کد خبر : 300690
انتشار : ۱۴۰۳/۰۳/۱۹ - 09:01
دسته‌بندی : اصفهان
چاپ

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

موردی از ابتلا به تب دانگی در اصفهان مشاهده نشد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تاکنون موردی از ابتلا به تب دانگی در این استان مشاهده نشده است.

موردی از ابتلا به تب دانگی در اصفهان مشاهده نشد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ پژمان عقدک با بیان اینکه هیچ موردی از ابتلاء به تب دانگی در استان اصفهان نداشتیم، اظهار کرد: باید توجه داشت مبتلایانی که در کشور شناسایی شدند، افرادی هستند که به کشورهای جنوب شرق آسیا مانند تایلند، مالزی و اندونزی مسافرت رفتند و یا اخیراً به دنبال وقوع سیل در امارات، برخی افراد که به این کشور عزیمت کردند به این بیماری مبتلا شدند.

به نوشته مهر؛ وی با بیان اینکه شیوع تب دانگی منشأ داخلی در کشور ندارد، خاطرنشان کرد: تب دانگی ویروسی است که از طریق گزش پشه آئدس منتقل می‌شود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: پشه آئدس را در جنوب شرق کشور مانند سیستان و بلوچستان و هرمزگان و در استان گیلان هم شناسایی کردند اما در طول این سال‌ها هرگز شیوع تب دانگی را نداشتیم و اخیراً مواردی که با تب در مناطقی از کشور شناسایی می‌شوند، به دنبال مسافرت به کشورهای جنوب شرق آسیا و وارداتی بوده است.

تب دِنگی (Dengue fever ) نام یک بیماری ویروسی است. به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوان‌شکن هم گفته‌اند. این بیماری از طریق گزش پشه‌ای به نام پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود. این پشه که به ببر آسیایی مشهور شده است در مناطق استوایی جهان به‌ویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.

تب دانگی ویروسی از خانواده فلاوی‌ویروس‌ها است که توسط پشه‌های “آئدس اجیپتی” و “آئدس البوپیکتوس” منتقل می‌شود. این پشه‌ها در آب‌های راکد و مکان‌های مرطوب رشد می‌کنند. تب دانگی واگیردار است و از طریق انتقال خون و یا اهدای عضو فرد مبتلا نیز منتقل می‌شود.

تب بالا (تا ۴۰ درجه سانتیگراد)، سردرد شدید، درد عضلانی و مفصلی، درد پشت چشم، درد شکم، حالت تهوع و استفراغ و بثورات پوستی از علائم این بیماری است و در موارد شدید، تب دانگی می‌تواند منجر به خونریزی شدید، نارسایی ارگان‌ها، شوک و مرگ شود.

نخستین مورد از تب دانگی در ایران در سال ۱۳۹۸ در استان هرمزگان به ثبت رسید. ورود این پشه به ایران به دلیل افزایش گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی و همچنین افزایش سفرهای بین‌المللی است.

موارد ابتلاء به تب دانگی در سال‌های بعد به طور پراکنده در استان‌های هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و فارس گزارش شده است.

پشه “آئدس اجیپتی” در آب و هوای گرم و مرطوب به خوبی رشد و تکثیر می‌کند و بارندگی‌های فصلی می‌توانند مکان‌های مناسبی برای تکثیر این پشه ایجاد کنند.

شیوع این بیماری در استان فارس طی روزهای گذشته به فوت ۲ هموطن منجر شده است.

اخبار مرتبط:
اصفهان تا پایان هفته غبارآلود می‌ماند
اصفهان تا پایان هفته غبارآلود می‌ماند

رئیس مرکز پیش‌بینی و مخاطرات جوی هواشناسی اداره کل هواشناسی اصفهان گفت: تندباد و گردوغبار در مناطق شرقی، شمالی و مرکزی استان تا پایان هفته ادامه دارد و کیفیت هوا کاهش می‌یابد.

مرد ۳۵ ساله در استخر کشاورزی در سمیرم غرق شد
مرد ۳۵ ساله در استخر کشاورزی در سمیرم غرق شد

سخنگوی مرکز اورژانس استان اصفهان از غرق شدگی مرد ۳۵ ساله در استخر کشاورزی در سمیرم خبر داد.

تشدید شرایط گردوغبار در اصفهان تا فردا؛اعتبارات بیابان‌زدایی تامین شود
تشدید شرایط گردوغبار در اصفهان تا فردا؛اعتبارات بیابان‌زدایی تامین شود

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: پیش‌بینی می‌شود که شرایط گرد و غبار تا فردا در استان تشدید شود و تا پایان هفته با شدت کمتر ادامه یابد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است