کد خبر : 273440
انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۱۳ - 13:07
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

بادامچیان: دولت نباید در انتخابات دخالت نکند

دبیرکل حزب موتلفه با بیان اینکه طبق اطلاعات مردمی تعداد قابل توجهی از اصلاح طلبان ثبت نام کرده‌اند، می‌گوید: پیشنهاد دارم وزیر محترم کشور جلساتی درباره عدم تایید شده‌ها با اعضای هیات اجرایی تشکیل دهد دلایل و پاسخ‌ها را بشنود و اگر مواردی بود که دلایل کافی نبود اقدام لازم را به عمل آورد.

بادامچیان: دولت نباید در انتخابات دخالت نکند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ خبرآنلاین نوشت: اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه با بیان اینکه طبق اطلاعات مردمی تعداد قابل توجهی از اصلاح طلبان ثبت نام کرده‌اند، می‌گوید: پیشنهاد دارم وزیر محترم کشور جلساتی درباره عدم تایید شده‌ها با اعضای هیات اجرایی تشکیل دهد دلایل و پاسخ‌ها را بشنود و اگر مواردی بود که دلایل کافی نبود اقدام لازم را به عمل آورد.

او می‌گوید: در نامه‌ای که به شورای محترم نگهبان نوشته‌ام پیشنهاد کرده‌ام با توجه به ثبت نام بیش از ۲۰ هزار نفر برای ۲۹۰ کرسی نمایندگی مجلس شورای نگهبان آن‌ها که عدم صلاحیت آن‌ها ثابت می‌شود که باید طبق قانون اعلام نماید، اما درباره آن‌ها که عدم احراز صلاحیت می‌شوند و تعداد چند هزار نفر می‌شوند امر را به مردم واگذار نماید و این امر در مشارکت بیشتر موثر است.

وی توصیه‌ای انتخاباتی نیز به دولت رئیسی دارد و البته پیش بینی خود از احتمال یک یا چند لیستی بودن جریان اصولگرا در انتخابات پیش رو را نیز مطرح می‌کند.

در ادامه گفتگو با اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی را می‌خوانید؛

*آقای بادامچیان! پیش بینی شما از انتخابات پیش رو چیست؟ با توجه به اینکه رهبری تاکید بر مشارکت بالا دارند، از دیدگاه شما الزامات مشارکت حداکثری در انتخابات چیست؟

درباره رویداد‌های سیاسی زمان‌دار، پیش‌بینیِ قطعی میسر نیست، زیرا رویداد‌های خاصی ممکن است رخ دهد که اطلاع قبلی درباره آن‌ها در دست نیست و این رویداد فضا و سپر سیاسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد مانند حماسه غزه که صحنه منطقه را تغییر داد؛ بنابراین تحلیل‌های سیاسی بر اساس وضعیت موجود و احتمالات قابل قبول، مطرح می‌شود. در انتخابات مجلس دوازدهم تاکنون (تکثر) حرف اول را می‌زند. ثبت نام اولیه ۴۹ هزار نفر و ثبت نام دوم۲۴ هزار نفر، دلیل علاقه‌مندی نیرو‌های سیاسی به حضور در انتخابات است.

رهبری معظم هم تاکید بر مشارکت بالاتر دارند، مردم نیز می‌دانند که انتخابات بهترین زمان و فرصت برای اجرای خواسته‌های مردم توسط نهاد اصلی اداره کننده کشور که مجلس است می‌باشد به ویژه اکنون که خواستار تحولی جدی در امور کشور در خط نظام جمهوری اسلامی ولایی هستند و رهبر معظم نیز در رهنمود‌های اول سال در حرم مطهر امام هشتم (ع)، تحول را لازم و تبیین فرمودند.

البته مردم هوشمند ایران می‌دانند که برای تحول و حل مشکلات و گسترش رهاورد‌ها بهترین راه حضور در انتخابات و انتخاب نمایندگان مطلوب و کارآمد است. از این رو به نظر من، انتخابات مجلس دوازدهم از حضور و مشارکت خوب مردم برخوردار خواهد بود.

