کد خبر : 275151
انتشار : ۱۴۰۳/۰۳/۲۸ - 11:36
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

قطعی برق امسال ۳ برابر پارسال/ فولادی ها همچنان تحت فشار محدودیت برق

فولاد خوزستان در نیمه نخست امسال به اندازه ۷۷ درصد سود این شرکت در کل سال ۱۴۰۱ سودآوری داشته است

قطعی برق امسال ۳ برابر پارسال/ فولادی ها همچنان تحت فشار محدودیت برق

طبق نظر رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی استان، ناترازی برق از ۱۵ هزار مگاوات در سال گذشته به حدود ۲۰ هزار مگاوات رسیده که تقریبا تمام بار این ناترازی بر دوش بخش مولد و صنعت گذاشته شده است.

کم شدن توان تولید و کاهش ظرفیت بخش مولد مشخصا بار و هزینه زیادی را بر دوش تولیدکننده تحمیل می کند به طوری که بر اساس نظر رئیس خانه صنعت استان می تواند تورم حدود ۱۵ تا ۳۰ درصدی ایجاد کند. همه این ها در حالی است که در راستای شعار سال، مسئولان باید زمینه جهش تولید را فراهم کنند اما با این وضعیت رسیدن به ظرفیت های سال گذشته نیز به سختی قابل اجراست.

قطعی برق ۳ برابر پارسال ابراهیمی رئیس خانه صنعت استان، درخصوص قطعی های برق صنایع با اشاره به این که ناترازی برق امسال بیش از ۱۵ هزار مگاوات رسیده است، گفت: در چندین سال گذشته به رغم تاکید بر رشد جمعیت متاسفانه متناسب با رشد موالید ناچیزی که داریم، نتوانسته ایم سرمایه گذاری متناسبی با این رشد داشته باشیم و بنابراین عمق این کمبود هر روز بیش از گذشته می شود. ابراهیمی در مقایسه قطعی برق امسال با سال گذشته بیان کرد: سال گذشته در این روزها تنها ۱۲ ساعت قطعی برق در هفته وجود داشت اما هم اکنون ۲۴ ساعت قطعی در گام اول یعنی از ۲ تا ۳ هفته پیش وجود دارد و از دیروز نیز ۱۲ ساعت دیگر به خاموشی های صنایع اضافه شده است. این یعنی سه برابر شدن خاموشی نسبت به سال گذشته در مدت مشابه، با این شرایط و با توجه به شعار جهش تولید، ما احتمالا به حداقل های سال گذشته نخواهیم رسید چه برسد به جهش تولید.

او با اشاره به این که باور نکردنی است که بدانید امروز گاز برخی از واحدهای صنعتی نیز قطع شد. اظهار کرد: به دلیل کمبود گاز برای تزریق به نیروگاه های تولید برق این گاز قطع شده است؛ همین الان شهرک صنعتی توس به شدت برای تامین آب مصرفی دچار مشکل است؛ این ها نشان می دهد به رغم فرمایشات رهبری تولید اولویت کشور نیست، درست است که ما کمبود داریم اما نباید تمام این کمبودها روی شانه بخش مولد وصنعت گذاشته شود. کاهش ۲۵ درصدی تولید رئیس خانه صنعت استان، با تاکید بر این که این خاموشی ها هزینه تمام شده کالاها را بالا می برد و باز به ضرر مصرف کننده خواهد بود،بیان کرد: تقریبا ۲۵ درصد کاهش تولید را با این خاموشی ها شاهد خواهیم بود در حالی که هزینه های ثابت حقوق کارگران و تامین اجتماعی و بخش مالیات وجود دارد، ۸۵ درصد بار مالیاتی کشور روی دوش بخش صنعت است و هدف گذاری مالیاتی از سال گذشته حدود ۲ برابر شده است.

خب این ها باید از کجا تامین شود؟ این باعث تورم در قیمت کالاها خواهد شد. ابراهیمی با بیان این که قطع کردن برخلاف صریح قانون است، درباره وضعیت واحد هایی که مواد فاسد شدنی دارند، گفت: هیچ معافیتی برای این واحدها در نظر گرفته نشده و واحد مذکور باید خودش عملا طوری تولید را سامان بدهد که گرفتار این موضوعات نشود. نسرین عارفی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی استان نیز درباره ناترازی برق گفت: ناترازی سال گذشته حدود ۱۵ هزار مگاوات و امسال حدود ۲۰ هزار مگاوات است، بخش کشاورزی دو سال گذشته ۵ روز از ساعت ۱۱ تا ۴ بعدازظهر قطعی داشت و امسال این قطعی به ۷ روز افزایش یافته ، صنایع هم که امسال به یک روز و ۱۲ ساعت خاموشی رسیده است. مشکل این جاست که تمام این فشار به بخش مولد و تولیدی وارد می شود، من تعجب می کنم تصمیم گیران هیچ فکری راجع به حوزه های دیگر ندارند؟ در حالی که رشد مصرف در بخش صنعت تنها ۸ درصد بوده است.

