کد خبر : 246708
انتشار : ۱۴۰۲/۰۳/۱۱ - 15:13
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

حقیقت‌پور: به مصلحت ما نیست که با طالبان وارد چالش شویم

تحلیلگر مسائل سیاسی نزدیک به جریان اصولگرا گفت: من باور دارم اصلا فضا به سمت جنگ میان ایران و طالبان نمی‌رود و موضوع اخیر هم در حد یک مناقشه محدود مرزی بود. رفع اختلافات هم راهکارهای حقوقی و بین‌المللی دارد.

حقیقت‌پور: به مصلحت ما نیست که با طالبان وارد چالش شویم

به گزارش سایت خبری مدارا؛ نامه نیوز نوشت: در مدت اخیر شاهد افزایش تنش میان ایران و طالبان بوده‌ایم؛ از چالش آب هیرمند گرفته تا درگیری مرزی. اما باید با طالبان چگونه مواجه شد؟

منصور حقیقت‌پور درباره این موضوع گفت: «طالبان مجموعه‌ای است که باید به لحاظ سیاسی-امنیتی مدیریتش کنیم. شاید به صورت راهبردی برای ما شریک خوبی نباشد اما این گروه یک واقعیت در افغانستان است. به مصلحت ما نیست که با طالبان وارد چالش شویم. ما باید بتوانیم مجموعه طالبان را مدیریت کنیم ضمن اینکه رفتار ما در افغانستان تک‌بعدی نباشد. واقعیت‌های دیگری هم در افغانستان وجود دارد. در این کشور اقعیت هزاره‌ها، تاجیک‌ها، ازبک‌ها و… را هم باید ببینیم. حتما نباید همه واقعیت‌ها باب میل ما باشد مثلا وهابیت یک واقعیت تلخ است اما وجود دارد. طالبان هم همین طور است. ما باید به همه اقوام و گروه‌های افغانستان اعتبار دهیم به خصوص آنهایی که با فرهنگ و ادب ایرانی سازگارتر هستند مانند تاجیک‌ها».

او ادامه داد: «اکنون با این شرایط بعید است افغانستان به سمت دولت فراگیر برود زیرا طالبان اصلا گروه‌های دیگر را به رسمیت نمی‌شناسد و آنها خط و زبان فارسی را هم تحمل نمی‌کنند. لذا به ذهن می‌رسد باید ابزارهایی وجود داشته باشد که جلوی این تک‌روی طالبان گرفته شود».

این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «من باور دارم اصلا فضا به سمت جنگ میان ایران و طالبان نمی‌رود و موضوع اخیر هم در حد یک مناقشه محدود مرزی بود. رفع اختلافات هم راهکارهای حقوقی و بین‌المللی دارد».

حقیقت‌پور در پایان درباره کنایه احمد مسعود به ایران که با استفاده از شعر مولانا نوشته بود «نگفتمت مرو آنجا که آشنات منم؟» گفت: «ما پدر آقای احمد مسعود یعنی مرحوم احمدشاه مسعود را بسیار دوست داشتیم و من و سردار سلیمانی هم یک بار به در تاجیکستان به دیدار او رفتیم. اکنون هم به آقای احمد مسعود می‌گیم به اعتبار پدرت شما را هم دوست داریم اما بدان که راه سعادت افغانستان از پاریس نمی‌گذشت بلکه از تهران می‌گذشت و احتمالا مولانا هم همین نظر را دارد!»

اخبار مرتبط:
استاد حوزه علمیه: مذاکره با آمریکا می‌تواند موجب تضعیف جایگاه نظام در عرصه‌های بین‌المللی و داخلی شود
استاد حوزه علمیه: مذاکره با آمریکا می‌تواند موجب تضعیف جایگاه نظام در عرصه‌های بین‌المللی و داخلی شود

حجت الاسلام محمد ملک‌زاده استاد حوزه و عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی: با وجود تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به خاک ایران که در حین انجام مذاکرات ایران و آمریکا انجام شد، همچنان از گوشه و کنار خبر‌هایی درباره احتمال مذاکره با آمریکا به گوش می‌رسد! شنیدن این اخبار تا آنجا عجیب و غیرقابل توجیه است که واشنگتن‌پست در خبری اعلام کرد: «برای‌ همه عجیب است که ‌ایران حتی بعد از حملات نظامی به خود هنوز چشم امید به توافق با آمریکا دارد و مذاکره را هرگز رها نمی‌کند!»

ان بی سی آمریکا: از سه سایت غنی سازی ایران یکی کاملاً تخریب و دوتای دیگر قابل راه اندازی در ماه های آینده هستند
ان بی سی آمریکا: از سه سایت غنی سازی ایران یکی کاملاً تخریب و دوتای دیگر قابل راه اندازی در ماه های آینده هستند

ان بی سی نیوز نوشت: یکی از سه سایت غنی‌سازی اورانیوم در ایران که ماه گذشته هدف حمله ایالات متحده قرار گرفت، نابود شده و فعالیت‌های آن به‌طور قابل‌توجهی به عقب افتاده است. اما دو سایت دیگر به آن شدت آسیب ندیده‌اند و ممکن است تنها تا حدی تخریب شده باشند که در صورت تمایل ایران، غنی‌سازی هسته‌ای در آنها طی چند ماه آینده از سر گرفته شود

قالیباف: جنگ ۱۲ روزه ما را ۵۰ سال جلو انداخت
قالیباف: جنگ ۱۲ روزه ما را ۵۰ سال جلو انداخت

رئیس مجلس در دیدار با خانواده شهید سپهبد باقری گفت: اگر جنگ اخیر رخ نمی‌داد ما هیچ‌گاه به درکی که در این ۱۲ روز به آن رسیدیم، نمی‌رسیدیم. یعنی اگر بگوییم این ۱۲ روز ما را ۵۰ سال جلو انداخت، درست گفته‌ایم که به برکت خون شهدا رقم خورد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است