کد خبر : 238161
انتشار : ۱۴۰۲/۰۱/۱۹ - 11:55
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

نماینده زابل: وضعیت آب در سیستان‌وبلوچستان فوق بحرانی است/ تابستان سختی در راه است

عضو هیات نمایندگان استان سیستان‌وبلوچستان هشدار داد: وضعیت آب در سیستان‌وبلوچستان خصوصا شمال استان بحرانی و فوق بحرانی است.

نماینده زابل: وضعیت آب در سیستان‌وبلوچستان فوق بحرانی است/ تابستان سختی در راه است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ایلنا نوشت: محمد سرگزی درباره اوضاع آب در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بارندگی‌ها در شمال استان نزدیک به صفر بوده است، بنابراین حتما باید نیاز آبی را از منابع داخلی تامین کنیم.  تاحدی نیاز آبی را از تهلاب، هوتک و چاه‌های دشت هامون تامین می‌کنیم اما در هر حال وضعیت آب در سیستان و بلوچستان خصوصا شمال استان بحرانی و فوق بحرانی است.

وی افزود: فعلا منابع آب چاه‌نیمه‌ها برای ۵ تا ۶ ماه آینده تاحدی کفاف نیازها را می‌دهند، اما اگر در این فرصت باقیمانده کاری انجام ندهیم باید برای حدود ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت یعنی شهرها و روستاهای زابل، زهک، نیمروز، هیرمند و هامون آبرسانی سیار انجام دهیم که البته مشکل این است که حتی برای آبرسانی سیار هم آب نداریم.

عضو هیات نمایندگان استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: تابستان سختی مخصوصا برای شمال استان پیش‌بینی می‌شود، مگر اینکه حقابه ایران از افغانستان گرفته شود و یا اینکه منابع جدید را شناسایی و تامین آب کنیم.

وی گفت: ما در دشت هامون چاه‌هایی را داریم که در عمق ۳۰ تا ۸۰ متر آب می‌دهند و ۳۰ لیتر بر ثانیه آبدهی دارند ولی حداکثر آب ۲ متر مکعب بر ثانیه است که فقط نیاز یک منطقه را پوشش می‌دهد.

سرگزی درباره انتقال آب از دریای عمان بیان داشت: آب‌شیرین‌کن و انتقال آب از دریای عمان بعنوان یکی از پروژه‌ها در حال پیگیری است اما تا به سرانجام رسیدن حداقل ۵ تا ۶ سال زمان می‌برد و تا زمانی که این پروژه‌ها محقق شود باید بتوانیم از بحران خارج شویم و مشکلات آبی استان را حل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: پروژه تهلاب یکی از برنامه‌های کوتاه‌مدت برای تامین آب استان و  خروج از بحران بوده و بنا بر این است که طی ۲ سال و با ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار اجرایی شود.

نماینده زابل، زهک و هیرمند در مجلس ادامه داد: پروژه تهلاب در حجم مخزن ۱۰ میلیارد متر مکعب در دستور کار بوده و برای تامین آب شرب شهر زاهدان و زابل در نظر گرفته شده است و قرارگاه خاتم‌الانبیاء آن را اجرایی می‌کند، آب مصرفی منطقه نزدیک ۷۰ تا ۸۰ میلیون متر مکعب در روز است، یعنی با نهایی شدن این پروژه سال‌های زیادی آب در اختیار منطقه خواهد بود.

 

اخبار مرتبط:
عکس متفاوت خبرگزاری فارس از مراسم روز دانشجو
عکس متفاوت خبرگزاری فارس از مراسم روز دانشجو

قاب متفاوت خبرگزاری فارس از مراسم روز دانشجو و احترام نظامی دانشجویان به سرود ملی ایران در دانشگاه آزاد تهران مرکز مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

محسن هاشمی: نامزد شورای شهر نمی‌شوم/ شهردار هم نمی‌توانم باشم
محسن هاشمی: نامزد شورای شهر نمی‌شوم/ شهردار هم نمی‌توانم باشم

رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در برنامه «سپهر سیاسی»، اعلام کرد: در انتخابات پیش‌ رو نامزد شورای‌شهر نمی‌شوم؛ به دلیل بازنشستگی امکان تصدی شهرداری را نیز در حال حاضر ندارم.

سخنگوی سپاه: با چین و روسیه معاهده نظامی نداشتیم، به همین دلیل در جنگ ۱۲ روزه درخواستی هم از آن‌ها مطرح نکردیم
سخنگوی سپاه: با چین و روسیه معاهده نظامی نداشتیم، به همین دلیل در جنگ ۱۲ روزه درخواستی هم از آن‌ها مطرح نکردیم

سخنگوی سپاه: با چین و روسیه معاهده نظامی نداشتیم، به همین دلیل در جنگ ۱۲ روزه درخواستی هم از آن‌ها مطرح نکردیم. اگر اسرائیل مرکز ذخیره سوخت ما را زد، ۵ ساعت بعد به پالایشگاه حیفا در دو نوبت حمله شد و از کار افتاد

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است