کد خبر : 263439
انتشار : ۱۴۰۲/۰۷/۰۴ - 15:50
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

یک حقوقدان: به بهانه صیانت از حجاب می‌خواند از مردم اخاذی کنند

نایب رئیس انجمن حقوق اساسی گفت: این لایحه، نقابلی است نه تعاملی. این لایحه می‌گوید که حتی در لابی منزل‌تان، حتی در داخل ماشین‌تان هم در امان نیستید و ما می‌توانیم هر جایی به بهانه عدم رعایت حجاب برای شما تشکیل پرونده دهیم و شما را با دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی رو در رو کنیم. این لایحه ناقض حریم خصوصی و آزادی است و می‌گوید می‌توانیم و محکومتان می‌کنیم، همینی که هست.

یک حقوقدان: به بهانه صیانت از حجاب می‌خواند از مردم اخاذی کنند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ دیدبان نوشت: حسین بیات،نایب رئیس انجمن حقوق اساسی نقد خود از مصوبه حجاب و عفاف گفت: ماده ۴۳ برای افراد مشهور گنجانده شده است. براساس این ماده هرگاه شخصی که دارای شهرت یا تأثیرگذاری اجتماعی است، در فضای مجازی یا غیرمجازی مرتکب جرائم موضوع این قانون شود، علاوه بر محکومیت به مجازات مقرر درباره جرم ارتکابی، به جزای نقدی درجه دو یا ۱۰ درصد از کل دارایی (به جز مستثنیات دِین) هر‌کدام که بیشتر باشد و محرومیت از فعالیت‌های شغلی یا حرفه‌ای به مدت شش ماه تا پنج سال محکوم می‌شود. همچنین این فرد به تشخیص قاضی به ممنوعیت خروج از کشور به مدت دو سال و ممنوعیت از فعالیت عمومی در فضای مجازی از شش ماه تا دو سال محکوم می‌شود. فضای مجازی محکوم از شش ماه تا دو سال محکوم می‌شود. بیات این ماده را شبیه اخاذی دانست و تاکید کرد: «این یعنی ما به بهانه صیانت از حجاب و عفاف می‌خواهیم دست در جیب مردم کنیم؛ از یک فرد عادی که دارد در خیابان راه می‌رود تا سلبریتی که مشهور است، می‌توانیم دست در جیبشان کنیم و تا می‌توانیم وصول جریمه کنیم. بعد هم می‌توانیم سراغ حساب بانکی‌شان برویم و از بانک مرکزی تقاضا کنیم که اموالش را به ما اعلام کند. اصلا حریم خصوصی، حریم مالی انسان‌ها و اصل مالکیت هیچ! چرا به خاطر دفاع از حقوق انسانی خود، در مقام دفاع از حق بر پوشش و در مقام نقد شیوه اجرای قانون باید مجازات شوم، دارایی‌ام ضبط شود، و از اظهار نظر و حضور در فعالیت‌های اجتماعی ممنوع و محروم شوم؟ اینها با هیچ معیاری سازگار نیست.»

این حقوقدان خاطرنشان کرد: «در تبصره یک همین ماده فرد را به دلیل اظهار نظری که قانون اساسی به رسمیت شناخته او را از کار کردن محروم می‌کند؛ کجای این قانون با شرع، اخلاق و قوانین ما سازگار است؟ قانون اساسی می‌گوید هرکسی حق دارد به شغلی که به آن تمایل دارد اشتغال پیدا کند و جز در چارچوب قانون آن هم در موارد محدود، او را نمی‌توان از شغلش محروم کرد. مگر یک بازیگر جز بازیگری چه کاری بلد است؟ آنوقت وزیر ارشاد گفت ما ۴۰۰ هنرمند را به دلیل مخالفت با حجاب شرعی محروم کرده‌ایم. این به چه مجوزی بوده است؟ بر اساس کدام معیار و قانون شما مرتکب چنین تخلفی شده‌اید؟ اگر دستگاه قضا ما مستقل باشد، بلافاصله باید علیه این وزیر اعلام‌جرم کند به خاطر اینکه شهروند ایرانی را مصداق ماده ۶۷۰ قانون مجازات اسلامی از حقوق مندرج در قانون اساسی محروم کرده است. اما متاسفانه اینگونه نیست و ما شاهد چنین اتفاقاتی هستیم.»

اخبار مرتبط:
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران: آلودگی هوای پایتخت نسبت به شب گذشته کمتر شده اما همچنان با شاخص کیفیت ۱۵۶ در وضعیت قرمز است
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران: آلودگی هوای پایتخت نسبت به شب گذشته کمتر شده اما همچنان با شاخص کیفیت ۱۵۶ در وضعیت قرمز است

داده‌های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران برای چندمین روز متوالی وضعیت هوا را ناسالم اعلام کرد البته شاخص کیفی در صبح دوشنبه ۱۶ تیر ماه نسبت به شب گذشته که در آستانه خطرناک قرار داشت، کاهش یافته است. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران نیز از احتمال کاهش کیفیت هوا و افزایش غلظت ذرات معلق در روز جاری (دوشنبه تا پایان روز پنجشنبه) ۱۶ تا ۱۹ تیر ماه خبر داد و به شهروندان به‌ ویژه گروه‌های حساس توصیه کرد تا از حضور غیرضروری در فضای باز خودداری کنند.

ادعای آزادی سعید مدنی تکذیب شد
ادعای آزادی سعید مدنی تکذیب شد

همسر سعید مدنی آزادی این جامعه شناس را تکذیب کرد

اجرای طرح‌های ضربتی جمع‌آوری اتباع غیرمجاز در پایتخت/ با کارفرمایان متخلف برخورد می‌شود
اجرای طرح‌های ضربتی جمع‌آوری اتباع غیرمجاز در پایتخت/ با کارفرمایان متخلف برخورد می‌شود

فرماندار تهران از اجرای طرح‌های ضربتی برای جمع‌آوری و بازگشت اتباع غیرمجاز به کشور مبدا خبر داد و بر اهمیت همکاری دستگاه‌های اجرایی، انتظامی و مشارکت شهروندان در ارتقای امنیت و آرامش شهری تاکید کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است