کد خبر : 319583
انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۰۸ - 17:29
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

نماینده مجلس: خسارت حمله اسرائیل به ایران ناچیز بود

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌گوید: تماس‌ها و پیام‌های اسرائیل از طریق غرب به ایران رسیده بود و اسرائیل و حامیانشان می‌دانستند که اگر واکنشی وسیع، متناسب با عملیات گسترده ایران نشان بدهند، یقینا پاسخ جدی در پی خواهد داشت.

نماینده مجلس: خسارت حمله اسرائیل به ایران ناچیز بود

به گزارش سایت خبری مدارا: رویداد۲۴ نوشت: حمله اسرائیل به ایران بازتاب متفاوتی در ایران و اسرائیل داشته است. این حمله دست‌کم ۵ شهید به جای گذاشته است. اسرائیل می‌گوید به بیش از ۲۰ نقطه در ایران حمله موفقیت‌آمیز انجام داده است. ایران می‌گوید اهدافی در سه استان تهران، ایلام و خوزستان مورد حمله قرار گرفته‌اند، اما خسارت وارد‌شده «محدود و کم‌اثر» بوده است.

چند روز بعد از حمله، رهبری سخنرانی مهمی انجام داده و به همه توصیه کرده حمله اسرائیل را «نه بزرگنمایی کنید و نه کوچک‌انگاری». آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه تاکید کردند باید قدرت و اراده و ابتکار ملت ایران و جوانان کشور را به اسرائیل فهماند. اما در ادامه گفته‌اند «کیفیت فهماندن قدرت و اراده ملت ایران به رژیم صهیونیستی را باید مسئولان تشخیص دهند و آنچه را که صلاح این ملت و کشور است انجام گیرد.»

سوال اینجاست که منظور از صلاح ملت و کشور در اینجا چیست؟ آیا منظور رهبری پاسخ سخت و مستقیم نظیر دو عملیات وعده صادق ۱ و ۲ است یا رویکرد ایران بعد از عملیات صادق ۱ در دستور کار قرار خواهد گرفت؟

ایران از طریق غربی‌ها می‌دانست اسرائیل می خواهد حمله کند

فداحسین مالکی دیپلمات سابق و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌گوید بررسی‌ها حاکی از آن است که خسارت وارد‌شده به ایران بعد از حمله اسرائیل «ناچیز» بوده و اسرائیل به هدفش نرسیده و بنابرای تدبیر بر تصمیمی که در آخر در مورد نوع پاسخ به اسرائیل اتخاذ می‌شود، حاکم خواهد بود.

مالکی تصریح می‌کند «جمهوری اسلامی بعد از عملیات وعده صادق ۲، اوضاع را رصد می‌کرده و نیرو‌های نظامی و امنیتی و دستگاه دیپلماسی ایران می‌دانستند که اسرائیل قصد دارد واکنشی نشان دهد، اما اسرائیلی‌ها و حامیانشان می‌دانستند که اگر واکنشی وسیع، متناسب با عملیات گسترده ایران نشان بدهند، یقینا پاسخ جدی در پی خواهد داشت.»

این نماینده مجلس می‌‌گوید تماس‌ها و پیام‌های اسرائیل از طریق غربی‌ها به ایران رسیده بود که دال بر همین واقعیت بود. ایران گلوگاه‌های اسرائیل را شناسایی کرده بود و اسرائیل کاملا در تیرس نیرو‌های ایرانی قرار داشت. از این بابت این‌ها این واقعیت را می‌دانستند که نباید پاسخ وسیعی بدهند.

او می‌گوید: «اگر آمریکایی‌ها نبودند اسرائیل هیچ موقع نمی‌توانست چنین عملیاتی علیه ایران انجام دهد. در این عملیات یک کریدور هوایی آمریکا برای هواپیما‌های اسرائیلی از فاصله ۱۰۰ کیلومتری فراهم شد.» فداحسین مالکی گفته آمریکا شریک عملیات اسرائیل است و باید پاسخگو باشد.

رهبری وظیفه تصمیم درباره نحوه پاسخ به اسرائیل را برعهده نیروهای مسلح گذاشته است

این نماینده مجلس درباره منظور رهبری از «مصلحت ملت و کشور» در نحوه پاسخگویی به حمله اسرائیل می‌گوید: «به دستور رهبری، نیرو‌های مسلح ایران در حال کارشناسی و بررسی است و مسئول تصمیم راهبردی خواهند بود. در این تصمیم هم باید مصلحت کشور و مردم را در نظر بگیرند.»