*اگر قرار باشد فقط طیف‌های اصولگرا درانتخابات باشند و دیگر طیف‌ها حضور حداقلی داشته باشند می‌توان انتظار چنین مشارکتی را داشت؟

در هیچ انتخاباتی تاکنون قراری نبوده که فقط طیف اصولگرا حضور بیابد، در همه انتخابات‌ها با حضور شورای محترم نگهبان همه افرادی که دچار عدم صلاحیت یا عدم احراز صلاحیت نبوده‌اند حضور داشته‌اند و خواهند داشت. از هر طیف و تفکری که در صحنه سیاست حضور دارند مدعی این نوع حرف‌ها، طیف اصلاح طلبان و در گذشته لیبرال‌ها بوده و هستند.

در انتخابات ریاست جمهوری دوم خرداد ۷۶ که نامزد آن‌ها با رای بالا انتخاب شد قبل از آن، مجددا مدعی بودند که می‌نویسند فلانی می‌خوانند ناطق، که دروغ و تهمت آن‌ها کاملاً فاش شد، ولی دریغ از یک عذرخواهی.

شورای محترم نگهبان متشکل از ۶ فقیه متعهد و ۶ حقوقدان منتخب نمایندگان ملت نهادی قانونی و پاسدار شرع و قانون اساسی است و طبق قانون باید صلاحیت داوطلبان انتخاباتی را احراز نماید و طبق وظیفه قانونی عمل می‌کند.

کسانی که واجد صلاحیت شناخته نمی‌شوند اعتراض می‌کنند و این امری طبیعی است، ولی اگر حرف‌های اصلاح طلبان صحیح بود مجلس سوم و مجلس ششم دارای اکثریت اصلاح طلبان نمی‌شد و دولت‌های اصلاح طلب دارای رئیس جمهور تایید شده توسط شورای نگهبان نمی‌شدند.

اکنون نیز طبق اطلاعات مردمی تعداد قابل توجهی از اصلاح طلبان ثبت نام کرده‌اند اگر آن‌ها قطعا می‌دانستند که تایید نمی‌شوند ثبت نام نمی‌کردند البته باید منتظر نتیجه نظرات شورای محترم نگهبان در دی ماه بود و بعد اظهار نظر کرد.

*اخیرا نامه‌ای را به شورای نگهبان نوشتید، در همین نامه‌ای که به شورای نگهبان ارسال کردید چه نکاتی را مطرح کرده اید؟

در نامه‌ای که به شورای محترم نگهبان نوشته‌ام پیشنهاد کرده‌ام با توجه به ثبت نام بیش از ۲۰ هزار نفر برای ۲۹۰ کرسی نمایندگی مجلس شورای نگهبان آن‌ها که عدم صلاحیت آن‌ها ثابت می‌شود که باید طبق قانون اعلام نماید، اما درباره آن‌ها که عدم احراز صلاحیت می‌شوند و تعداد چند هزار نفر می‌شوند امر را به مردم واگذار نماید و این امر در مشارکت بیشتر موثر است.

* آقای بادامچیان! احتمال ائتلاف یا وحدت درون جریانیِ در اردوگاه اصولگرایان را چطور پیش بینی می‌کنید؟ با توجه به اینکه آقای میرسلیم اخیرا به این موضوع اشاره کرده اند که حزب موتلفه یقینا ائتلاف می‌کند، حال با این اوصاف از دیدگاه شما، حزب موتلفه با چه طیف‌هایی احتمالا ائتلاف خواهد کرد؟ شورای ائتلاف یا شورای وحدت یا مبنا یا جبهه پایداری و …

معتقدم در انتخابات اخیر، (تکثر) پیش می‌آید، زیرا تشکل‌ها و اشخاص فراوانی حضور یافته‌اند حالا برخی از این تشکل‌ها با هم وحدت و اتحاد کنند اختیار با خود آنهاست و یا تعدادی بیشتر احتمال دارد به فهرست واحد برسند یا به فهرست مثلاً ۲۵ نفر مشترک و ۵ نفر از هر گروه برسند که این هم باز بستگی به فضای سیاسی و تفاهم گروه‌های سیاسی دارد.

