کد خبر : 281529
انتشار : ۱۴۰۲/۱۱/۰۹ - 12:04
چاپ

مرتضی افقه: دولت از سفره مردم پول را بر می‌دارد و به نهاد‌های کم‌خاصیتی مثل صداوسیما می‌دهد

استاد اقتصاد گفت: کشور‌های پیشرفته و در حال پیشرفته مانند مالزی دنبال منطق اقتصاد هستند. این کشور‌ها پول را مثل ما با دست و دلبازی پخش نمی‌کنند. اقتصاد نفتی باعث شده بود که مجلس ما مثل آب خوردن ردیف هزینه ایجاد می‌کرد. شما کجا را سراغ دارید که ۶۰ درصد پروژه نیمه تمام داشته باشد بعد به دستگاه‌های فرهنگی کم خاصیت اش بودجه بیشتر بدهد؟

مرتضی افقه: دولت از سفره مردم پول را بر می‌دارد و به نهاد‌های کم‌خاصیتی مثل صداوسیما می‌دهد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ انتخاب نوشت: کسری بودجه در کشور رکورد می‌شکند و تورم نیز به موازات آن افزایش می‌یابد، اما شاهد گسترش بودجه نهاد‌های فرهنگی گمنام و کم بازده‌ای هستیم که عموم مردم اثر آن‌ها را احساس نمی‌کنند. مسئله اینجاست که با حذف ردیف‌های بودجه نهادهای کم خاصیت در تولید و رشد اقتصادی، می‌توان کسری بودجه را حذف کرد یا باید نسبت به افزایش بودجه صدا و سیما قانع شد؟

مرتضی افقه، اقتصاددان، درباره هدررفت بودجه و افزایش بودجه برخی نهاد‌های فرهنگی کم بازده گفت: همانطور که من بار‌ها گفته ام؛ این کسری بودجه که الان به شدت با آن مواجه هستیم؛ بعد از تحریم‌های ۹۷ به این طرف بود. تا سال ۹۷ هرکسی از راه رسید یک ردیف به بودجه اضافه کرد؛ البته این مسئله منهای آن بودجه‌های غیرضروری فرهنگی بود که کار‌های موازی و بی اثر می‌کنند و یا صدا و سیما که بودجه‌ی کلانی می‌برد.

وی افزود:در اقتصاد، منطق این است که حداقل در برابر بودجه، به تولید کشور اضافه شود وگرنه منجر به تورم می‌شود. عموم این بودجه‌های فرهنگی غیرمولد، هیچ کمکی به خدمات دولت نمی‌کنند و عامل تورم هستند. تا زمانیکه پول نفت بود کسی متوجه این ضرر نبود، اما الان منجر به کسری بودجه شده است. دولت به جز چاپ پول راهکار تامینی ندارد.

او افزود: برخی دستگاه‌های فرهنگی چندان توجهی بر تولید و تاثیر مثبت بر جامعه ندارند. دولت حالا تلاش می‌کند با افزایش ۵۰ درصدی مالیات از سفره مردم بردارد و به برخی نهاد‌های کم خاصیت بدهند.

افقه درباره کشور‌های مشابه ایران در هدررفت بودجه گفت: کشور‌های پیشرفته و در حال پیشرفته مانند مالزی دنبال منطق اقتصاد هستند. این کشور‌ها پول را مثل ما با دست و دلبازی پخش نمی‌کنند. اقتصاد نفتی باعث شده بود که مجلس ما مثل آب خوردن ردیف هزینه ایجاد می‌کرد. حتی کشور‌هایی که سرمایه فراوان دارند مثل ما هدررفت سرمایه ندارند. شما کجا را سراغ دارید که ۶۰ درصد پروژه نیمه تمام داشته باشد، بعد به دستگاه‌های فرهنگی کم خاصیت اش بودجه بیشتر بدهد؟ مقصر عمده و زیربنایی تورم ما انبوه ردیف‌های هزینه‌ای است. تا زمانیکه درآمد نفتی وجود داشت مشهود نبود، اما الان مشهود شده است. دولت به جای اینکه به سمت حذف ردیف‌های مازاد برود، آن‌ها را حفظ کرده و سراغ منابع درآمدی از جیب مردم می‌گردد.

اخبار مرتبط:
کارزار پرستو فروهر علیه صدراعظم آلمان
کارزار پرستو فروهر علیه صدراعظم آلمان

شهروندان آلمانی-ایرانی به نام خود از فریدریش مرتس، صدراعظم، شکایت کیفری کرده و خواستار تحقیقات قانونی در مورد اظهارات او شده‌اند.

نرخ بلیت قطار ۳۰% گران شد
نرخ بلیت قطار ۳۰% گران شد

دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی مسافری و خدمات وابسته از اجرای افزایش 30 درصدی قیمت بلیت قطارهای مسافری از نیمه دوم تیرماه 1404 خبر داد.

تخم‌مرغ گران شد؛ قیمت هرکیلو ۵۲ هزار تومان
تخم‌مرغ گران شد؛ قیمت هرکیلو ۵۲ هزار تومان

امروز دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ در بازار کالاهای اساسی هر کیلو گرم تخم‌مرغ ۵۲ هزار تومان شد این در حالی است که هفته گذشته این عدد بین ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان متغیر بود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است