کد خبر : 231444
انتشار : ۱۴۰۱/۱۱/۲۷ - 13:39
دسته‌بندی : بین الملل
چاپ

فواد حسین: عراق حیاط خلوت هیچ کشوری نیست

«فواد حسین»، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه عراق اعلام کرد: « تنش میان امریکا و ایران با توجه به حفظ روابط خوب با هر دو کشور به شکل مستقیم و یا غیر مستقیم بر ما تاثیر می‌گذارد.»

فواد حسین: عراق حیاط خلوت هیچ کشوری نیست

به گزارش سایت خبری مدارا؛ «فواد حسین»، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه عراق اعلام کرد: « تنش میان امریکا و ایران با توجه به حفظ روابط خوب با هر دو کشور به شکل مستقیم و یا غیر مستقیم بر ما تاثیر می‌گذارد.»

فواد حسین در مصاحبه با «الشرق» گفت: «عراق حیاط خلوت هیچ کشوری نیست و عراقی‌ها در این باره موضعی صریح و آشکار دارند.»

وی با بیان اینکه مصلحت عراق این است که تنشی در روابط کشورهای منطقه وجود نداشته باشد، گفت: «در صورتی که امریکا و ایران نتوانند اختلافات‌شان را حل کنند، بغداد امکان مدیریت بحران میان دو طرف را دارد.»

وزیر امور خارجه عراق ادامه داد: «با امریکا درباره دلایل توقف مذاکرات هسته‌ای ایران و نحوه به حرکت در آوردن آن تبادل نظر کردیم.»

فواد حسین تاکید کرد: «تاثیر ایران بر بغداد وجود دارد اما این بدان معنا نیست که تصمیم‌گیری‌ها درباره مسائل سرنوشت‌ساز در بغداد به دست تهران است، رویکرد آشکاری در سیاست عراق وجود دارد که بر لزوم استقلال در تصمیم‌گیری‌ در بسیاری از زمینه‌ها تصریح دارد.»

رئیس دستگاه دیپلماسی عراق مجددا تاکید کرد: «روابط با ایران به عنوان کشوری همسایه مهم است و دو کشور ارتباط و پیوند تاریخی، دینی و جغرافیایی و روابط اقتصادی و مشترکات بسیاری دارند.»

وی گفت: «عراق دارای حاکمیت نبود چرا که شاهد مداخلات نظامی بسیار طی دهه‌های گذشته بود، بغداد پس از ۲۰۱۷ میلادی و پایان نبرد با گروه تروریستی داعش شروع به کشیدن نفسی راحتی کرده است و گام‌های مهمی در مسیر حاکمیت و نه به شکل کامل برداشته است.»

فواد حسین افزود: «بخشی از عدم تحقق کامل حاکمیت به دلیل تاثیر برخی کشورهای همسایه مانند ایران بر جامعه عراق است، با تهران پیوندهای فکری و ایدئولوژی وجود دارد که این واقعیت است.»

وی گفت: «با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران درباره مسائل مختلف تلفنی گفت‌وگو کردیم همچنین با رابرت مالی فرستاده ویژه امریکا در امور ایران هم درباره مسائل متعددی تبادل نظر کردیم، در این تماس‌ها درباره دیدگاه‌های طرفین رایزنی کردیم و برخی مواقع، ما هم دیدگاه‌هایی داریم که برای دو طرف مطرح می کنیم.»

اخبار مرتبط:
تلفات سیل تگزاس به ۹۱ نفر رسید / بیش از ۳۰ نفر دیگر همچنان مفقود هستند
تلفات سیل تگزاس به ۹۱ نفر رسید / بیش از ۳۰ نفر دیگر همچنان مفقود هستند

بر اثر وقوع سیل ناگهانی و ویرانگر در مرکز ایالت تگزاس، شمار جان‌باختگان به دست‌کم 91 نفر رسیده و بیش از 30 نفر دیگر همچنان مفقود هستند.

خودکشی وزیر حمل و نقل روسیه پس از برکناری توسط پوتین
خودکشی وزیر حمل و نقل روسیه پس از برکناری توسط پوتین

سرویس فوریت‌های اضطراری روسیه در بیانیه‌ای از خودکشی «رومن استاروویت»، وزیر سابق حمل و نقل این کشور خبر داد.

مقام ارشدحماس: کنترل ۸۰% غزه را از دست دادیم
مقام ارشدحماس: کنترل ۸۰% غزه را از دست دادیم

بی‌بی‌سی در گزارشی به نقل از یک مقام امنیتی حماس نوشت: این گروه حدود ۸۰ درصد از کنترل خود بر نوار غزه را از دست داده و اکنون طایفه‌های مسلح در حال پر کردن این خلأ هستند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است