کد خبر : 275493
انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۲۹ - 11:14
دسته‌بندی : بین الملل
چاپ

دونالد ترامپ هَم ردصلاحیت شد

دادگاه عالی کلرادو، صلاحیت دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق آمریکا را برای حضور در انتخابات این ایالت در سال ۲۰۲۴ رد کرد.

دونالد ترامپ هَم ردصلاحیت شد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ دادگاه عالی کلرادو روز سه‌شنبه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا را به دلیل نقش وی در حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره آمریکا توسط حامیانش، از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده این ایالت رد صلاحیت کرد.

این حکم ترامپ را به اولین نامزد ریاست جمهوری در تاریخ ایالات متحده تبدیل می‌کند که از تصدی پست دولتی منع می‌شود.
این رد صلاحیت که بر اساس اصلاحیه چهاردهم قانون اساسی ایالات متحده انجام شده است و به ندرت استفاده می‌شود، مقاماتی را که در «شورش» شرکت کرده‌اند، برای کاخ سفید واجد شرایط نمی‌بیند.
در رأی دادگاه ترامپ نیز آمده است که دادگاه به این نتیجه رسید که «قانون اساسی ایالات متحده نامزد پیشتاز جمهوری خواهان در سال ۲۰۲۴ را به دلیل نقش او در تحریک خشونت علیه دولت ایالات متحده از حضور در انتخابات منع کند.»
این حکم فقط برای انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان در ۵ مارس این ایالت اعمال می‌شود، اما نتیجه‌گیری آن احتمالاً بر وضعیت ترامپ برای انتخابات سراسری ۵ نوامبر نیز تأثیر می‌گذارد.

پیش‌بینی‌کنندگان انتخابات غیرحزبی ایالات متحده کلرادو را یک ایالت امن برای دموکرات‌ها می‌دانند، به این معنی که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا بدون در نظر گرفتن سرنوشت ترامپ، احتمالاً برنده انتخابات در این ایالت خواهد بود.

ای پرونده ترامپ توسط گروهی از رأی دهندگان کلرادو با کمک گروهی از شهروندان در قبال مسئولیت و اخلاق شهروندی با این استدلال مطرح شده است که ترامپ باید به دلیل تحریک حامیانش برای حمله به ساختمان کنگره در تلاشی ناموفق برای ممانعت از انتقال قدرت ریاست جمهوری رد صلاحیت شود.

سخنگوی ستاد انتخاباتی ترامپ در اینباره گفت: «دیوان عالی کلرادو امشب یک تصمیم کاملاً ناقص صادر کرد و ما به سرعت به دادگاه عالی ایالات متحده درخواست تجدیدنظر خواهیم داد و همزمان درخواست دیگری برای توقف این تصمیم عمیقاً غیردموکراتیک ارائه خواهیم کرد».

این تصمیم یک پیروزی برای گروه‌های مخالف ترامپ است که چندین چالش قانونی مشابه را برای نامزدی ترامپ بر اساس اصلاحیه چهاردهم قانون اساسی ایالات متحده، ارائه کرده‌اند.

وکلای مخالف ترامپ امیدوارند از این پرونده برای تقویت تلاش‌های گسترده‌تر برای رد صلاحیت وی استفاده کنند و به طور بالقوه موضوع را در دادگاه عالی ایالات متحده مطرح نمایند.

اخبار مرتبط:
نخست‌وزیر سابق بنگلادش، به اعدام محکوم شد
نخست‌وزیر سابق بنگلادش، به اعدام محکوم شد

دادگاه جنایات بین‌المللی در داکا، شیخ حسینه، نخست‌وزیر سابق بنگلادش را به‌صورت غیابی درباره اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت، مجرم شناخت و به اعدام محکوم کرد.

روزنامه نگار آلمانی: مساحت تحت کنترل اوکراین در ماه اکتبر ۵۸۶ کیلومتر مربع دیگر کاهش یافته / اوکراین در حال حرکت به‌سوی یک شکست راهبردی در برابر نیروی مهاجم روسیه است
روزنامه نگار آلمانی: مساحت تحت کنترل اوکراین در ماه اکتبر ۵۸۶ کیلومتر مربع دیگر کاهش یافته / اوکراین در حال حرکت به‌سوی یک شکست راهبردی در برابر نیروی مهاجم روسیه است

ژولیان رپکه روزنامه نگار مشهور آلمانی نوشت: مساحت تحت کنترل اوکراین در ماه اکتبر ۵۸۶ کیلومتر مربع دیگر کاهش یافته – و در نوامبر احتمالاً رکورد جدیدی در از دست دادن مناطق ثبت خواهد شد. با این روند، از دست دادن ماهانهٔ زمینی تقریباً به اندازهٔ ایالت برلین به‌وضوح در دسترس قرار گرفته است. بنابراین، حملات روسیه در مناطق شهرهای بزرگ دنیپرو و زاپوریژیا فقط مسأله چند ماه – و حداکثر یک تا دو سال – است.

آمریکا: کارتل دِ لوس سولس به فهرست سازمان‌های تروریستی اضافه می‌شود/ این کارتل تحت رهبری نیکولاس مادورو اداره می‌شود
آمریکا: کارتل دِ لوس سولس به فهرست سازمان‌های تروریستی اضافه می‌شود/ این کارتل تحت رهبری نیکولاس مادورو اداره می‌شود

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد: «وزارت خارجه آمریکا قصد دارد کارتل دِ لوس سولس را به‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی (FTO) معرفی کند. این کارتل تحت رهبری نیکولاس مادوروِ غیرقانونی اداره می‌شود.»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است