کد خبر : 270651
انتشار : ۱۴۰۲/۰۸/۲۴ - 15:45
دسته‌بندی : اصفهان
چاپ

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

مراجعات قلبی و تنفسی در هوای آلوده اصفهان ۱۷ درصد افزایش یافت

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از افزایش ۱۷ درصدی مراجعات شهروندان اصفهانی با علائم قلبی و تنفسی به مراکز درمانی طی یک هفته اخیر خبرداد.

مراجعات قلبی و تنفسی در هوای آلوده اصفهان ۱۷ درصد افزایش یافت

به گزارش سایت خبری مدارا؛ پژمان عقدک اظهار داشت: شمار مراجعات سرپایی شهروندان اصفهانی به بیمارستان‌های تخصصی قلب و عروق و تنفسی طی یک هفته اخیر ۱۷ درصد افزایش یافته است.

به نوشته مهر؛ وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر در ابتدای فصل سرما قرار داریم قاعدتاً طی هفته‌ها و ماه‌های پیش رو با سردتر شدن هوا وارونگی دما نیز اتفاق خواهد افتاد و آلاینده‌ها در سطح زمین باقی می‌مانند و تراکم و غلظت آلودگی بالا می‌رود و احتمال تکرار این شرایط وجود دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: مشخصاً اگر سوخت‌های دیگر هم استفاده شود و باعث افزایش میزان آلاینده‌ها خواهد شد؛ از این رو به شهروندان توصیه می‌شود که روزهای آلوده در حد امکان از منزل خارج نشوند و در خانه بمانند و در خانه پنجره‌ها را باز نکنند؛ در داخل خانه تهویه مطبوع را روشن کرده و در غیر این صورت از بخور سرد استفاده کنند که مقداری به تلطیف هوا کمک کند.

توصیه‌های پزشکی برای کاهش اثرات آلودگی هوا بر سلامت

عقدک ادامه داد: شهروندان در شرایط آلودگی هوا مایعات فراوان از جمله آب و شیر و میوه و سبزی خام نیز بیشتر مصرف کنند؛ میوه و سبزی خام به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌ها در ترمیم بافت ریه می‌تواند کمک کننده باشد.

وی اضافه کرد: شهروندان اگر به هر علتی مجبور به خروج از منزل شدند از تردد طولانی در سطح شهر پرهیز کنند و درون خودرو شیشه‌ها را بسته نگه‌دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ابراز داشت: شهروندان لازم است که در شرایط آلودگی از ماسک‌های مخصوص از جمله ماسک N95 و ماسک‌های P1 و P2 استفاده کنند زیرا ماسک‌های معمولی پارچه‌ای و کاغذی هیچ کمکی به پیشگیری از آلاینده‌ها نمی‌کند.

عقدک ادامه داد: اگر شهروندان علائمی پیدا کردند که نشان دهنده تشدید بیماری‌های قلبی و عروقی مانند تنگی نفس، خس خس و درد قفسه سینه بود حتماً با پزشک خود تماس بگیرند ک یا به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی با اشاره به اینکه آلاینده‌ها روی پوست و چشم و حلق و … نیز اثر می‌گذارد که با علائمی چون سوزش چشم و حلق، گلو و خارش و گرفتگی بینی همراه است، اضافه کرد: افراد زمانی که به منزل باز می‌گردند حتماً شست‌وشوی سر و صورت، چشم‌ها و حلق را انجام دهند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درخصوص چرایی تعطیل اعلام نشدن مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات طی امروز که شاخص هوا همچنان در شرایط ناسالم برای عموم شهروندان قرار دارد، گفت: باید توجه داشت که مرکز بهداشت استان عضوی از کمیته اضطرار آلودگی هوا است درحالی که تصمیم‌گیری به صورت جمعی و کمیته‌ای صورت می‌گیرد.

کلان شهر اصفهان از روز شنبه سیزدهم آبان ماه تا امروز ۱۲ روز پیاپی هوای آلوده تجربه کرده است و شاخص امروز صبح ۱۷۸ AQI ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد.

اخبار مرتبط:
زاینده‌رود دوباره بازگشایی شد
زاینده‌رود دوباره بازگشایی شد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از افزایش خروجی سد زاینده‌رود برای تأمین آب نوبت چهارم آبیاری کشت غلات پاییزه کشاورزان اصفهان خبرداد.

وزش باد پدیده غالب اصفهان تا پایان هفته
وزش باد پدیده غالب اصفهان تا پایان هفته

کارشناس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی اصفهان گفت: وزش باد شدید پدیده غالب استان طی هفته جاری است.

سرانه فضای سبز گلپایگان با مدیریت بهینه مصرف آب بهبود یافت
سرانه فضای سبز گلپایگان با مدیریت بهینه مصرف آب بهبود یافت

معاون امور هماهنگی استانداری اصفهان گفت: سرانه فضای سبز گلپایگان ۲۳مترمربع به ازای هر نفر است که بالاتر از متوسط کشوری است و این امر با مدیریت مصرف آب محقق شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است