کد خبر : 329359
انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ - 10:26
دسته‌بندی : برگزیده ها، سلامت
چاپ

ویروس چینی برای ۱۸ سال پیش بوده و جدید نیست/ معاون وزیر بهداشت گفت

علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون سرماخوردگی، آنفلوآنزا، ویروس‌های تنفسی RSV و کرونا (حدود ۲ تا ۳ درصد)، در مجموع بالای ۹۷ درصد عفونت‌های تنفسی کشور را تشکیل می‌دهند، گفت: ویروسی هم که گفته می‌شود در چین شایع شده، ویروس جدیدی نیست و از حدود ۱۸ سال گذشته در دنیا وجود داشته، تنها شاید شیوع آن پایین بوده و ظاهرا اکنون در چین شیوع آن افزایش یافته است.

ویروس چینی برای ۱۸ سال پیش بوده و جدید نیست/ معاون وزیر بهداشت گفت

به گزارش سایت خبری مدارا: ایسنا نوشت: معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام اینکه سیر بیماری‌های تنفسی در کشور از جمله آنفلوآنزا نزولی است، در عین حال درباره «متاپنوموویروس» موسوم به ویروس جدید چینی، تاکید کرد: این ویروس جدید نیست، کیت تشخیص آن نیز وجود دارد و در ۱۵ نقطه کشور بررسی می‌شود.

علیرضا رییسی با اشاره به آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی در کشور و با بیان اینکه هر ساله در فصول پاییز و زمستان مانند سایر نقاط دنیا، تجربه بیماری‌های تنفسی را داریم، گفت: خاصیت ویروس‌ها آن است که به سرعت قابلیت انتشار دارند و بر همین اساس هم حتی یک سرماخوردگی ساده در صورت عدم رعایت بهداشت فردی می‌تواند تعداد بسیاری را مبتلا کند.

وی بر لزوم استفاده از ماسک، شست‌وشوی دست‌ها، پرهیز از حضور در تجمعات و در مجموع رعایت بهداشت فردی بویژه در افراد دارای علایم بیماری‌های تنفسی تاکید کرد و افزود: بویژه در خردسالان و دانش‌آموزان در صورت بروز علایم ویروس‌های تنفسی، بهتر است تا بهبودی در منزل استراحت کنند؛ در غیر این صورت یک سرماخوردگی ساده هم می‌تواند یک کلاس را مبتلا کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون سرماخوردگی، آنفلوآنزا، ویروس‌های تنفسی RSV و کرونا (حدود ۲ تا ۳ درصد)، در مجموع بالای ۹۷ درصد عفونت‌های تنفسی کشور را تشکیل می‌دهند، گفت: ویروسی هم که گفته می‌شود در چین شایع شده، ویروس جدیدی نیست و از حدود ۱۸ سال گذشته در دنیا وجود داشته، تنها شاید شیوع آن پایین بوده و ظاهرا اکنون در چین شیوع آن افزایش یافته است.

وی در همین باره با بیان اینکه تنها زمانی که سازمان جهانی بهداشت شیوع یک بیماری را تایید کند، آن ویروس می‌تواند در سایر کشورها هم جدی گرفته شود، افزود: در حال حاضر کیت تشخیصی این ویروس در کشور وجود دارد، در ۱۵ نقطه کشور نیز بررسی می‌شود و پیش‌بینی می‌شود که کمتر از ۱.۵ درصد در سطح کشور داشته باشیم. در مجموع این ویروس نیز از گذشته، همیشه در دنیا بوده است و مبحث جدیدی نیست.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: حتی یک سرماخوردگی ساده هم می‌تواند بویژه برای بیماران زمینه‌ای و دچار نقص سیستم ایمنی خطرناک باشد و بنابراین تنها راهکار موثر پیشگیری و رعایت بهداشت فردی است.

وی تاکید کرد: همانطور که گفتم بالای ۹۷ درصد ویروس‌های تنفسی در کشور مربوط به آنفلوآنزا، RSV و کرونا (۲ تا ۳ درصد) است و البته اکنون و در این بازه زمانی بیماری‌های تنفسی و از جمله آنفلوآنزا در کشور سیر نزولی گرفته‌اند.

گفتنی است؛ سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز تاکید دارد «متاپنوموویروس انسانی» یا HMPV، ویروسی شناخته شده و نسبتا بی‌خطر است.

اخبار مرتبط:
آخرین خبر از تعداد فوتی‌های حادثه بندرعباس
آخرین خبر از تعداد فوتی‌های حادثه بندرعباس

مدیر کل بحران استان هرمزگان گفت که تعداد فوتی‌های حادثه بندرعباس افزایش نیافته است؛ اما دو نفر از مصدومان از بیمارستان مرخص شده‌اند.

زمان مذاکرات ایران و اروپا مشخص شد
زمان مذاکرات ایران و اروپا مشخص شد

این دیدار می‌تواند روز جمعه، دوم ماه مه، پیش از مذاکرات شنبه ایران و آمریکا برگزار شود.

آموزش‌وپرورش: قرار نیست پلیس وارد مدارس شود
آموزش‌وپرورش: قرار نیست پلیس وارد مدارس شود

سخنگوی آموزش و پرورش با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه پلیس و این وزارتخانه با تاکید بر اینکه پلیس به هیچ وجه در مدارس حضور نمی‌یابد گفت: این تفاهم نامه به هیچ وجه به معنی حضور پلیس در مدرسه نیست.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است