کد خبر : 263128
انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۳۰ - 15:01
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

فلاحت‌پیشه: نباید شاهد موشک‌باران مرز اقلیم کردستان باشیم

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه می‌گوید که بهترین راه برای رفع اختلافات ایران و اقلیم کردستان مذاکره است و مرز میان دو طرف مرز خویشاوندی است و نباید شاهد بمباران و موشک‌باران آن باشیم.

فلاحت‌پیشه: نباید شاهد موشک‌باران مرز اقلیم کردستان باشیم

به گزارش سایت خبری مدارا؛ انصاف نوشت: رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم گفت: سابقه‌ی مناسبات ایران با کردهای عراق سابقه‌ای طولانی است و بهترین راه برای رفع اختلافات میان ایران و اقلیم کردستان عراق مذاکره است.

او در ادامه با اشاره به سابقه‌ی مناسبات میان ایران و اقلیم کردستان گفت: از سابقه‌ی دوستی ایران و کردهای عراق یک قرن می‌گذرد. پس از انقلاب هم بخش اعظم کردها به ویژه دو جریان اصلی دموکرات و اتحادیه میهنی در مقابله با صدام همسویی تاریخی با ایران داشتند.

نماینده‌ی مردم اسلام‌آباد غرب و دالاهو در دوره‌های هفتم، هشتم و دهم مجلس می‌گوید: بعد از سقوط صدام هم همکاری‌های قابل توجهی میان دو طرف وجود داشت. به ویژه در مقابله با داعش ایرانی‌ها و کردها در کنار هم علیه داعش جنگیدند. هنگامی که این سوابق را بررسی کنیم؛ با این سوابق نباید اختلافی میان ایران و اقلیم کردستان باقی بماند که با مذاکره قابل حل نباشد.

آقای فلاحت‌پیشه درباره‌ی ارزیابی‌اش از نقش دولت‌های ایران و عراق در این موضوع گفت: بخشی از این مسئله به ارتباط ایران و عراق بازمی‌گردد که با همدیگر حوزه‌ی منافع مشترک گسترده‌ای دارند. در کمتر جایی از جهان می‌توان این سابقه را یافت که دو کشوری که یک جنگ خونین میان آنها با صدها هزار قربانی وجود داشته بیشترین مناسبات را با هم داشته باشند. این نشان می‌دهد که قرابت‌های زیادی میان دولت‌های ایران و عراق وجود دارد.

دولت‌های ایران و عراق کانال‌های مذاکراتی خود را فعال کنند

او با بیان اینکه «در مثلث دولت عراق، دولت ایران و اقلیم کردستان زمینه برای همکاری و مذاکره بسیار بیشتر از مسائل اختلافی است»، گفت: توصیه‌ام به تصمیم‌گیران این است که این موضوع در قالب مذاکره حل شود. وقتی که مناسبات و تجربیات مشترک دو طرف را کنار هم می‌گذاریم به این نتیجه می‌رسیم که ‌مذاکره بهترین راه حل است.

این استاد دانشگاه با اشاره به روابط اقتصادی میان ایران و اقلیم کردستان گفت: پس از سقوط صدام و رفراندوم نافرجامی که در اقلیم کردستان انجام شد بیشترین رشد مناسبات اقتصادی در منطقه میان ایران و اقلیم کردستان بود. با توجه به وجود چنین زمینه‌های مشترکی میان دو طرف ایران نباید کل حوزه‌ی منافع مشترک با عراق و اقلیم کردستان را نادیده بگیرد.

فلاحت‌پیشه در پایان می‌گوید: در چند روز اخیر پیام‌های مثبتی از سوی دولت عراق داده شده و حتی برخی مقامات دولت عراق رسما اعلام کرده‌اند که گروه‌های مد نظر ایران به فاصله‌ی خواسته‌شده از سوی طرف ایرانی منتقل شده‌اند اما در نهایت دولت‌های ایران و عراق هستند که باید کانال‌های مذاکراتی خود را فعال کنند تا شاهد اقدام نظامی و تداوم چالش نباشیم. مرز ایران و اقلیم کردستان مرز خویشاوندی مردم دو طرف مرز است و نباید شاهد بمباران و موشک‌باران آن باشیم.

اخبار مرتبط:
ترامپ: سانتریفیوژهای ایران باید برچیده شوند!
ترامپ: سانتریفیوژهای ایران باید برچیده شوند!

​ترامپ گفت که خواهان برچیده شدن کامل تاسیسات غنی سازی ایران است. وی مدعی شد این کار در مذاکرات یا در بمباران ، انجام خواهد شد.

اعضای شورای امنیت با نماینده ویژه ترامپ، درباره ایران گفت‌وگو کردند
اعضای شورای امنیت با نماینده ویژه ترامپ، درباره ایران گفت‌وگو کردند

سفیر الجزایر گفت اعضای شورای امنیت سازمان ملل در دیدار با نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا درباره ایران، کمک‌های غزه و بحران اوکراین گفت‌وگو کردند.

غیبت معنادار محمدجواد ظریف در مهمانی پزشکیان
غیبت معنادار محمدجواد ظریف در مهمانی پزشکیان

۶۶ روز بعد از کناره گیری محمد جواد ظریف از معاونت راهبردی ریاست جمهوری و یک ماه بعد از برکناری شهرام دبیری از معاونت پارلمانی رییس جمهور پزشکیان از این دو تجلیل کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است