کد خبر : 289804
انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۲۷ - 14:50
دسته‌بندی : اسلاید، سیاسی
چاپ

روایت نیویورک‌تایمز از مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا / تهران درخواست جلسه را داد/ آمریکا گفت ایران، نیابتی هایش را مهار کند، تهران هم گفت آتش بس در غزه برقرار شود

به گفته مقامات ایرانی و امریکایی، تهران و واشنگتن در ماه ژانویه در عمان گفتگو‌های غیرمستقیم و محرمانه‌ای را در مورد تهدید روزافزون حوثی‌ها در یمن برای کشتیرانی در دریای سرخ و همچنین حملات شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به پایگاه‌های آمریکایی انجام دادند. علی واعظ، مدیر پروژه ایران گروه بحران گفت: وجود کانال‌های ارتباطی، حتی اگر غیرمستقیم باشد، قطعاً می‌تواند برای کاهش احتمال اشتباه محاسباتی و سوء تفاهم مفید باشد.

روایت نیویورک‌تایمز از مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا / تهران درخواست جلسه را داد/ آمریکا گفت ایران، نیابتی هایش را مهار کند، تهران هم گفت آتش بس در غزه برقرار شود

به گزارش سایت خبری مدارا؛ انتخاب نوشت: نیویورک‌تایمز ندر گزارش خودش نوشت: به گفته مقامات ایرانی و امریکایی، تهران و واشنگتن در ماه ژانویه در عمان گفتگوهای غیرمستقیم و محرمانه ای را در مورد تهدید روزافزون حوثی ها در یمن برای کشتیرانی در دریای سرخ و همچنین حملات شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به پایگاه های آمریکایی انجام دادند.

