کد خبر : 300757
انتشار : ۱۴۰۳/۰۳/۱۹ - 14:41
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

روزنامه دولت نگران نظرسنجی‌های رسانه‌ای درباره انتخابات شد

روزنامه ایران نوشت: مبنا قرار دادن این نظرسنجی‌های روباتی نه تنها نامزدها را در ارزیابی از وضعیت خودشان دچار خطای تحلیل می‌کند که با ایجاد توقعات غیر واقعی در میان هوادارانشان می‌تواند مشکل ساز باشد.

روزنامه دولت نگران نظرسنجی‌های رسانه‌ای درباره انتخابات شد

 به گزارش سایت خبری مدارا؛ ارگان رسمی و مطبوعاتی دولت سیزدهم (روزنامه دولتی ایران) نوشت: افکارسنجی انتخاباتی به مثابه ابزار گرفتن نبض جامعه در بازه زمانی منتهی به انتخابات اقدامی است که ازحدود سه دهه پیش با فرایند برگزاری انتخابات در ایران پیوند خورده است. اما اگر در گذشته این مراکز رسمی یا مؤسسات دارای مجوز بودند که با بکارگیری روش‌های علمی به نظرسنجی می‌پرداختند؛ این روزها هر سامانه اینترنتی و چه بسا هر کاربر فضای مجازی این امکان را دارد که با طرح یک سؤال و پاسخ‌های چندگانه آن به احصای آمار تمایلات و ترجیحات اگر نه همه مردم که دست کم مخاطبان خود بپردازد. وضعیتی که فارغ از برخی آسیب‌ها و تبعات در ساحت شناخت اجتماعی و تصمیم‌گیری سیاسی نیست.

چنانکه در اغلب این افکارسنجی‌های غیر علمی نظرات طیف مشخص و محدودی از مخاطبان به نادرستی به اکثریت عموم جامعه تعمیم داده می‌شود. همچنین در اغلب این‌گونه نظرسنجی‌های سوگیرانه و هدفمند براحتی می‌توان با بکارگیری روبات‌های مجازی که خود را در عمل به‌جای کاربران واقعی معرفی می‌کنند تصویری غیر واقعی از سمت و سوی ترجیح و انتخاب آحاد جامعه ترسیم کرد. مبنا قرار دادن این نظرسنجی‌های روباتی نه تنها نامزدها را در ارزیابی از وضعیت خودشان دچار خطای تحلیل می‌کند که با ایجاد توقعات غیر واقعی در میان هوادارانشان می‌تواند مشکل ساز باشد. چنانکه تبعات بحران‌زای چنین خطای ادراکی همانند آنچه در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری رخ داد و زمینه ساز فتنه‌انگیزی‌های داخلی و خارجی شد از حافظه تاریخی جامعه ایرانی به آسانی زدوده نخواهد شد.

بر اساس همه آنچه گفته شد، اگر چه امکان سنجش افکار هر چند از میان مخاطبان محدود و به‌صورت سوگیرانه برای طیف گسترده‌ای از رسانه‌ها و افراد مقدور است، اما آنچه باید نقطه اتکای نامزدهای انتخاباتی و اقشار مختلف مردم قرار گیرد اصل قرار دادن مراکز افکار سنجی رسمی متعددی است که با حفظ بی‌طرفی برخاسته از تمایل به حفظ جایگاه مرجعیت علمی شان به سنجش دقیق افکار و انتشار نتایج آن می‌پردازند.

اخبار مرتبط:
اصغر زاده: دولت لایحه “مقابله با نشر محتوای خلاف واقع در فضای مجازی” را پس بگیرد
اصغر زاده: دولت لایحه “مقابله با نشر محتوای خلاف واقع در فضای مجازی” را پس بگیرد

ابراهیم اصغر زاده فعال سیاسی در واکنش به ارسال لایحه "مقابله با نشر محتوای خلاف واقع در فضای مجازی" نوشت: دولت متوجه تله سیاست‌نابخردانه‌ کسانیکه کشور را به بن‌بست کشانده‌، نیست. دولت لایحه را پس نگیرد میشود مصداق دولت بواسحاقی که خوش درخشید ولی دولت مستعجل شد

نماینده مجلس: رهبری در نخستین ساعات پس از شروع جنگ، شخصاً جلسه تشکیل دادند
نماینده مجلس: رهبری در نخستین ساعات پس از شروع جنگ، شخصاً جلسه تشکیل دادند

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: رهبری انقلاب در نخستین ساعات حمله رژیم صهیونیستی، شخصاً جلسه‌ای تشکیل دادند و با صراحت به فرماندهان نظامی کشور دستور دادند که چه اقداماتی و به چه شکل انجام شود.

۲۰ سناتور آمریکایی از اروپا خواستند مکانیسم ماشه را فعال کند
۲۰ سناتور آمریکایی از اروپا خواستند مکانیسم ماشه را فعال کند

گروهی از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا از بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستند هرچه سریع‌ترتحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کنند تا به گفته انها، مانع دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای شوند. فرآیند فعال‌سازی مکانیسم ماشه ۳۰ روز طول می‌کشد و اروپایی‌ها قصد دارند این اقدامات را پیش از آنکه روسیه در ماه اکتبر ریاست شورای امنیت سازمان ملل را برعهده بگیرد، به اجرا بگذارند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است