خسارت حمله اسرائیل به ایران ناچیز بود و این حرف منافاتی با دستور رهبری در مورد عدم کوچک‌انگاری حمله اسرائیل ندارد

او ادامه می‌دهد: «ابعاد این حملات هنوز مشخص نیست، اما آنچه که تاکنون گزارش شده، خیلی ناچیز بوده و به علت پدافند سنگینی که ایران انجام داده، معادلات اسرائیلی‌ها به‌هم ریخته و نتوانستند به اهدافشان برسند. خودشان هم به این پدافند سنگین اعتراف کردند.»

مالکی درباره نقش عراق در حمله اسرائیل و اینکه چرا نتوانست جلوی استفاده اسرائیلی‌ها از حریم هوایی خود برای حمله به ایران را بگیرد نیز می‌‌گوید: « عراقی‌ها موضع‌گیری خوبی داشتند و خودشان هم گفته‌اند این نقص حاکمیت عراق محسوب می‌شود و به مجامع بین‌المللی شکایت کرده‌اند. اگر عراق سکوت می‌کرد باید پاسخگو می‌بود؛ ولی، چون هم حمله به ایران را محکوم کرده و هم به دلیل نقض حاکمیت خودش به مجامع بین‌المللی شکایت کرده، موضعش مثبت بوده است.»

او معتقد است استفاده اسرائیل از حریم هوایی عراق برای حمله به ایران، شمارش معکوس خروج آمریکا از عراق است «چون ملت عراق به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهند که از کشورشان به یک کشور دیگر حمله‌ای صورت بگیرد.»

مالکی معتقد است ناچیز خواندن دستاورد اسرائیل در حمله به ایران، مغایرتی با دستور رهبری دال بر «عدم کوچک نمایی» شرارت اسرائیل نیست.

نیروی نظامی باید بعد از حمله نقاط ضعف و قدرتش را بازبینی کند

او می‌گوید: «رهبر گفته‌اند حمله را نه بزرگ کنید نه کوچک. از نظر فنی، گلوله‌هایی که اسرائیلی‌ها شلیک کردند، آن طور که انتظار داشتند به اهداف نخورده؛ اما عملیات را نباید کوچک جلوه دهیم و این هشیاری نیرو‌های نظامی است که باید بررسی کند و نقاط ضعف و قدرتشان را در این حمله پیدا کنند.»

این عضو کمیسیون امنیت ملی می‌گوید: «همان طور که رهبری گفت عملیات اسرائیل را نه باید خیلی بزرگ جلوه بدهیم نه باید از کنارش بگذریم. اتفاقی افتاده و در دست بررسی است. نوع پاسخ‌دهی باید مشخص شود. تعجیل در این کار هم نیست، اما تدبیر بر تصمیمی که در آخر اتخاذ می‌شود، حاکم خواهد بود.»

اخبار مرتبط:
ادعای مقام دولت رئیسی: برخی از زوایای ماجرای سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی حقیقتا برای همه ما مبهم است؛ سوال‌ های بی پاسخ بسیاری داریم
ادعای مقام دولت رئیسی: برخی از زوایای ماجرای سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی حقیقتا برای همه ما مبهم است؛ سوال‌ های بی پاسخ بسیاری داریم

مهدی مجاهد، معاون دفتر رئیسی می گوید که برخی از زوایای ماجرای سقوط بالگرد شهید رئیسی حقیقتا برای همه ما مبهم است؛ سوال‌ های بی پاسخ بسیاری داریم.

ادعای رویترز: ایران به روسیه موشک می‌دهد
ادعای رویترز: ایران به روسیه موشک می‌دهد

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام امنیتی غربی و یک مقام منطقه‌ای مدعی شد که ایران در حال آماده‌سازی برای تحویل پرتابگرهای موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد فتح-۳۶۰ به روسیه در آینده نزدیک است.

نماینده مجلس: موافقت ضمنی آمریکا با فعالیت ۵ هزار سانتریفیوژ در ایران
نماینده مجلس: موافقت ضمنی آمریکا با فعالیت ۵ هزار سانتریفیوژ در ایران

آمریکا از ما می خواهد «تا 25 سال از 3.6 درصد بیشتر غنی سازی نکنیم، فقط 5 هزار سانتریفیوژ داشته باشیم».

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است