کد خبر : 228466
انتشار : ۱۴۰۱/۱۱/۱۲ - 17:34
دسته‌بندی : بین الملل، اخبار ویژه
چاپ

باکو: به خاطر حادثه اخیر در سفارت‌مان، از ایران به مجامع بین‌المللی شکایت کرده‌ایم

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد که از حادثه رخ داده در سفارت این کشور در تهران به مجامع بین‌المللی شکایت کرده است.

باکو: به خاطر حادثه اخیر در سفارت‌مان، از ایران به مجامع بین‌المللی شکایت کرده‌ایم

به گزارش سایت خبری مدارا؛  وزارت خارجه آذربایجان اعلام کرد که در ۲۷ ژانویه اسنادی حاوی درخواست‌هایی برای محکومیت بین‌المللی حمله تروریستی به سفارت جمهوری آذربایجان در جمهوری اسلامی ایران، شناسایی و مجازات سریع سازمان‌دهندگان و عاملان این اقدام تروریستی و همچنین تحقق تعهدات ناشی از کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک، برای تصویب به سازمان‌ها و پلتفرم‌های بین المللی مربوطه ارائه شد.

به نوشته تسنیم، در این بیانیه آمده است: از زمان وقوع این حمله تاکنون، این حمله توسط حدود ۱۰۰ کشور و دبیرخانه تعدادی از سازمان‌های بین المللی محکوم شده و لزوم مجازات عاملان این اقدام عمل در بیانیه‌ها مورد تاکید قرار گرفته است.

باکو مدعی شده که ایران تلاش کرده تا از افشای گسترده این حمله تروریستی در سطح بین المللی در سازمان‌های بین المللی که عضو آن است و تصمیمات بر اساس اجماع است، جلوگیری کند. در این راستا، ایران به پیش‌نویس بیانیه‌ها و بیانیه‌های ارسالی آذربایجان به دفتر هماهنگی جنبش غیرمتعهد‌ها (NAM) و کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (CICA) بلافاصله پس از حمله اعتراض کرد.

در این بیانیه چنین ادعا شده که ایران برای حمایت از جایگاه خود در سازمان‌های مذکور از کشور‌های متعددی درخواست کرده، اما از میان ۱۲۰ کشور غیرمتعهد، تنها سوریه و هند از موضع ایران حمایت کردند. دلیل این ۳ کشور در مخالفت با تصویب اسناد مذکور این بود که حملات تروریستی در کشور‌های مختلف قبلاً در جنبش عدم تعهد محکوم نشده و مسائل دوجانبه بین این کشور‌ها به تریبون‌های بین‌المللی از جمله کشور‌های غیرمتعهد کشیده نشد. با این حال، جنبش غیرمتعهد‌ها در بسیاری از موارد اسناد متعددی را در محکومیت حملات تروریستی رخ داده در کشور‌های عضو و تاکید بر حفاظت از نمایندگی‌های دیپلماتیک به تصویب رسانده است.

باکو در ادامه بیانیه تند خود علیه تهران آورده است: ما این اقدام تحریک آمیز ایران را محکوم و اعلام می‌کنیم که باید به تعهدات بین المللی خود عمل کند. آذربایجان از تمامی بستر‌های بین المللی مربوطه برای محکومیت گسترده اقدام تروریستی علیه سفارت خود و مجازات عاملان این اقدام استفاده خواهد کرد.

این اقدامات باکو در حالیست که ایران از همان ابتدا با جدیت بدنبال ماجرا بوده و بعد از مدتی مشخص شد که این حمله ناشی از اختلافات شخصی بوده و نه اقدامی سیاسی. با این وجود مقامات باکو تاکید دارند که این یک اقدام برنامه ریزی شده و تروریسم دولتی است که اسنادی هم در این خصوص دارند، اما تاکنون سندی ارائه نداده اند.

علاوه بر این، رسانه‌های این کشور نیز شروع به داستان سرایی علیه ایران کرده اند و این آش آن قدر شور شد که سازمان امنیت آذربایجان نیز به آن واکنش نشان داد.

اخبار مرتبط:
پشت‌ پرده کمبود روغن در بازار/ معاون وزیر کشاورزی: روغن هست، واردکنندگان توزیع نمی‌کنند
پشت‌ پرده کمبود روغن در بازار/ معاون وزیر کشاورزی: روغن هست، واردکنندگان توزیع نمی‌کنند

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه روغن در انبارها موجود است اما به مقدار کافی در بازار توزیع نمی‌شود، گفت: واردکنندگان به دلیل بلاتکلیفی در قیمت‌گذاری و عدم تعیین مالیات بر ارزش افزوده از عرضه این کالا به بازار خودداری می‌کنند.

بازجویی از نتانیاهو در پرونده فساد «۴۰۰۰» آغاز شد
بازجویی از نتانیاهو در پرونده فساد «۴۰۰۰» آغاز شد

بازجویی از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پرونده فساد مالی مشهور به «پرونده ۴۰۰۰» آغاز شد؛ او متهم به رشوه، کلاهبرداری و سوءاستفاده از قدرت برای دریافت پوشش رسانه‌ای مثبت است.

ایلان ماسک: من اصلا مواد مصرف نمی‌کنم؛ نیویورک تایمز به شدت دروغ گفته
ایلان ماسک: من اصلا مواد مصرف نمی‌کنم؛ نیویورک تایمز به شدت دروغ گفته

ایلان ماسک ضمن رد گزارش روزنامه نیویورک تایمز درباره استفاده از ماده مخدر کتامین و سایر مواد افیونی در جریان کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا گفت که اصلا مواد مخدر مصرف نمی‌کند!

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است