کد خبر : 284913
انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۰۳ - 14:05
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

فعال اصولگرا: اصلاح‌طلبان لیست قوی نَدادند، اُمناء را تشکیل دادیم

رئیس هیئت اجرایی اُمناء گفت: زمانی که به این نتیجه رسیدیم که شورای ائتلاف تغییر رویه نداد و از سمت «شخصیت‌ها» به سمت «شاخص‌ها» نیامد بنابراین برای انتخاب اصلح ناچار شدیم این تشکیلات را راه‌اندازی کنیم.

فعال اصولگرا: اصلاح‌طلبان لیست قوی نَدادند، اُمناء را تشکیل دادیم

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ایسکانیوز نوشت: رئیس هیئت اجرایی اُمناء گفت: زمانی که به این نتیجه رسیدیم که شورای ائتلاف تغییر رویه نداد و از سمت «شخصیت‌ها» به سمت «شاخص‌ها» نیامد بنابراین برای انتخاب اصلح ناچار شدیم این تشکیلات را راه‌اندازی کنیم.

کمتر از دو روز مانده به شروع تبلیغات انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای؛ در جبهه بزرگ اصول‌گرایی نه تنها بازار رقابت‌های پیدا و پنهان بر سر معرفی لیست‌های متعدد داغ‌تراز همیشه است، از سوی دیگر شاهد ظهور ائتلاف‌های جدید هستیم.

این روزها اختلافات میان شورای ائتلاف، شورای وحدت و … در اردوگاه اصول‌گرایان به قدری زیاد شده که احتمالا نمی‌توانند تا روز انتخابات به اجماع برسند و به همین دلیل به ارائه لیست‌های جداگانه انتخاباتی روی خواهند آورد. علاوه بر اختلافات درون جناحی، تشکیل ائتلاف‌های شب انتخاباتی هم از دیگر پدیده‌هایی است که در این دوره پررنگ‌تر شده است.

شورای مرکزی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب «اُمناء» یکی از تشکل های نوظهور اصول‌گرایی است که از ائتلاف جبهه شریان «شبکه راهبردی یاران انقلاب» با رهبری حمید رسایی و رزما «جمعیت رزمنده مدافع انقلاب» وابسته به حسین الله‌کرم و ۲۰ تشکل سیاسی دیگر در ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ اعلام موجودیت کرد.

اُمناء مدعی است با حضور بیش از ۲۰ حزب و تشکل سیاسی در ردیف نام‌های بزرگی مثل شورای وحدت و شورای ائتلاف تلاش خواهد کرد با شعار «نفی پدرخواندگی» به رقابت با دیگر اصولگرایان بپردازد.

به نظر می‌رسد بزرگترین عامل اختلاف نظر اُمناء و شورای ائتلاف درباره سرلیستی محمد باقر قالیباف برای تهران است. در روزهای اخیر گمانه زنی‌هایی نیز درباره سرلیستی حمید رسایی برای فهرست امناء دست به دست می‌شد که به سرعت از سوی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب تکذیب شد.

حمید رسایی بیش از این گفته: «اولویت شریان که از مجموعه‌های اُمناء است از ابتدا این بود که مجموعه‌های منتقد شورای ائتلاف را دور هم جمع کند تا بر اساس شاخصه‌های تعیین شده و شایسته‌گزینی و نفی سهمیه‌بندی، برای تهران لیست ارائه دهند.»

او درباره شورای وحدت هم گفته: «به شورای وحدت اعلام کردیم که در عمل باید به شاخص‌گرایی و نفی سهمیه باندی پایبند باشد. تاکید کردیم فردی مثل آقای باهنر با شاخص‌های ما هم‌خوانی ندارد و اگر تصور شورای وحدت این است که در ائتلاف با ما می‌تواند به گزینه‌ای مثل باهنر برسد، چنین امری ممکن نیست.»

در روزهایی که به ارائه فهرست نهایی احزاب و جناح‌ها نزدیک می‌شویم احتمال پیوستن گروه‌های اصول‌گرا کوچک و بزرگ به ائتلاف نوظهور اُمنا یکی از چالش‌های پیش روی شورای وحدت و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب است. در تازه‌ترین اظهار نظرعلی یزدی‌خواه؛ عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفته است: «احتمال ائتلاف حزب موتلفه با سایر گروه‌های اصول‌گرا بویژه امنا برای ارائه لیست واحد در انتخابات مجلس دوازدهم بسیار زیاد است.»

محمدرضا میرشمسی؛ رئیس هیئت اجرایی اُمناء را درباره دلیل شکل‌گیری شورای مرکزی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب می‌خوانید:

اصلاح‌طلبان لیست قوی ندادند؛ رقابت درون گفتمانی شکل دادیم

رئیس هیئت اجرایی اُمناء گفت: افزایش مشارکت هدف اصلی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب بود. اولین دلیل این بود که وقتی احساس کردیم جناح اصلاح‌طلب قرار نیست لیست جدی و قوی بدهد بنا بر این شد که یک رقابت درون گفتمانی و درون جریانی اما واقعی شکل بدهیم. دومین دلیل هم این بود که در دوره‌های قبل دیدیم مسیری که بخواهد منجر به ایجاد یک مجلس قدرتمند و در تراز انقلاب و مطالبات مردم باشد وجود ندارد پس تصمیم گرفتیم بر اساس شایسته‌سالاری و نفی سهمیه‌بندی افرادی را که متخصص هستند و پایبند به اصول و شعارهایشان هستند شناسایی و به مردم معرفی کنیم.

