کد خبر : 289025
انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۲۲ - 12:22
دسته‌بندی : اسلاید، اقتصادی، برگزیده ها
چاپ

در گفت وگو با مدارا مطرح شد:

ابوذر ندیمی: نمایندگان مجلس آینده باید مرکز پژوهش‌ها را از وضعیت باندی به یک تشکیلات نخبگانی تغییر دهند / مسئله امروز کشور قالیباف نیست، سفره مردم است / کار نماینده این نیست که به فکر انتخابات ریاست جمهوری آینده باشد

تحلیلگر مسائیل اقتصادی کشور به مدارا گفت: مجلس آتی باید برای حل مشکلات اقتصادی کشور باید از چند منبع و راهکار استفاده کند. اگر عزم مجلس دوازدهم اقتصادی باشد و نه انتخاباتی! نباید از همین حالا به فکر انتخابات ریاست جمهوری 1404 و رئیس جمهور آینده باشد. بلکه باید به اقتصاد کشور به صورت ویژه بپردازند و برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی یا همان برنامه هفتم توسعه را به درستی اجرا کنند.

ابوذر ندیمی: نمایندگان مجلس آینده باید مرکز پژوهش‌ها را از وضعیت باندی به یک تشکیلات نخبگانی تغییر دهند / مسئله امروز کشور قالیباف نیست، سفره مردم است / کار نماینده این نیست که به فکر انتخابات ریاست جمهوری آینده باشد

ابوذر ندیمی، اقتصاددان و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی سایت خبری مدارا با اشاره انتخابات مجلس دوازدهم که در ۱۱ اسفند برگزار شد و رویکرد اقتصادی منتخبانی که در مرحله اول انتخابات روانه خانه ملت شدند، گفت: درباره راه‌یافتگان به مجلس دوازدهم به خصوص از نظر تحصیلات، دانش و تجربه اقتصادی که فعلاً نمی‌شود نظری داد و یا قضاوتی کرد اما مجلس آتی باید برای حل مشکلات اقتصادی کشور باید از چند منبع و راهکار استفاده کند. اگر عزم مجلس دوازدهم اقتصادی باشد و نه انتخاباتی! نباید از همین حالا به فکر انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴ و رئیس جمهور آینده باشد. بلکه باید به موضوعی که عرض کردم، یعنی اقتصاد کشور به صورت ویژه بپردازند و برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی یا همان برنامه هفتم توسعه را به درستی اجرا کنند.

وی اضافه کرد: طبیعتاً مجلس برای این کار نیازمند چند مورد است که مرکز پژوهش‌ها یکی از این موارد است که در اختیار مجلس است. مجلس می‌تواند این مرکز را از باندی بودن خارج کند و با افراد متفاوت و متعدد واقعاً دانشمند و صاحب درک نه مدرک! بخشی از موارد را از این طریق حل کند. یعنی مجلس آتی برای اینکه در بحث اقتصادی موفق شود باید مرکز پژوهش‌ها را که باندی تشکیل شده به مجمع نخبگان اقتصادی تبدیل کند.

ندیمی گفت: استفاده از دانش مردمی که در دیدار های چهره به چهره با شهروندان صورت می‌گیرد. استفاده از رسانه های دیداری، شنیداری و فضای مجازی  و یا با به اشتراک گذاشتن موارد از سوی کمیسیون ها، فراکسیون های مجلس در بین افکار عمومی از دیگر مواردی است که می‌تواند در رویکرد اقتصادی مجلس آینده موثر واقع شود.

این اقتصاددان نقش دستگاه اجرایی را در حل مسئله اقتصادی بسیار مهم دانست و تصریح کرد: بسیاری از وزرای دولت کارشناس نیستند اما کارشناسان زیادی در وزارتخانه های مختلف حضور دارند که باید از تجارب آنها استفاده کرد.

ابوذر ندیمی خاطر نشان کرد: دانش اقتصادی مربوط به کشور ما و اسلام نیست. مکتب اقتصادی مربوط به دین ماست اما این مسئله رویکردی است و باید در حوزه عملکردی از دانش رایج دنیا استفاده کنیم که در قانون اساسی به این موضوع اشاره شده است.

وی ادامه داد: مجلس دوازدهم اگر می‌خواهد در حوزه اقتصادی موفق باشد باید باور کند که از نظر بضاعت اقتصادی حداقلی است. باید به قوانین عادی و فرادستی تمکین کند. باید باور کند با ابزارهای کنونی مثل مرکز پژوهش ها و دیوان محاسبات این موارد برطرف نمی‌شود. باید باور کند که مسائل برون قوه‌ای خود را از طریق سایر قوا مثل قوه مجریه و کارشناسان یا مردم و افکار عمومی و یا مجاری علمی تامین کند در غیر این صورت مجلس اگر بخواهد مسئله اقتصادی را اولویت خود نداند و انتخابات و یا مسئله فرهنگی را اول بداند (که البته آن هم هیچ وقت اول نبوده و فقط پول آن را می‌گرفتند) یا درگیر غوغا سالاری و جنگ و کارهای پوپولیستی شود نمی‌تواند موفق شود.

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در پایان به مدارا گفت: مجلسی که در همین اول برخی از نمایندگان آن از رهبری تذکر گرفته‌اند یعنی مسئله خود را نشناختند. مسئله امروز کشور قالیباف و حواشی اطراف او نیست. مسئله ما نان سفره مردم است در حالی که دغدغه بسیاری از این آقایان ریاست مجلس آینده است. بنده ۱۲ سال نماینده مجلس بودم و دوره های مختلفی از سوی دولت ها در مجلس حضور داشتم؛ عرض می کنم این مجلس باید متواضع باشد و تواضع این است که اول باور کند در جیبش چیزی نیست و بعد بداند تفاوت بین مکتب اقتصادی و علم اقتصادی چیست.

 

*خبرنگار: داوود اکبری کیا

اخبار مرتبط:
نماینده مجلس: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده‌اند
نماینده مجلس: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده‌اند

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده اند. سازمان غذا و دارو عامل اصلی افزایش قیمت داروهاست.

ترامپ: ویتکاف یک توافق‌کننده خوب است و توانایی خاصی دارد
ترامپ: ویتکاف یک توافق‌کننده خوب است و توانایی خاصی دارد

دونالد ترامپ در کنفرانس خبری پیش از سفر به خاورمیانه، استیو ویتکاف را یک توافق‌کننده ماهر و با توانایی ویژه توصیف کرد و از او برای کمک به آزادسازی گروگان آمریکایی - اسرائیلی توسط حماس قدردانی کرد. او همچنین تاکید کرد که در یک کنفرانس خبری، دونالد ترامپ اعلام کرد که آمریکا و چین به یک توافق تجار بزرگ دست یافته‌اند که براساس آن، از دوم آوریل، تعرفه‌ها به ۱۰ درصد کاهش می‌یابد.

تخت‌‌روانچی: با چشمان باز در حال پیش‌بردن مذاکرات هستیم
تخت‌‌روانچی: با چشمان باز در حال پیش‌بردن مذاکرات هستیم

معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برگزاری چهار دور گفت‌وگوهای غیرمستقیم بین ایران و آمریکا اظهار کرد: با چشمانی باز و با دقت در حال پیش بردن امور هستیم. آمریکایی‌ها در صحبت‌هایشان این‌گونه بیان می‌کنند که علاقمند هستند که کار به جلو برود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است