کد خبر : 263700
انتشار : ۱۴۰۲/۰۷/۰۶ - 19:25
دسته‌بندی : اخبار ویژه، سیاسی
چاپ

صوفی: مردم دیگر وقعی به اصلاحات و اصلاح‌طلبان هم نمی‌گذارند

وزیر دوره اصلاحات: آقای خاتمی به من گفت: صوفی، یک زمانی بود حرف از دهان ما بیرون می‌آمد، مردم می‌قاپیدند اما امروز دیگر توجهی ندارند. این صحبت برای سال 84 است!

صوفی: مردم دیگر وقعی به اصلاحات و اصلاح‌طلبان هم نمی‌گذارند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ علی صوفی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد درباره انتخابات ۱۴۰۲ سخن گفته است.

بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

  • با طرح نظارت استصوابی، نقش اجرایی از هیات اجرایی گرفته شده و در اختیار شورای نگهبان و هیات نظارت قرار گرفته است. این محرومیت از یک طرف خلاف بین قانون اساسی است و از سوی دیگر از نظر اجرایی منجر به فساد می‌شود.
  • وقتی انتخاب‌شوندگان و نامزدها با رویکرد استصوابی از حق خود محروم شوند، بنابراین حق مردم هم زایل می‌شود. این روند باعث شده مردم نتوانند فرد مورد نظر خود را انتخاب کنند و هر زمان که به سمت انتخاب میان بد و بدتر حرکت کرده‌اند، آسیب‌های بیشتری را متحمل شده‌اند.
  • هیچ نشانه‌ای دیده نمی‌شود که حاکمیت به مطالبات مردم توجه کرده یا خود را از بحران دور کرده و وضعیت خطیر خود را بهبود بخشد.
  • امروز کار بسیار دشوار شده است. خوشبختانه نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان وجود دارد و می‌تواند لیست واحد تهیه کرده و به مردم کمک کرد. اما واقع آن است که مردم دیگر وقعی به اصلاحات و اصلاح‌طلبان هم نمی‌گذارند.
  •  آقای خاتمی چه جوابی به من داد؟ گفت: صوفی، یک زمانی بود حرف از دهان ما بیرون می‌آمد، مردم می‌قاپیدند اما امروز دیگر توجهی ندارند. این صحبت برای سال ۸۴ است!
  • زنان در یکسال اخیر دستاوردهای بسیاری کسب کرده‌اند که دیگر بازگشت‌پذیر نیست.
  • امروز راهی غیر از تغییر برای بقای نظام وجود ندارد. این اعتقاد ماست که حاکمیت هم سرانجام باید آن را قبول کند. این روند استصوابی، محدودیت‌زا، فیلترینگ و… قابل دوام نیست.
  • به‌رغم همه هشدارها، گوش حاکمیت بدهکار نیست. معتقدم تنها یک نیرو و یک قوه است که می‌تواند بازی را تغییر دهد و آن هم مردم است. مردم تغییر می‌خواهند، تغییر نه از طریق براندازی بلکه تغییر از طرق قانونی. من همواره توصیه‌ام به همه این است که به هیچ‌وجه اجازه ندهید اپوزیسیون خارج از کشور از حرکات شما سوءاستفاده کنند.
  • جبر تاریخی ما را به سمت تغییر می‌راند، همانطور که هگل از دترمینیسم تاریخی صحبت می‌کند. هر حاکمیتی که همراه این تغییرات شود و آن را درک کند، مانا می‌ماند و هر ساختاری که بخواهد در برابر این الزام مقاومت کند، آسیب می‌بیند و به تاریخ می‌پیوندد.

اخبار مرتبط:
زیدآبادی پاسخ مجری جنجالی صداوسیما را داد
زیدآبادی پاسخ مجری جنجالی صداوسیما را داد

احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، با انتشار متنی در کانال تلگرامی خود با عنوان «انگار ملک شخصی است!» به احساس مالکیت برخی در صداوسیما تاخته است.

عارف: دشمن فکر می‌کرد پس از حمله به کشورمان، مَردم علیه نظام اقدام خواهند کرد
عارف: دشمن فکر می‌کرد پس از حمله به کشورمان، مَردم علیه نظام اقدام خواهند کرد

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه هیچ اختلافی میان میدان و دیپلماسی وجود ندارد، گفت: ممکن است اختلاف‌نظرهایی در فرایند تصمیم‌گیری وجود داشته باشد ولی وقتی تصمیمی نهایی و تصویب شد، دیگر اختلاف‌ها پایان می‌یابد.

نماینده مجلس: ممنوعیت پرواز شبانه به‌دلیل احتمال حمله و فعالیت ریزپرنده‌هاست
نماینده مجلس: ممنوعیت پرواز شبانه به‌دلیل احتمال حمله و فعالیت ریزپرنده‌هاست

سه هفته پس از پایان جنگ، آسمان ایران هنوز کاملاً باز نیست. پروازهای شبانه همچنان ممنوع‌اند و بنا بر اظهارات بهروز محبی، نماینده مجلس، دلیل آن نه مشکلات فنی، بلکه هشدارهای امنیتی درباره احتمال حمله مجدد اسرائیل است. او تأکید کرده آتش‌بس موجود «نه مکتوب است و نه دارای ضمانت اجرایی»، و تصمیم به محدودسازی پروازها با نظر نهادهای امنیتی اتخاذ شده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است