کد خبر : 293271
انتشار : ۱۴۰۳/۰۱/۲۸ - 14:22
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

محیط زیست: روزانه ۵۶ تا ۵۷ هزار تن پسماند در کشور تولید می‌شود / فقط در میادین میوه و تره‌بار تهران، سالانه ۲۱ تن کیسه پلاستیکی استفاده می‌شود

مهدی خادم ثامنی مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: سالانه ٢١ تن کیسه پلاستیکی فقط در میادین میوه و تره‌بار شهر تهران استفاده می‌شود که رقم بسیار بالایی است. کریم مجرب رییس اداره فروشگاه های زنجیره ای وزارت صنعت معدن تجارت نیز گفت: بر اساس ماده ٣ آیین نامه اجرایی محدودیت استفاده و توزیع کیسه های پلاستیکی ، توزیع کیسه های پلاستیکی در کشور ممنوع است.

محیط زیست: روزانه ۵۶ تا ۵۷ هزار تن پسماند در کشور تولید می‌شود / فقط در میادین میوه و تره‌بار تهران، سالانه ۲۱ تن کیسه پلاستیکی استفاده می‌شود

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ایرنا نوشت: مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: سالانه ۲۱ تن کیسه پلاستیکی فقط در میادین میوه و تره‌بار شهر تهران استفاده می‌شود که رقم بسیار بالایی است.

مهدی خادم‌ثامنی روز دوشنبه در نشست بررسی شیوه نامه ماده ۳ قانون محدودیت استفاده و توزیع کیسه های پلاستیکی که به میزبانی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، افزود: امروزه پلاستیک به معضلی اجتماعی و جهانی تبدیل شده است که نه تنها اکوسیستم های آبی و خاکی را آلوده می کند، بلکه تهدیدی برای سلامت انسان است.

وی اظهار داشت: آمارها نشان می دهد که در چند دهه گذشته عملکرد خوبی نسبت به حفظ محیط‌ زیست نداشتیم و باعث تخریب جنگل‌ها و انقراض گونه‌های گیاهی و جانوری زیادی شدیم علاوه بر این منبع زیستی آب و خاک را هم آلوده کردیم.

تخریب محیط زیست رو به افزایش است

ثامنی ادامه داد: کشورهای پیشرو تلاش می کنند تخریب محیط زیست را کاهش دهند اما در ایران روز به روز آلودگی بیشتر می‌شود.

وی گفت: روزانه ۵۶ تا ۵۷ هزار تن پسماند در کشور تولید می‌شود که از این میزان ۱۱ تا ۱۲ درصد پسماند پلاستیک است که مستقیم و غیر مستقیم منابع آب و خاک را آلوده می کند.

مدیر کل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست افزود: آبان ماه ۱۴۰۱ آیین نامه اجرایی محدودیت استفاده و توزیع کیسه‌های پلاستیکی تصویب و ابلاغ شد که بر اساس ماده ۳ آن توزیع کیسه‌های پلاستیکی ممنوع شده است.

وی تاکید کرد: هفته زمین پاک (هفته اول اردیبهشت) می‌تواند فرصت خوبی برای اجرایی کردن ماده ۳ این آیین نامه باشد ، باید بتوانیم با فرهنگ سازی مردم را نسبت به کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی ترغیب کنیم و قطعا ابن مسأله مستلزم همکاری فروشگاه های زنجیره ای بزرگ است.

 توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی ممنوع است

رییس اداره فروشگاه های زنجیره ای وزارت صنعت معدن تجارت نیز در این نشست گفت: بر اساس ماده ۳ آیین نامه اجرایی محدودیت استفاده و توزیع کیسه های پلاستیکی ، توزیع کیسه های پلاستیکی در کشور ممنوع است.

کریم مجرب افزود: ما به دنبال توسعه فروشگاه های زنجیره ای هستیم و به نظر می رسد اقداماتی مانند کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی می تواند به توسعه این فروشگاه ها کمک کند.

همچنین مدیر کل دفتر محیط کار و محیط زیست وزارت صنعت معدن تجارت گفت: مسأله پلاستیک در بسیاری از کشورها حتی آنهایی که پیشرفته هم نیستند موضوع مهمی محسوب می‌شود.

کتایون نعمت پور افزود: لذا ما هم در کشور باید تلاش کنیم مصرف کیسه های پلاستیکی را کاهش دهیم و یا آنهایی که مصرف می شوند دوباره بازیافت و به چرخه مصرف برگردند.

وی ادامه داد: این کار باید از جایی آغاز شود که قطعا روز زمین پاک ( ۳ اردیبهشت) و مناسبت های محیط زیستی خرداد ماه می تواند فرصت مناسبی برای شروع باشد، می توان در ابن فاصله هم مشکلات اجرایی را شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام کرد.

وی تاکید کرد: قطعا این کار نیاز به فرهنگ سازی دارد و باید در این مسیر حرکت کنیم.

اخبار مرتبط:
دادگستری: هویت ۵۵ نفر از جان‌باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی محرز شد / دیه متوفیان ظرف ۴۸ ساعت به حساب اولیای‌دم واریز می‌شود
دادگستری: هویت ۵۵ نفر از جان‌باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی محرز شد / دیه متوفیان ظرف ۴۸ ساعت به حساب اولیای‌دم واریز می‌شود

رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: با استفاده از آزمایشات ژنتیک و دیگر روش‌های تخصصی و علمی هویت ۵۵ نفر از جان باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی محرز شده است.

کشف بقایایی از معماری ساسانی در مسجد جامع ارومیه
کشف بقایایی از معماری ساسانی در مسجد جامع ارومیه

مدیر اداره کل میراث‌فرهنگی آذربایجان غربی از کشف بقایای معماری ساسانی در کاوش‌های باستان‌شناسی مسجد جامع ارومیه خبر داد. به گفته‌ مرتضی صفری، کاوش‌های باستان‌شناسی در مسجد جامع ارومیه و تپه قالایچی با نتایج قابل توجهی همراه بوده است. او همچنین از آزادسازی و تغییرکاربری مدارس و خانه‌های تاریخی تحت‌تملک دیگر دستگاه‌های استان خبر داد.

عربستان عکس شهدا را از چمدان‌ بیرون می‌کشد! / ممنوعیت عجیب و قوانین سفت و سخت برای حجاج
عربستان عکس شهدا را از چمدان‌ بیرون می‌کشد! / ممنوعیت عجیب و قوانین سفت و سخت برای حجاج

سعودی‌ها امسال با ممنوعیت ورود شال، مهر، جانماز و چفیه‌ای که تصاویر شهدا را دارد، قوانین سفت و سختی در فرودگاه اعمال کرده‌اند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است