کد خبر : 300572
انتشار : ۱۴۰۳/۰۳/۱۷ - 11:10
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

سکته مغزی در شب‌های گرم بیشتر اتفاق می‌افتد

یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهند که ریسک سکته مغزی در شب‌هایی که دما بالاتر است افزایش می‌یابد. این یافته‌ها باعث افزایش نگرانی‌ها از افزایش دمای جهانی می‌شوند.

سکته مغزی در شب‌های گرم بیشتر اتفاق می‌افتد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ دیجیاتو نوشت: یک تیم پژوهشی در مرکز هلمهولتس مونیخ ارتباط تعداد سکته‌های مغزی در شهر آوگسبورگ را با دمای شب در ۱۵ سال گذشته بررسی کردند. آن‌ها دریافتند که در شب‌هایی که دما شدیداً بالا بود، ریسک سکته مغزی به‌طور معناداری بیشتر بود. زنان و سالمندان در معرض ریسک بیشتری بودند.

پژوهشگران در مجموع ۱۱٬۰۳۷ مورد سکته مغزی را از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۰ بررسی کردند. به‌طور کلی، در شب‌هایی که «گرمسیری» محسوب می‌شدند، ریسک سکته مغزی ۷ درصد بالاتر بود.
در این پژوهش، شب‌هایی که دما از ۱۴.۶ درجه سلسیوس بالاتر بود، گرمسیری طبقه‌بندی شدند. پنج درصد از شب‌های کل دوره مطالعه در این دسته قرار داشتند.
نتایج نشان می‌دادند که تعداد سکته‌های مغزی در سال‌های پایانی مطالعه نیز افزایش یافتند. از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲، شب‌های گرم با دو سکته مغزی اضافه در سال ارتباط داشتند، در حالی که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰، تعداد سکته‌های اضافی در شب‌های گرم به ۳۳ رسید.
پژوهشگران نتایج این مطالعه خود را در ژورنال European Heart منتشر کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند اهمیت این یافته‌ها در این است که تغییر اقلیم باعث می‌شود دمای شب‌ها سریع‌تر از دمای روزها افزایش یابد.
چرا شب‌های گرم ریسک سکته مغزی را افزایش می‌دهند؟
پژوهشگران می‌گویند عوامل زیادی می‌توانند در این آمار دخیل باشند. یکی از دلایل اصلی، کمبود آب بدن است که پژوهش‌های قبلی نشان داده‌اند می‌تواند باعث افزایش احتمال سکته مغزی شود. دسترسی محدود به فناوری‌های تهویه هوا نیز می‌تواند یکی دیگر از دلایل باشد.
به‌طور کلی، تغییرات در شرایط اقلیمی و شرایط اقتصادی-اجتماعی می‌تواند عوامل ریسک را شدیدتر کند و باعث شود افراد در برابر سکته‌های شبانه مرتبط با گرما آسیب‌پذیری بیشتری داشته باشند.
تیم پژوهشی امیدوار است که یافته‌های این مطالعه بتوانند به اتخاذ راهکاریهای پیشگیرانه کمک کنند. بیمارستان‌ها می‌توانند در شب‌های گرم خدمه زیادتری را به‌کار گیرند. همچنین جمعیت‌های آسیب‌پذیرتر می‌توانند درباره این ریسک آگاه شوند.
همچنین پژوهش‌ها نشان می‌دهند که شهرها در شب تبدیل به جزایر گرما می‌شوند؛ یعنی دمای آن‌ها از نواحی غیرشهری اطراف بیشتر است. راهکارهای زیادی برای مقابله با این گرما پیشنهاد شده‌اند؛ از جمله درختکاری هدفمند. استفاده از این روش‌ها برای کاهش دمای شهرها در شب نیز می‌تواند یک راهکار پیشگیرانه باشد.
اخبار مرتبط:
شامپو زدن دوبله چیست و آیا مفید است؟
شامپو زدن دوبله چیست و آیا مفید است؟

همان‌طور که از نامش پیداست، «شامپو زدن دوبله» یعنی شستن موها دو بار در یک نوبت شست‌وشو. در ادامه می‌توانید با فواید آن و نحوه‌ی انجام صحیحش آشنا شوید.

معاون وزارت بهداشت: «گسترش جذام» در میان اتباع صحت ندارد
معاون وزارت بهداشت: «گسترش جذام» در میان اتباع صحت ندارد

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: ۶۰ درصد از دندان‌های افراد بالای ۵۰ سال سالم نیست؛ در واقع یا پوسیده است یا کشیده شده است. او در واکنش به شایعه گسترش جذام در کشور به واسطه اتباع پاسخ داد: چنین چیزی نیست که فکر کنیم در کشور ما شایع شده باشد؛ حتی در میان اتباع هم فعلاً اینگونه نیست.

آیا سیر برای سرماخوردگی واقعا خوب است؟ ​
آیا سیر برای سرماخوردگی واقعا خوب است؟ ​

سیر قرن‌ها است که در طب سنتی به عنوان یک درمان طبیعی برای بسیاری از بیماری‌ها به ویژه سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما آیا واقعا سیر می‌تواند سرماخوردگی را درمان کند؟ در ادامه مقاله به این سوال مهم پاسخ می‌دهیم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است