کد خبر : 220482
انتشار : ۱۴۰۱/۱۰/۰۵ - 12:34
دسته‌بندی : اسلاید، سیاسی
چاپ

کنعانی‌مقدم: در شرایط بلاتکلیفی کنونی بهتر است برجـام به همه‌پرسی گذاشته شود تا مردم تصمیم بگیرند

فعال سیاسی اصولگرا گفت: «من پیشنهاد دادم که در شرایط بلاتکلیفی کنونی بهتر است برجام به همه‌پرسی گذاشته شود تا مردم درباره‌ حضور یا عدم حضور ایران در برجام تصمیم بگیرند. دولت هم باید زمینه‌ای را فراهم کند که اقتصاد واقعا بدون تکیه به برجام اداره و مشکلات مردم حل شود. به هر حال با این شرایط ماندن در برجام نفعی برای ما ندارد، مگر آنکه منافع اقتصادی‌ای پیش آید. با این حال به نظر من باید برجام به همه‌پرسی گذاشته شود».

کنعانی‌مقدم: در شرایط بلاتکلیفی کنونی بهتر است برجـام به همه‌پرسی گذاشته شود تا مردم تصمیم بگیرند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ وضعیت در حوره سیاست خارجی مبهم‌تر از گذشته شده است. از یک طرف غربی‌ها که تا همین چند وقت پیش علیه ایران در سازمان ملل قطعنامه تصویب و عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل را لغو می‌کردند، حالا سخن از بازگشت به مذاکرات می‌زنند.

حسین کنعانی‌مقدم، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی،درباره این موضوع به نامه‌نیوز گفت: «راهبرد غربی‌ها فشار حداکثری از بیرون و شورش از درون بود اما بعد از آنکه متوجه شدند اپوزیسیون خارج از کشور نمی‌تواند آلترناتیو باشد و مردم هم با ناآرامی‌ها همراهی نکردند، به این نتیجه رسیدند که سیاست قدیمی خود یعنی چماق و هویج را اجرا کنند. اکنون از یک سو با طرح موضوعات حقوق زنان، حقوق بشر و… بر ایران فشار می‌آورند و از سوی دیگر تمایلشان به مذاکرات را نشان می‌دهند. بایدن هم کنگره را از دست داده است و عملا نمی‌تواند هیچ تضمینی به ایران در موضوع برجام بدهد. در واقع برجام نمرده، بلکه این بایدن است که مرده زیرا هیچ اقدام مؤثری نمی‌تواند انجام دهد».

او ادامه داد: «غربی‌ها دنبال به دست‌آوردن زمان هستند تا بتوانند با استفاده از این فرصت فشارها را بر ایران افزایش دهند تا به زعم خودشان ایران در مذاکرات دست پایین را داشته باشد و امتیاز بدهد؛ روشی که البته بیش از یک دهه است امتحان کرده‌اند و نتیجه نگرفته‌اند».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «من پیشنهاد دادم که در شرایط بلاتکلیفی کنونی بهتر است برجام به همه‌پرسی گذاشته شود تا مردم درباره‌ حضور یا عدم حضور ایران در برجام تصمیم بگیرند. دولت هم باید زمینه‌ای را فراهم کند که اقتصاد واقعا بدون تکیه به برجام اداره و مشکلات مردم حل شود. به هر حال با این شرایط ماندن در برجام نفعی برای ما ندارد، مگر آنکه منافع اقتصادی‌ای پیش آید. با این حال به نظر من باید برجام به همه‌پرسی گذاشته شود».

کنعانی‌مقدم در پایان درباره نقش اروپایی‌ها در این بین گفت: «من بارها گفته‌ام اروپایی‌ها شریک دزد و رفیق قافله هستند. آنها منافع خود را لحاظ می‌کنند و هم دزد اصلی یعنی آمریکا همکاری می‌کنند و هم نیم‌نگاهی به بازار ایران دارند اما اگر با همین منوال ادامه دهند، فضا برایشان تنگ‌تر و عرصه برای روسیه، چین و هند بازتر می‌شود و آنها هم این را می‌دانند».

اخبار مرتبط:
حتی اگر تمام شروط اروپایی ها هم محقق شود، آنها از اسنپ بک نمی گذرند
حتی اگر تمام شروط اروپایی ها هم محقق شود، آنها از اسنپ بک نمی گذرند

آمریکا براساس قدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی خود اصلا احتیاجی به مکانیزم ماشه ندارد چون هر کشوری را بخواهد تحریم یا با استفاده از قدرت سخت تنبیه می کند اما اروپایی ها تنها ابزار فشارشان بر ایران همین مکانیزم ماشه است، آنها می دانند که روسیه و چین دیگر به قطعنامه های ضدایرانی رأی مثبت نمی دهند بنابراین می خواهند هر طور شده ابزار مکانیزم ماشه را نزد خود نگه دارند.

فرجی‌راد: اروپایی‌ها علاقه‌ای به فعال‌شدن مکانیسم ماشه ندارند
فرجی‌راد: اروپایی‌ها علاقه‌ای به فعال‌شدن مکانیسم ماشه ندارند

یک استاد ژئوپلیتیک گفت: اروپایی‌ها نمی‌خواهند از روند هسته‌ای ایران کنار گذاشته شود؛ چون تنها نقطه اتصال اروپا و ایران در موضوع هسته‌ای برجام است و اگر برجام از بین برود، این ارتباط هم قطع خواهد شد.

عرب‌صادق: تندروها رایگان پادویی دشمن را می‌کنند
عرب‌صادق: تندروها رایگان پادویی دشمن را می‌کنند

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: هدف دشمن خارجی و تندروهای داخلی این است که به موقعیت ژئوپلتیک ایران ضربه بزنند و با کشیدن دیواری بلند دور تا دور کشور، ایران را کاملا از جهان جدا و منزوی کنند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است