*آیا جلساتی در این باره تشکیل شده و به نتیجه‌ای هم رسیده اید؟

ما با تشکل‌ها و عناصر مربوط به جریان‌های گوناگون سیاسی روابط تفاهمی داریم و جلسات متعدد و دیدار‌های گوناگون با آن‌ها داشته و خواهیم داشت.

*آقای بادامچیان! در حال حاضر به نظر می‌رسد فضا به گونه‌ای است که حتی طیف‌های مستقل (چه نمایندگان منتقد حاضر در مجلس و چه طیف‌های مستقل اعتدالیِ خارج از مجلس) هم از وضعیت ردصلاحیت‌ها شاکی و به نوعی معترض اند، از دیدگاه شما تا چه حد عملکرد هیأت‌های اجرایی خلاف منویات رهبری در ارتباط با مشارکت است؟ حتی آقای ابوترابی فر هم به عنوان چهره‌ای که هم امام جمعه است و هم به عنوان یک چهره مصلحت گرا شناخته شده، منتقد عملکرد هیأت‌های اجرایی بودند این موضوع را چطور می‌بینید؟

درباره عدم تایید تعدادی از داوطلبان توسط هیات اجرایی وزارت کشور من اطلاعی از علت و دلایل این عدم تایید ندارم. پیشنهاد دارم وزیر محترم کشور جلساتی درباره عدم تایید شده‌ها با اعضای هیات اجرایی تشکیل دهد دلایل و پاسخ‌ها را بشنود و اگر مواردی بود که دلایل کافی نبود اقدام لازم را به عمل آورد ضمن آنکه پرونده‌ها به شورای نگهبان رفته و باید منتظر نظرات آن شورا بود.

*ورود دولت به بحث انتخابات چه در قالب ارائه لیست از سوی حامیانش و چه در قالب ارائه لیست‌های پنهان و قرار دادن کاندیدا‌های مدنظرش در آن لیست مثل جبهه پایداری و شریان و… تا چه حد می‌تواند جایگاه اجرایی ِ دولت در انتخابات را مخدوش کند؟

دولت در انتخابات در قالب فهرست‌های آشکار و پنهان نباید قانوناً دخالتی داشته باشد هرجا دخالتی رخ دهد بهتر است مستند بیان شود تا امکان اظهار نظر و چاره پدید آید به طورکلی نمی‌توان نظر داد.

اخبار مرتبط:
نماینده مجلس: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده‌اند
نماینده مجلس: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده‌اند

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده اند. سازمان غذا و دارو عامل اصلی افزایش قیمت داروهاست.

ترامپ: ویتکاف یک توافق‌کننده خوب است و توانایی خاصی دارد
ترامپ: ویتکاف یک توافق‌کننده خوب است و توانایی خاصی دارد

دونالد ترامپ در کنفرانس خبری پیش از سفر به خاورمیانه، استیو ویتکاف را یک توافق‌کننده ماهر و با توانایی ویژه توصیف کرد و از او برای کمک به آزادسازی گروگان آمریکایی - اسرائیلی توسط حماس قدردانی کرد. او همچنین تاکید کرد که در یک کنفرانس خبری، دونالد ترامپ اعلام کرد که آمریکا و چین به یک توافق تجار بزرگ دست یافته‌اند که براساس آن، از دوم آوریل، تعرفه‌ها به ۱۰ درصد کاهش می‌یابد.

تخت‌‌روانچی: با چشمان باز در حال پیش‌بردن مذاکرات هستیم
تخت‌‌روانچی: با چشمان باز در حال پیش‌بردن مذاکرات هستیم

معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برگزاری چهار دور گفت‌وگوهای غیرمستقیم بین ایران و آمریکا اظهار کرد: با چشمانی باز و با دقت در حال پیش بردن امور هستیم. آمریکایی‌ها در صحبت‌هایشان این‌گونه بیان می‌کنند که علاقمند هستند که کار به جلو برود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است