و سپس ۷۵۰۰ رسید. به گفته فریبرز کریمایی – قائممقام انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی – نرخ ارز صادراتی که توسط شرکتهای پتروشیمی در سامانه نیما وارد میشود، بین ۷۵۰۰ تومان تا ۷۸۰۰ تومان است.
کریمایی با بیان اینکه میزان صادرات محصولات پتروشیمی ۱۲ میلیارد دلار در طول سال است، به _سایت خبری مدآرا گفت: شرکتهای پتروشیمی موظفند ۷۵ درصد میزان صادرات خود را وارد سامانه نیما کنند. این شرکتها مصارفی دارند که از سوی وزارت نفت کنترل میشود. این مصارف شامل تجهیزات، قطعات، کاتالیست، بازپرداخت بدهیها و غیره است.
براساس لیستی که با وزارت نفت هماهنگ شده است، بخشی از صادرات این شرکتها به این موارد اختصاص داده میشود تا روند تولید و صادرات آنها ادامه داشته باشد. مابقی ارز در سامانه نیما عرضه میشود.
روح الله مومن نسب در یادداشتی نوشت: لعنت به سیاست کثیفی که تجویز میکند کسی را که از خطاهای مکرر و اثباتشدهٔ فرزند و اطرافیانش برائت نمیجوید و دیگرانی که تا قتل همسر هم پیش رفتهاند، تکریم کنند و به عالِمی که از خطای تأییدنشدهٔ فرزندش برائت میجوید، بتازند.
حجت الاسلام تقوی؛، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز بر لزوم ارتقای سواد امنیتی جامعه اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگترین ضربههایی که ما خوردهایم، از ناحیه موجودات خائن و شیطانی بوده است. ضروری است که «سواد امنیتی» جامعه را، همانند سواد رسانهای، بالا ببریم. باید مردم را آگاه کرد و آموزش داد تا خودشان در هر محله و شهری، مراقب مرزهای امنیتی کشور باشند.
احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که احتمالا تروئیکای اروپایی مکانیسم ماشه را علیه کشورمان فعال خواهند کرد، گفت: اگر پیش از فعالسازی مکانیزم ماشه، روسیه و چین از برجام خارج شوند، چون قبلا آمریکا هم خارج شده بود، عملا دیگر چیزی از برجام باقی نمیماند که اروپاییها بخواهند این ساز و کار را فعال کنند. در واقع، کمکی که چین و روسیه میتوانند به ایران انجام دهند، این است که قبل از این که مکانیزم ماشه فعال شود، از برجام خارج شوند و خود ایران هم از این توافق خارج شود تا اساسا امکان فعالسازی این مکانیزم وجود نداشته باشد.