دولت اجازه تولید برق نمی دهد عارفی با اشاره به این که خیلی از واحدها حاضرند با شرایط عادلانه خودشان تولید برق کنند اما موانع دولتی اجازه نمی دهد، بیان کرد: مصوبه ای برای بخش صنعتی آمد که اگر ۳۵ درصد مصرف برق را خود واحد تولید کند برق آن ها قطع نشود اما این موضوع را روی فیدر محاسبه می کنند و این یعنی برای مثال ۲۰۰ واحد تولیدی که برقشان روی آن فیدر هست، باید اقدام به تهاتر ۳۵ درصدی بکنند و خب این تقریبا اجرانشدنی است. این درحالی است که پیشنهاد ما این بود که یا مانند بخش کشاورزی تولید ۸۰ درصدی دیماند معاف از قطعی باشد و یا آن ۳۵ درصد با توجه به کنتورهای هوشمند واحد به واحد محاسبه شود.او با اشاره به این که مصوبه برای بخش کشاورزی خوب بود اما در زمان بدی ابلاغ شد، بیان کرد: در اردیبهشت که این مصوبه ابلاغ شد کشاورزان گرفتار کارهای جاری خود بودند و پولی هم نداشتند و حتی زمانی نبود که بتوانند این مصوبه را اجرا کنند و از خاموشی ها رهایی یابند، بنابراین باید توافق برد برد با بخش خصوصی اتفاق بیفتد تا بتوانیم این مشکلات را حل کنیم. این طور نباشد که می گویند برق را از بورس تهیه کنید و قیمت برق نسبت به پارسال ۲ برابر شود در حالی که بزرگ ترین عرضه کننده برق در بورس خود دولت است. کدام صنعت برایش توجیه دارد که برق را با این قیمت خریداری کند.

اطمینان وجود ندارد رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی استان، با بیان این که باید بخشی از تصمیمات دولتی غیرمتمرکز باشد و در اختیار استان ها قرار بگیرد، اظهار کرد: باید قسمتی از تصمیمات به مدیران استانی محول شود تا آن ها با اولویت بندی صنایع مختلف بتوانند مدیریت درست تری انجام دهند، شاید این طور بتوانند تصمیم بگیرند که تمام بار بر دوش صنایع نباشد.عارفی ادامه داد: نمی شود هر روز بر صنعت فشار آورد و انتظار داشت آن ها همیشه در صحنه باشند، هم اکنون قیمت برق در بورس اندازه قیمت جهانی آن است، یعنی ۱۱ سنت برای برق، واحد تولیدی باید با قیمت جهانی برق بخرد اما تعزیرات برای آن کالا قیمت تعیین کند؛ خب این مشخص است که نمی تواند پایدار باشد و ادامه پیدا کند. الان بخش خصوصی اطمینان ندارد که اگر همکاری کند و تولید برق انجام دهد برق واحدش قطع نمی شود، الان برای صنایع بالای ۲ مگاوات مصوبه آمده که ۵۵ درصد ظرفیت را کاهش دهند و خب خیلی از آن ها صنایعی هستند که نمی توانند چرخه تولید را قطع کنند والا هزینه های جدی بر آن ها تحمیل می شود. این نگاه تا وقتی حل نشود که تمام این ناترازی را بر دوش صنعت نیندازیم، مشکل نمی تواند حل شود.

اخبار مرتبط:
شهرام گودرزی به مقصد نرسیده، بازگشت!
شهرام گودرزی به مقصد نرسیده، بازگشت!

شهرام گودرزی مجسمه کار مازندرانی بعد از طی مسیر از کلاردشت تا نزدیک اصفهان به مبدا خود بازگشت.

لواط تفخیذی چیست و چه فرقی با لواط دارد؟ / نگاهی به حکم رضا ثقتی
لواط تفخیذی چیست و چه فرقی با لواط دارد؟ / نگاهی به حکم رضا ثقتی

رضا ثقتی، مدیرکل سابق ارشاد استان گیلان به خاطر «لواط تفخیذی» به شلاق و تبعید محکوم شده است. تفخیذ طبق ماده ۲۳۵ قانون مجازات اسلامی عبارت است از قرار دادن اندام تناسلی مرد بین ران‌ها یا نشیمنگاه انسان مذکر بدون دخول کامل.

تشکری‌هاشمی، عضو شورای شهر: تغییر کاربری قطعه ۴۱ بهشت زهرا تصمیم شورای شهر نیست، یک کج‌سلیقگی خطرناک است
تشکری‌هاشمی، عضو شورای شهر: تغییر کاربری قطعه ۴۱ بهشت زهرا تصمیم شورای شهر نیست، یک کج‌سلیقگی خطرناک است

سید جعفر تشکری هاشمی، عضو شورای شهر تهران با تاکید بر این که تغییر کاربری هیچ بخشی از بهشت زهرا (س) تا کنون سابقه نداشته است، گفت: موضوعی که اخیراً در رسانه‌ها درباره قطعه ۴۱ بهشت زهرا منتشر شده، مبتنی بر تصمیم شورای شهر تهران نبوده است. این موضوع حتی در شورای شهر مطرح نشده و ما صرفاً از طریق رسانه‌ها مطلع شدیم. تبدیل کاربری یک قبرستان به کاربری دیگر، موضوعی جدید است و تاکنون با شورا مطرح نشده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است