کد خبر : 246708
انتشار : ۱۴۰۲/۰۳/۱۱ - 15:13
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

حقیقت‌پور: به مصلحت ما نیست که با طالبان وارد چالش شویم

تحلیلگر مسائل سیاسی نزدیک به جریان اصولگرا گفت: من باور دارم اصلا فضا به سمت جنگ میان ایران و طالبان نمی‌رود و موضوع اخیر هم در حد یک مناقشه محدود مرزی بود. رفع اختلافات هم راهکارهای حقوقی و بین‌المللی دارد.

حقیقت‌پور: به مصلحت ما نیست که با طالبان وارد چالش شویم

به گزارش سایت خبری مدارا؛ نامه نیوز نوشت: در مدت اخیر شاهد افزایش تنش میان ایران و طالبان بوده‌ایم؛ از چالش آب هیرمند گرفته تا درگیری مرزی. اما باید با طالبان چگونه مواجه شد؟

منصور حقیقت‌پور درباره این موضوع گفت: «طالبان مجموعه‌ای است که باید به لحاظ سیاسی-امنیتی مدیریتش کنیم. شاید به صورت راهبردی برای ما شریک خوبی نباشد اما این گروه یک واقعیت در افغانستان است. به مصلحت ما نیست که با طالبان وارد چالش شویم. ما باید بتوانیم مجموعه طالبان را مدیریت کنیم ضمن اینکه رفتار ما در افغانستان تک‌بعدی نباشد. واقعیت‌های دیگری هم در افغانستان وجود دارد. در این کشور اقعیت هزاره‌ها، تاجیک‌ها، ازبک‌ها و… را هم باید ببینیم. حتما نباید همه واقعیت‌ها باب میل ما باشد مثلا وهابیت یک واقعیت تلخ است اما وجود دارد. طالبان هم همین طور است. ما باید به همه اقوام و گروه‌های افغانستان اعتبار دهیم به خصوص آنهایی که با فرهنگ و ادب ایرانی سازگارتر هستند مانند تاجیک‌ها».

او ادامه داد: «اکنون با این شرایط بعید است افغانستان به سمت دولت فراگیر برود زیرا طالبان اصلا گروه‌های دیگر را به رسمیت نمی‌شناسد و آنها خط و زبان فارسی را هم تحمل نمی‌کنند. لذا به ذهن می‌رسد باید ابزارهایی وجود داشته باشد که جلوی این تک‌روی طالبان گرفته شود».

این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «من باور دارم اصلا فضا به سمت جنگ میان ایران و طالبان نمی‌رود و موضوع اخیر هم در حد یک مناقشه محدود مرزی بود. رفع اختلافات هم راهکارهای حقوقی و بین‌المللی دارد».

حقیقت‌پور در پایان درباره کنایه احمد مسعود به ایران که با استفاده از شعر مولانا نوشته بود «نگفتمت مرو آنجا که آشنات منم؟» گفت: «ما پدر آقای احمد مسعود یعنی مرحوم احمدشاه مسعود را بسیار دوست داشتیم و من و سردار سلیمانی هم یک بار به در تاجیکستان به دیدار او رفتیم. اکنون هم به آقای احمد مسعود می‌گیم به اعتبار پدرت شما را هم دوست داریم اما بدان که راه سعادت افغانستان از پاریس نمی‌گذشت بلکه از تهران می‌گذشت و احتمالا مولانا هم همین نظر را دارد!»

اخبار مرتبط:
از دور ششم مذاکرات ایران و آمریکا چه خبر؟
از دور ششم مذاکرات ایران و آمریکا چه خبر؟

حواشی پرونده هسته‌ای ایران و خصوصا دور ششم مذاکرات همچنان از موضوعات داغ در رسانه‌هاست.

حمله کیهان به همتی: همه چیز را به لجن کشیده ای، دلار را گران کردی/ یک ادعانامه ملی علیه همتی تهیه شود
حمله کیهان به همتی: همه چیز را به لجن کشیده ای، دلار را گران کردی/ یک ادعانامه ملی علیه همتی تهیه شود

روزنامه حسین شریعتمداری نوشت: آقای همتی تازه متولد شده‌ای؟! او همه چیز را به لجن کشیده، از طریق مناسبات رانتی دلار را گران کرده و می‌گوید هدفم مبارزه با تورم است. می‌گوید این کار را می‌کنیم تا تورم کاهش پیدا کند، باید از این حرف شرم کند. باید یک ادعانامه ملی علیه او تهیه شود.

مهدی چمران: نیاز ببینیم بیش از ۶۰ درصد غنی‌سازی می‌کنیم
مهدی چمران: نیاز ببینیم بیش از ۶۰ درصد غنی‌سازی می‌کنیم

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران ادعا کرد که ایران می تواند بیش از ۶۰ درصد اورانیوم غنی سازی کند

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است