کد خبر : 310361
انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۳۰ - 12:10
دسته‌بندی : فرهنگی
چاپ

بازیگر پیشکسوت سینما درگذشت

هوشنگ‌ حریرچیان بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون دار فانی را وداع گفت. این بازیگر پیشکسوت که تجربه حدود ۶ دهه فعالیت هنری را در کارنامه دارد، در فیلم‌هایی چون جعفرخان از فرنگ برگشته، فرش باد، یک بوس کوچولو، قاعده بازی و دو خواهر به ایفای نقش پرداخت.

بازیگر پیشکسوت سینما درگذشت

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ایرنا نشت: هوشنگ‌ حریرچیان بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون دار فانی را وداع گفت.

تنها ۹ روز پس از آن‌که هوشنگ حریرچیان شمع کیک ۹۲ سالگی خود را فوت کرد، خبر درگذشتش کام سینما دوستان را تلخ کرد.

حریرچیان فعالیت هنری خود را از دی ۱۳۲۶ در تئاتر اصفهان آغاز کرد. در شهریور ۱۳۳۲ به تئاتر سپاهان پیوست و از سال ۱۳۳۸ رسما در رادیو اصفهان به عنوان هنرپیشه، گوینده، تهیه‌کننده، گزارشگر، کارگردان و مجری برنامه‌های تفریحی و هنری شروع به کار کرد.

او در سال ۱۳۴۸ اولین تجربه تلویزیونی خود به نام «عکاس‌ باشی» را انجام داد و فعالیت سینمایی خود را با بازی در فیلم «جعفرخان» به کارگردانی علی حاتمی آغاز کرد.

این بازیگر پیشکسوت که تجربه حدود ۶ دهه فعالیت هنری را در کارنامه دارد، در فیلم‌هایی چون جعفرخان از فرنگ برگشته، فرش باد، یک بوس کوچولو، قاعده بازی و دو خواهر به ایفای نقش پرداخت.

وی همچنین در سریال‌های پرخاطره‌ای چون هشت بهشت، تفنگ سرپر، آشپزباشی، ساختمان‌ پزشکان و پژمان بازی کرد.

اخبار مرتبط:
احمد مسجد جامعی: بهرام بیضایی ایران را می شناخت
احمد مسجد جامعی: بهرام بیضایی ایران را می شناخت

آقای بیضایی با آنکه در سال‌های اخیر به اضطرار به خارج‌نشینی روی آورد، اما می‌توان او را از ایرانی‌ترین هنرمند این سرزمین دانست. او تنها یک هنرمند نبود؛ چه به‌دلیل وجه پژوهشی، چه تدریس، چه ترجمه، اطلاق متفکر به او سزاوارتر است. وجه برجسته آثار نمایشی او چه در تئاتر، چه در سینما و حتی در نوشتار، عمق نگرش متفاوت‌اش به مسائل است و تسلط توأمان‌اش به ادبیات، تاریخ و فرهنگ به‌گونه‌ای است که موضوع در دستان او همچون موم ورز می‌خورد، شکل می‌گرفت و به‌نفع اندیشه‌اش مصادره می‌شد.

جعفر پناهی، کارگردان: سینمای ایران به بهرام بیضایی بدهکار است؛ نه فقط برای آثار او، بلکه برای شرافتی که به اندیشه و هنر بخشید
جعفر پناهی، کارگردان: سینمای ایران به بهرام بیضایی بدهکار است؛ نه فقط برای آثار او، بلکه برای شرافتی که به اندیشه و هنر بخشید

جعفر پناهی، کارگردان سینما در واکنش به درگذشت بهرام بیضایی نوشت: سینمای ایران به او بدهکار است؛ نه فقط برای آثارش، بلکه برای شرافتی که به اندیشه و هنر بخشید. او رفت، اما آنچه ساخت و کاشت، در تصویر، در کلمه و در وجدان ما زنده مانده است.

چرا بهرام بیضایی از ایران رفت؟ چرا هرگز دیگر بازنگشت؟
چرا بهرام بیضایی از ایران رفت؟ چرا هرگز دیگر بازنگشت؟

علی رغم این که هم اهالی سینما بار‌ها از جالی خالی بیضایی در ایران گفته بودند و خود او نیز مکررا بر هویت ایرانی خود تایید داشت و از مسئولیت سنگین ایرانی بودن می‌گفت، اما بعد از رفتن به آمریکا و آغاز تدریس در استنفورد هرگز به ایران بازنگشت.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است