کد خبر : 276205
انتشار : ۱۴۰۲/۱۰/۰۴ - 13:44
دسته‌بندی : اقتصادی
چاپ

خبر اخذ مالیات از مستاجران دقیق نبود

«دنیای‌اقتصاد» 4 آذر ماه امسال با بررسی لایحه بودجه 1403 و نرخ مالیات پلکانی که در این لایحه، بر «مجموع درآمد سالانه حقوق‌بگیران» وضع شده است، نوشت: در تهران یک مستاجر تهرانی حداقل حدود 15 میلیون تومان هزینه اجاره‌بها در ماه پرداخت می‌کند که در این صورت و با توجه به میانگین دستمزدها، درآمد ماهانه یک خانوار اجاره نشین باید حدود 23 میلیون تومان باشد.

خبر اخذ مالیات از مستاجران دقیق نبود

به گزارش سایت خبری مدارا؛ به دنبال انتشار خبر دریافت مالیات از مستاجران، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:  کپی ناشیانه یک خبرگزاری از گزارش تحلیلی «دنیای‌اقتصاد» که ۴ آذر ماه درباره «اثر «مالیات بر حقوق»، روی هزینه مستاجرهای تهرانی» منتشر کرده بود، باعث شد این خبرگزاری، مطلبی «نادرست» نشر دهد و به دنبال آن، برخی دیگر از رسانه‌های آنلاین، آن را بازنشر کنند.

«دنیای‌اقتصاد» ۴ آذر ماه امسال با بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ و نرخ مالیات پلکانی که در این لایحه، بر «مجموع درآمد سالانه حقوق‌بگیران» وضع شده است، نوشت: در تهران یک مستاجر تهرانی حداقل حدود ۱۵ میلیون تومان هزینه اجاره‌بها در ماه پرداخت می‌کند که در این صورت و با توجه به میانگین دستمزدها، درآمد ماهانه یک خانوار اجاره نشین باید حدود ۲۳ میلیون تومان باشد.

در این صورت، با توجه به مجموع درآمد سالانه مستاجرها (میانگین) و نرخ مالیاتی تعیین شده، عملاً ماهانه یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان از حقوق (درآمد) این خانوارها بابت مالیات کسر خواهد شد که این رقم معادل هزینه اجاره ۷ مترمربع آپارتمان در تهران (به قیمت‌های امروز) است.

 «دنیای‌اقتصاد» در گزارش خود، برای تبیین «اثر هزینه‌ای مالیات بر حقوق،‌ روی درآمد و هزینه مستاجرهایی که تحت فشار اجاره‌بهای مسکن قرار دارند»، رقم مالیات را معادل‌سازی کرد با بهای اجاره آپارتمان تا برای سیاست‌گذار مشخص شود، این مالیات فشار مضاعفی به قشر مستاجر وارد خواهد کرد و بهتر است، نرخ آن تعدیل شود.

 اما یک خبرگزاری، گزارشی اخیراً با همین مضمون منتشر کرده است که کاملاً اشتباه است و اصلاً چنین چیزی در لایحه بودجه نیامده است! در متن این خبر صحبت از این شده که «مستاجرها باید سال آینده برای اجاره‌نشینی مالیات دهند اما صاحب‌خانه‌ها از مالیات معاف هستند».

 در حالی که، اصل تحلیل «دنیای‌اقتصاد»، این نبود که «چون فردی مستاجر است باید این مالیات ۱.۷ میلیون تومانی را پرداخت کند»، بلکه اصل مساله این است که «مالیات بر حقوق» که همه حقوق‌بگیرها مشمول پرداخت آن هستند، برای قشر مستاجر حقوق‌بگیر، فشار سنگینی به دخل و خرج او وارد می‌کند.

اخبار مرتبط:
معاون وزیر صمت: سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد تعیین شد
معاون وزیر صمت: سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد تعیین شد

معاون وزیر صمت با اشاره به افزایش قیمت خودرو گفت: براساس نامه قائم‌مقام وزارت صمت، درصد افزایش نهایی حدود ۱۵ درصد تعیین شده و تمام مراحل این فرایند به‌صورت قانونی طی شده است.

اینترنت ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد
اینترنت ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد

بسته‌های TD-LTE ایرانسل بین ۹ تا نزدیک به ۷۰ درصد گران‌تر شدند و این گرانی در حالی رخ می‌دهد که سرویس TD-LTE در بسیاری از نقاط کشور برای کاربران با اختلال شدید همراه بوده و حتی برای بعضی کاربران قطعی مکرر این سرویس نیز در هفته‌های گذشته گزارش شده است. بسته‌های ۶ ماهه این سرویس نیز نزدیک ۶۸ درصد رشد قیمتی داشتند و به عنوان مثال بسته ۱۵۰ گیگابایتی ۶ ماهه از ۳۶۲ هزار تومان به ۶۰۸ هزار تومان رسیده است. همچنین بسته ۱۰۰ گیگابایتی ۶ ماهه نیز از ۲۶۸ به ۴۵۰ هزار تومان رسیده است که خبر از افزایش ۶۸ درصدی دارد.

چک‌های برگشتی بانک سپه یک ماه تعلیق شدند
چک‌های برگشتی بانک سپه یک ماه تعلیق شدند

بانک سپه از تعلیق چک‌های صادره عهده این بانک با تاریخ سررسید ۲۴ خرداد لغایت ۷ تیرماه سال جاری به مدت یک ماه خبر داد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است