 مذاکرات محرمانه در دهم ژانویه در پایتخت عمان انجام شد.  مقامات عمانی پیام‌ها را بین هیئت‌های ایرانی و آمریکایی که در اتاق‌های جداگانه نشسته‌ بودند، منتقل می کردند.  سرپرستی این هیئت ها بر عهده علی باقری کنی، معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران و برت مک گورک، هماهنگ کننده رئیس جمهور بایدن در امور خاورمیانه بود.
این دیدار که برای اولین بار توسط فایننشال تایمز در این هفته گزارش شد، اولین باری بود که مقامات ایرانی و آمریکایی مذاکرات حضوری – هرچند غیرمستقیم – را پس از حدود هشت ماه انجام دادند.  مقامات آمریکایی گفتند که ایران در ژانویه درخواست این دیدار را کرده بود و عمانی ها قویاً توصیه کردند که ایالات متحده بپذیرد.
از آغاز جنگ غزه، ایالات متحده و ایران به یکدیگر اطمینان داده اند که هیچ یک به دنبال رویارویی مستقیم نبوده اند، موضعی که در پیام هایی که از طریق واسطه ها ارسال می شود، منتقل می شود.
اما در عمان، به گفته ایالات متحده، هر یک از طرفین درخواست روشنی از طرف دیگر داشتند.
واشنگتن از ایران می خواست که نیروهای نیابتی خود را مهار کند و حملات حوثی ها به کشتی ها در دریای سرخ و هدف قرار دادن پایگاه های آمریکایی در عراق و سوریه متوقف شود.  تهران نیز به نوبه خود از دولت بایدن خواست تا آتش بس در غزه برقرار شود.
با این حال، هیچ توافقی حاصل نشد و ظرف چند ساعت پس از آنکه  مک گورک جلسه با ایرانی ها را ترک کرد، ایالات متحده حملات نظامی را در یازده ژانویه با تهاجم به چندین موضع حوثی ها در یمن کلید زد.
در اوایل فوریه نیز ایالات متحده حملاتی را به پایگاه‌های نظامی مرتبط با ایران در عراق و سوریه در تلافی قتل سه نظامی آمریکایی در حمله شبه‌نظامیان عراقی نزدیک به ایران انجام داد.
از آن زمان، حملات به پایگاه‌های ایالات متحده  در عراق به پایان رسیده و تنها گزارش‌هایی مبنی بر تعداد کمی از این حملات در سوریه گزارش شده است.
یک مقام ارشد آمریکایی گفت که ایالات متحده در گفتگوها شرکت کرد تا نشان دهد که حتی با افزایش تنش ها، واشنگتن همچنان برای پیگیری دیپلماسی با ایران آماده است – اما اگر این گفتگو به نتیجه نرسد، ایالات متحده از زور استفاده خواهد کرد.
دو مقام ایرانی گفتند که ایران در مذاکرات تاکید کرده است که فعالیت شبه‌نظامیان، به‌ویژه حوثی‌ها را کنترل نمی‌کند، اما می‌تواند از نفوذ خود بر آنها استفاده کند تا اطمینان حاصل شود که همه حملات متوقف شود، البته در صورتی که آتش بس در غزه حاصل شود – اما نه قبل از آن.
مقامات آمریکایی و ایرانی گفتند که ایران و ایالات متحده از زمان دیدار در ژانویه،  به طور مرتب به تبادل پیام‌ درباره شبه نظامیان نیابتی و آتش‌بس ادامه داده‌اند.
علی واعظ، مدیر پروژه ایران گروه بحران گفت: وجود کانال‌های ارتباطی، حتی اگر غیرمستقیم باشد، قطعاً می‌تواند برای کاهش احتمال اشتباه محاسباتی و سوء تفاهم مفید باشد.  اما همانطور که از آن زمان تا کنون دیده‌ایم، به‌ویژه در مورد حملات حوثی‌ها در دریای سرخ، تنش‌ها بین دو طرف همچنان قابل توجه است.»
 ایالات متحده و ایران هر دو تصمیماتی برای جلوگیری از یک جنگ مستقیم در فوریه گرفتند.  نیروهای آمریکایی در پاسخ نظامی خود از حمله مستقیم به ایران اجتناب کردند و ایران شبه نظامیان در عراق را متقاعد کرد که حملات به ایالات متحده را متوقف کنند و شبه نظامیان در سوریه، شدت حملات را کاهش دهند تا از مرگ آمریکایی ها جلوگیری شود.
اما حوثی ها از ۱۹ نوامبر تاکنون ۱۰۲ حمله علیه کشتی ها در دریای سرخ و خلیج عدن انجام داده اند. به گفته پنتاگون.  تا ۱۴ مارس، ایالات متحده ۴۴ حمله به مواضع حوثی ها انجام داده است، اما این حملات حوثی ها را که تهدید به استفاده از تسلیحات پیشرفته تر کرده اند، منصرف نکرده است.
یک مقام امریکایی گفت که حوثی ها یک موشک میان برد جدید را آزمایش کرده اند.
این مقام گفت که گزارش‌های رسانه‌های خبری روسیه در این هفته در مورد دسترسی حوثی‌ها به موشک‌های مافوق صوت به احتمال زیاد دقیق نیستند.
 عبدالملک الحوثی، رهبر حوثی‌ها روز پنجشنبه گفت که حوثی‌ها محدوده هدف‌گیری خود را گسترش خواهند داد تا از عبور کشتی‌های مرتبط با اسرائیل از اقیانوس هند و دماغه امید نیک در امتداد سواحل جنوبی آفریقا جلوگیری کنند.
 تحلیلگران می‌گویند حوثی‌ها برگ برنده‌ای برای ایران در درگیری‌های کنونی شده‌اند، زیرا به کشتی‌رانی بین‌المللی آسیب رسانده و خطرات جنگ در غزه را فراتر از منطقه افزایش داده‌اند.  به گفته تحلیلگران، این اهرمی است که ایران به راحتی از آن دست نخواهد کشید.
اخبار مرتبط:
ارتش یمن: عملیات موفق در یافای اشغالی با عملیات ارتش و سپاه ایران هماهنگ شده بود
ارتش یمن: عملیات موفق در یافای اشغالی با عملیات ارتش و سپاه ایران هماهنگ شده بود

به گفته سخنگوی نیروهای مسلح یمن، عملیات نظامی نیروهای مسلح با عملیات ارتش و سپاه پاسداران هماهنگ شد و عملیات با موفقیت به اهداف خود رسید.

گروسی: هیچ آسیبی به فردو و آب سنگین اراک وارد نشده / از دیروز تاکنون هیچ آسیب دیگری در نطنز نیز مشاهده نشده
گروسی: هیچ آسیبی به فردو و آب سنگین اراک وارد نشده / از دیروز تاکنون هیچ آسیب دیگری در نطنز نیز مشاهده نشده

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اطلاعیه اعلام کرد که هیچ آسیبی به تاسیسات فردو و راکتور آب سنگین اراک وارد نشده است.

روایت رسانه‌ها از تعداد کشته‌های حملات دیشب ایران به اسرائیل؛ از ۱۰ تا ۱۴ نفر
روایت رسانه‌ها از تعداد کشته‌های حملات دیشب ایران به اسرائیل؛ از ۱۰ تا ۱۴ نفر

رسانه‌های عبری از افزایش تعداد کشته‌های اسرائیل بر اثر حملات ایران در حیفا و تل‌آویو در شب گذشته به ۱۱ نفر و بیش از ۲۰۰ زخمی خبر دادند. بخش امداد اسرائیل نیز اعلام کرد: تعداد کشته شدگان به ۱۰ نفر و مجروحان به ۶۲۰ نفر در نتیجه حمله ایران از روز جمعه رسیده است. العربیه نیز از رسیدن کشته‌ها به ۱۴ نفر خبر داد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است