کد خبر : 288388
انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۱۹ - 17:33
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

عضو مجلس خبرگان: استفاده از فناوری‌های بَد حرام است

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: جامعه اسلامی باید در فناوری دست برتر را داشته باشد، یعنی این که برتری جامعه اسلامی در همه عرصه‌های فناوری از واجبات حتمی است و رسیدن به مرحله خودکفایی در این بخش کفایت نمی‌کند.

عضو مجلس خبرگان: استفاده از فناوری‌های بَد حرام است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ تسنیم نوشت: آیت الله محسن اراکی در آئین افتتاحیه نخستین تور ملی فناوری و نوآوری در علوم انسانی و اسلامی که در پارک علم و فناوری قم برگزار شد، با بیان نکاتی در خصوص فقه فناوری، اظهار داشت: وقتی می‌گوییم فقه فناوری، دو نوع رفتار را در سطح فردی و اجتماعی بحث می‌کنیم، برای نمونه در سطح فردی بحث این است که خود فرد محقق در چه عرصه‌هایی می‌تواند ورود کند و در سطح اجتماعی هم این که حاکمیت چه مسئولیتی در مساله فناوری دارد.

وی افزود: در موضوع فقه فناوری در سطح کلان یا اجتماعی چند اصل مهم وجود دارد که عبارت‌اند از این که جامعه اسلامی باید در فناوری دست برتر را داشته باشد، یعنی این که برتری جامعه اسلامی در همه عرصه‌های فناوری از واجبات حتمی است و رسیدن به مرحله خودکفایی در این بخش کفایت نمی‌کند.

آیت الله اراکی همچنین در باره چگونگی استفاده از فناوری‌ها دوسویه (با کاربرد بد و خوب) نیز گفت: این نوع فناوری‌های دو سویه باید با نظارت و کنترل دستگاه‌های دولتی انجام شود تا از حرکت در مسیر آسیب رسان آن جلوگیری شود، این گونه علوم و فناوری را نمی‌توان در اختیار عامه بدون نظارت قرار داد. حاکمیت در این راستا وظیفه صیانت از جامعه را برعهده دارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: معنای ولایت که برای حاکم در جامعه اسلامی به کار می‌رود به معنای قبول مسئولیت در قبال افراد جامعه است، بنابراین وقتی فناوری دوسویه است و می‌توان از آن استفاده بد کرد، حاکمیت باید به وظیفه نظارتی و کنترلی خود در این خصوص عمل و از ورود ضرر به جامعه جلوگیری کند. استفاده از فناوری‌ها بد نیز به صورت کلی حرام است.

اخبار مرتبط:
عراقچی وزیر خارجه عربستان را در جریان گفت‌وگوهای ایران و آمریکا قرار داد
عراقچی وزیر خارجه عربستان را در جریان گفت‌وگوهای ایران و آمریکا قرار داد

وزیر خارجه ایران در دیدار همتای سعودی، ضمن بررسی روابط دوجانبه و اوضاع منطقه‌ای، او را در جریان آخرین تحولات مرتبط با گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران-آمریکا قرار داد.

وال استریت ژورنال: ویتکاف به ایران پیشنهاد کرده است که در ازای لغو تحریم ها، برنامه خود را برچیند و اورانیوم غنی شده را از آمریکا خریداری کند
وال استریت ژورنال: ویتکاف به ایران پیشنهاد کرده است که در ازای لغو تحریم ها، برنامه خود را برچیند و اورانیوم غنی شده را از آمریکا خریداری کند

ویتکوف پیشنهادی ارائه داده مبنی بر اینکه اگر ایران با برچیدن برنامه هسته‌ای خود موافقت کند و اورانیوم غنی‌شده را از آمریکا خریداری کند، ایالات متحده تحریم‌ها را لغو خواهد کرد و گزینه اقدام نظامی را کنار خواهد گذاشت. با این حال، ایران تاکنون تلاش کرده سانتریفیوژ‌های خود را حفظ کند و هیچ نشانه‌ای از برچیدن فعالیت‌های هسته‌ای خود نشان نداده است. همچنین موضع مشخصی از سوی آمریکا درخصوص اینکه «برچیدن» دقیقاً به چه معناست، وجود ندارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: تأمین ایمنی کارگران باید به صورت جدی پیگیری و اجرا شود
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: تأمین ایمنی کارگران باید به صورت جدی پیگیری و اجرا شود

رهبر معظم انقلاب اسلامی، تحقق شعار سرمایه‌گذاری برای تولید را در گرو توجه جدی به کارگران به‌عنوان مهمترین سرمایه کار و یکی از ستون‌های قوام و دوام جامعه دانستند و به الزاماتی همچون تأمین امنیت شغلی و ایمنی کارگران، مهارت‌افزایی و شریک کردن کارگران در سود تولید اشاره و خاطرنشان کردند: مصرف کالاها و جنس ایرانی باید به یک فرهنگ در کشور تبدیل شود البته در کنار فرهنگ سازی باید کیفیت کالاهای داخلی نیز ارتقاء یابد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است