کد خبر : 267542
انتشار : ۱۴۰۲/۰۸/۰۷ - 10:38
دسته‌بندی : اجتماعی، برگزیده ها
چاپ

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران:

آمار خودکشی در سال ۱۴۰۱ محرمانه است

موسوی‌چلک می‌گوید: بر اساس آمارهای رسمی، سال 96 در ایران حدود 4625 فوتی ناشی از اقدام به خودکشی ثبت رسمی شد. در سال 1400 اما تعداد این فوتی‌ها به 6244 نفر رسید. اگرچه آمار خودکشی در سال 1401 محرمانه است، اما می‌توانم بگویم که تعداد آنها بیشتر شد. به‌طور کلی روند فوتی‌های ناشی از اقدام به خودکشی در کشور افزایشی است.

آمار خودکشی در سال ۱۴۰۱ محرمانه است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ دنیای اقتصاد نوشت: روان‌شناسان اجتماعی ترومای جمعی را ویرانگر می‌دانند و معتقدند؛ ضربه جمعی بیش‌ از هر چیز به بحران معنا منجر می‌شود و رهاشدگی در خلأ. در نتیجه زندگی بدون معنا می‌شود. هراس روح انسانی که بدون معنا است را تسخیر می‌کند و آنچه رخ می‌دهد تکان‌دهنده است. حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران می‌گوید: «وقتی یک موضوعی اکثریت مردم را درگیر می‌کند مانند قتل مهرجویی، خودکشی کیومرث پوراحمد، زلزله، تصادف، جنگ و حتی مشکلات اقتصادی ابعاد مختلف سلامت انسان را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد که خیلی مواقع مخرب و دردناک است. شنیده‌ایم بارها که بعد از دیدن این تصاویر فرد می‌گوید که حالم بد است.»

در این موارد به اعتقاد چلک افراد واکنش‌های مختلفی دارند. ممکن است که فرد خودش را کنار بکشد و در فعالیت‌های جمعی شرکت نکند و دچار اختلالات روانی همچون استرس و اضطراب شود. همه اینها عوارض تروماهایی از این دست است. سقوط هواپیما، سیل، زلزله و تصادف و همه حوادثی از این دست در مرحله نخست سلامت را تهدید می‌کند. دوم احساس ناامنی را افزایش می‌دهد و باعث ناکارآمدی می‌شود و انگیزه افراد برای زندگی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران می‌گوید: «بر اساس آمارهای رسمی، سال ۹۶ در ایران حدود ۴۶۲۵ فوتی ناشی از اقدام به خودکشی ثبت رسمی شد. در سال ۱۴۰۰ اما تعداد این فوتی‌ها به ۶۲۴۴ نفر رسید. اگرچه آمار خودکشی در سال ۱۴۰۱ محرمانه است، اما می‌توانم بگویم که تعداد آنها بیشتر شد. به‌طور کلی روند فوتی‌های ناشی از اقدام به خودکشی در کشور افزایشی است.»

او بر این باور است که ما معمولا اثر تروماها را کوتاه‌مدت می‌بینیم، اما اثر حادثه سقوط هواپیما یا سیل و زلزله کوتاه‌مدت نیست. گاهی حتی این تروما محدود به جغرافیای سیاسی ایران نیست. جنگ‌ها و سیل‌ها و زلزله‌هایی هم که در کشورهای دیگر اتفاق می‌افتد روی ما تاثیر می‌گذارد. اتفاقی که برای مهرجویی افتاد فقط مربوط به خانواده او نمی‌شود و همه مردم ایران را درگیر می‌کند. همه ما در فضایی که او به قتل رسیده تنفس می‌کنیم. یک محاسبه سرانگشتی نشان می‌دهد که خبر «روایت‌ تکان‌دهنده از قتل مهرجویی و همسرش» پس از یک ربع از بارگذاری در کانال خبر فوری بیش از ۲۳‌هزار و اظهارات وکیل خانواده مهرجویی در مورد پرونده‌اش در ۲۴‌ساعت نزدیک ۸۰ هزار بازخورد در همین کانال داشته است. این فقط نمونه‌ است که می‌توانیم آن را به میلیون‌ها کاربر فضای مجازی و رسانه‌های جمعی بسط دهیم.

چلک می‌گوید: «دیدن این تصاویر و فیلم‌ها و خواندن داستان این افراد و نمایش بازسازی صحنه جرم قتل مهرجویی، خودش آسیب‌زننده است. وقتی سر کسی را می‌برند انسان را وحشت‌زده می‌کند و بعد از آن انگیزه کار و زندگی را از آدم می‌گیرد.»این مددکار اجتماعی تروماها را در وهله اول آسیب‌زننده به جسم و روان انسان می‌داند در حالی که بیشتر انسان‌ها خبر از درگیری و آسیب‌زدن این دست تروماها را دارند در حالی که همه ما به شکل‌های مختلف درگیر تروماهای جمعی هستیم.

اخبار مرتبط:
ادعای آزادی سعید مدنی تکذیب شد
ادعای آزادی سعید مدنی تکذیب شد

همسر سعید مدنی آزادی این جامعه شناس را تکذیب کرد

آقامیرسلیم: مردم پیامرسان‌های بیگانه را کنار بگذارند
آقامیرسلیم: مردم پیامرسان‌های بیگانه را کنار بگذارند

میرسلیم گفت: آگاه کردن دقیق و صادقانه مردم برای پرهیز مطلق از پیام رسان‌های بیگانه بهترین راهکار است والا ادامه وضع موجود به ضرر همه خواهد بود جز اسرائیل.

اجرای طرح‌های ضربتی جمع‌آوری اتباع غیرمجاز در پایتخت/ با کارفرمایان متخلف برخورد می‌شود
اجرای طرح‌های ضربتی جمع‌آوری اتباع غیرمجاز در پایتخت/ با کارفرمایان متخلف برخورد می‌شود

فرماندار تهران از اجرای طرح‌های ضربتی برای جمع‌آوری و بازگشت اتباع غیرمجاز به کشور مبدا خبر داد و بر اهمیت همکاری دستگاه‌های اجرایی، انتظامی و مشارکت شهروندان در ارتقای امنیت و آرامش شهری تاکید کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است