میرشمسی در ادامه گفت: نمایندگان باید به شفافیت باور داشته باشند و به طور واقعی با اختیارات قانونی خود بر ارکان دولت نظارت کنند. نمایندگان مجلس دو وظیفه دارند یکی وظیفه قانونی و دیگری وظیفه نظارت است و بعد نظارتی مجلس بر مجموعه دستگاه‌های دولتی باید افزایش پیدا کند. از کاندیداهایمان در اُمناء می‌خواهیم این دو وظیفه را پیگیری کنند. از سوی دیگر نمایندگان نباید فاصله شان را با مردم زیاد کنند و امیدواریم به زودی فشاری که روی مردم هست، به طور خاص فشارهای اقتصادی را از طریق قوه مقننه به کمترین حد برسانیم.

او درباره تعداد لیست‌های احتمالی جبهه اصول‌گرایی گفت: امیدواریم تعداد لیست‌ها کمترین تعداد ممکن باشد و از مجموعه نیروهای انقلاب و اصول‌گرا به دو یا سه لیست ختم شود و یک لیست هم از سوی آقای مطهری به نمایندگی از مستقلین معرفی می‌شود. در بدنه نیروهای انقلابی تمام تلاش ما این است که با در نظر گرفتن شاخص‌های انقلابی جریان‌ها به هم نزدیک شوند.

میرشمسی درباره احتمال سرلیستی حمید رسایی گفت: لیستی که منتشر شد صرفا یک گمانه‌زنی بود و هنوز برای انتخاب سرلیست به اجماع نرسیدیم زیرا هنوز لیست تکمیل نشده تا سرلیست را از بین افراد انتخاب کنیم.

رئیس شورای مرکزی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب درباره دلیل شکل‌گیری اُمناء در هفته‌های پایانی پیش از انتخابات گفت: زمانی که به این نتیجه رسیدیم که شورای ائتلاف تغییر رویه نداد و از سمت شخصیت‌ها به سمت شاخص‌ها نیامد بنابراین برای انتخاب اصلح ناچار شدیم این تشکیلات را راه‌اندازی کنیم.

او ضمن تایید احتمال کاندیداهای مشترک میان لیست اُمناء و شورای وحدت گفت: با دوستان شورای وحدت جلسه داشته‌ایم و این جلسات ادامه دارد ولی هنوز مشخص نیست چه تعداد کاندیدای مشترک داشته باشیم.

اخبار مرتبط:
سردار کوثری، نماینده مجلس: آتش‌بس نشده، در مرحله قطع موقت جنگ هستیم
سردار کوثری، نماینده مجلس: آتش‌بس نشده، در مرحله قطع موقت جنگ هستیم

سردار اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که اکنون در آتش‌بس قرار نداریم، بلکه در مرحله قطع موقت جنگ هستیم، گفت: باید توجه داشت که اکنون هم در آتش‌بس قرار نداریم، بلکه در مرحله قطع موقت جنگ هستیم و این به طرف مقابل بستگی دارد که چه زمانی بخواهد دوباره جنگ را آغاز کند.

پیش‌بینی عباس عبدی از آینده آتش‌بس ایران و اسرائیل؛ اگر قرار است تقدم گروه‌های تندرو و اقلیت بر مردم ادامه یابد، صریحا اعلام کنید
پیش‌بینی عباس عبدی از آینده آتش‌بس ایران و اسرائیل؛ اگر قرار است تقدم گروه‌های تندرو و اقلیت بر مردم ادامه یابد، صریحا اعلام کنید

عباس عبدی نوشت: شهروندان به ویژه اغلب آنان که به‌طور طبیعی نگاه به آینده دارند، می‌پرسند که خب! آینده چه خواهد شد؟ این آتش‌بس حتی رسمی هم نشده، اگر رسمی هم می‌شد، باز هم شکننده بود، زیرا آتش‌بس به خودی خود اهمیت ندارد، فقط توقف جنگ برای حل مسائل فیمابین است و اگر به چنین نتیجه‌ای منجر نشود، دیر یا زود شکسته خواهد شد یا برحسب اراده یکی از طرفین یا اتفاق و حوادث پیش‌بینی نشده که احتمالش کم هم نیست.

هر کسی که رهبری را تهدید کند محارب است
هر کسی که رهبری را تهدید کند محارب است

آیت‌الله مکارم‌شیرازی گفت: هر شخص یا رژیمی که برای ضربه به امت اسلامی و حاکمیت آن، رهبری و مرجعیت را تهدید کند یا (لاسمح الله) تعرضی نماید حکم محارب دارد و هر گونه همکاری و تقویت آن توسط مسلمانان یا دولت های اسلامی حرام است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است