کد خبر : 277493
انتشار : ۱۴۰۲/۱۰/۱۲ - 13:18
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

چرا برخی هر چقدر می‌خورند چاق نمی‌شوند؟

تند غذا خوردن شاید شما هم کسانی را دیده باشید که با وجود اینکه بدون نگرانی از میزان کالری‌های دریافتی‌شان بر اساس اشتهایشان غذا می‌خورند، هیچ وقت چاق نمی‌شوند.

چرا برخی هر چقدر می‌خورند چاق نمی‌شوند؟

به گزارش سایت خبری مدارا؛ همشهری نوشت: شاید شما هم کسانی را دیده باشید که با وجود اینکه بدون نگرانی از میزان کالری‌های دریافتی‌شان بر اساس اشتهایشان غذا می‌خورند، هیچ وقت چاق نمی‌شوند.

در مقابل افرادی هستند که شکایت می‌کنند که به محض اینکه میزان غذایشان اندکی افزوده می‌شود، وزن اضافه می‌کنند.

عوامل گوناگونی ممکن است در این تفاوت‌ها میان افراد از این لحاظ نقش داشته باشند:

سرعت سوخت و ساز : سوخت و ساز بدن فرایند تبدیل غذا به انرژی بوسیله بدن است. برخی افراد سوخت و ساز طبیعی سریع‌تری نسبت به بقیه دارند، به این معنی که آنها در حال استراحت هم کالری بیشتری می‌سوزانند. این موضوع باعث می‌شود برای آنها حفظ وزن طبیعی با وجود خوردن کالری بیشتر از نیازشان آسان‌تر باشد.

ژنتیک: ژنتیک نقش مهمی در سوخت و ساز بدن، ترکیب بدن و پاسخ بدن به غذا دارد. افرادی که ژن‌های ترغیب کننده کاهش وزن دارند، احتمال بیشتری دارد که با وجود خوردن کالری بیشتر هم لاغر بمانند.

تعادل هورمونی: هورمون‌هایی مثل انسولین و لپتین نقش مهمی در تنظیم اشتها و سوخت و ساز بدن دارند. افرادی که تعادل هورمونی سالمی دارند، احتمالاً توانایی بهتری در کنترل اشتها و سوزاندن کالری به شکل مؤثرتری دارند.

فعالیت بدنی: افرادی که فعالیت بدنی بیشتری دارند، در طول روز کالری بیشتری می‌سوزانند. این موضوع به آنها کمک می‌کند تا کالری مصرفی از غذا را جبران کنند و وزن طبیعی حفظ کنند

ترکیب بدن: افرادی که نسبت توده عضلانی بالاتر و نسبت چربی بدن پایین‌تری دارند، در حال استراحت کالری بیشتری می‌سوزانند. این به معنای آن است که آنها می‌توانند بدون اضافه وزن کالری بیشتری مصرف کنند.

البته این عوامل همیشه مستقل از هم نیستند. به عنوان مثال، افرادی که سوخت و ساز بالاتری دارند، احتمال بیشتری دارد که فعالیت بدنی بالاتر و تعادل هورمونی سالم‌تری هم داشته باشند.

عوامل موثر رفتاری

علاوه بر این عوامل، تعدادی عوامل رفتاری سبک زندگی نیز وجود دارد که می‌توانند بر وزن فرد تأثیر بگذارد. از جمله:

خواب:خواب کافی برای تنظیم هورمون‌های کنترل‌کننده اشتها و سوخت و ساز مهم است.

مدیریت استرس: استرس مزمن می‌تواند باعث افزایش سطح کورتیزول شود که خود عاملی برای اضافه وزن است.

مصرف الکل: الکل حاوی کالری زیاد و می‌تواند بر سوخت و ساز اثر بگذارد.

مصرف غذاهای شیرین و فرآوری شده: رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد غذاهای شیرین و فرآوری‌شده می‌تواند باعث اضافه وزن شود.

اگرچه افرادی که غذای زیاد می‌خورند می‌توانند وزن طبیعی حفظ کنند، اما باید به سوخت و ساز بدن، ژنتیک، تعادل هورمونی، میزان فعالیت بدنی، ترکیب بدن و انتخاب‌های سبک زندگی خود توجه داشته باشند.

اخبار مرتبط:
مینو محرز: انتقال HPV از استخر و سرویس بهداشتی عمومی واقعیت ندارد
مینو محرز: انتقال HPV از استخر و سرویس بهداشتی عمومی واقعیت ندارد

دکتر مینو محرز، متخصص و استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره گسترش اطلاعات نادرست پیرامون ویروس HPV به‌ویژه در فضای اینستاگرام، نسبت به اثرات منفی آن بر سلامت روان جامعه هشدار داد.

وندی شرمن: اگر ما تلاش کنیم تأسیسات فعلی هسته‌ای ایران را بمباران کنیم، آنها در یک سال، شاید سه سال، مجدداً این مسیر را طی خواهند کرد
وندی شرمن: اگر ما تلاش کنیم تأسیسات فعلی هسته‌ای ایران را بمباران کنیم، آنها در یک سال، شاید سه سال، مجدداً این مسیر را طی خواهند کرد

دیپلمات پیشین آمریکایی با تاکید بر اینکه ایران به مسیر هسته‌ای خود ادامه می‌دهد، گفت: ترامپ می‌تواند توافقی کمی بهتر از برجام را به‌دست آورد، چون کنگره و سنا را در اختیار دارد.

کرونا شایع‌ترین ویروس تنفسی کشور؛ شناسایی ۲مورد ابتلابه HMPV
کرونا شایع‌ترین ویروس تنفسی کشور؛ شناسایی ۲مورد ابتلابه HMPV

​نتایج آزمایش‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد که ویروس کرونا با ۱۰.۸درصد، رینوویروس (ویروس سرماخوردگی) با ۸.۱درصد و ویروس‌های آنفلوآنزا با ۶.۳درصد، در صدر ویروس‌های شایع تنفسی در گردش در کشور قرار دارند و دو مورد ابتلا به HMPV نیز شناسایی شده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است