کد خبر : 220217
انتشار : ۱۴۰۱/۱۰/۰۴ - 14:46
دسته‌بندی : سیاسی، اخبار ویژه
چاپ

مهدی مطهرنیا: چین، ایران را در حالت انزوا قرار داده/ برجام مرده است فقط کسی تشییع‌اش نمی‌کند

مهدی مطهرنیا گفت: واقعیت این است که برجام به فرجام نرسید و دیرزمانی است که برجام مرده است اما کسی حاضر به تشییع آن نمی‌شود.

مهدی مطهرنیا: چین، ایران را در حالت انزوا قرار داده/ برجام مرده است فقط کسی تشییع‌اش نمی‌کند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ وضعیت ایران در عرصه دیپلماتیک خطیر است؛ از یک سو شاهد بودیم که ایران از کمیسون مقام زن اخراج شد و از سوی دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای علیه ایران به تصویب رسید. در این میان پرسش آن است که سرنوشت برجام چه می‌شود؟

مهدی مطهرنیا، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «امروز چین به عنوان کشوری که ایران مدعی شراکت با آن است، ایران را در حالت انزوا قرار داده است. قرار بود در پرتو برجام ایران به بازیگری عادی در نظام بین‌الملل تبدیل شود اما این اتفاق رخ نداد و امروز می‌بینیم که در محاصره سیاسی قرار گرفته است. البته پیش از این هم تجربه انزوای سیاسی را داشته‌ایم و متأسفانه برخی مسئولان به چنین انزوایی می‌بالند در صورتی که دیپلماسی، عرصه تهاجم و متعاقبش انزوا نیست و چنین رویکردی هزینه به بار می‌گذارد».

او ادامه داد: «واقعیت این است که برجام به فرجام نرسید و دیرزمانی است که برجام مرده است اما کسی حاضر به تشییع آن نمی‌شود. البته برجام از بدو تولدش ناقص‌الخلقه بود زیرا برجام صرفا قرار بود برنامه جامع اقدام مشترک باشد و همه موضوعات و مشکلات میان ایران و غرب را فرانمی‌گرفت. در دولت‌های نهم و دهم در موضوع پرونده هسته‌ای صرفا گفتمانی ایدئولوژیک را شاهد بودیم و حالا هم گفتمانی انقلابی روی کار آمده است امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که دیگر هیچ یک از طرفین نمی‌توانند به برجام بازگردند. امروز یک جنگ نامتعادل در حال شکل‌گیری است».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «در چنین فضایی روسیه و چین هم به ظاهر متحد ایران هستند از ایران حمایت نمی‌کنند و علنا می‌بینیم که چین به ادعاهای امارات متحده عربی رسمیت می‌بخشد. روس‌ها که می‌خواهند در وضعیت کنونی‌شان بهره خود را از ایران ببرند و با استفاده از فضای ایران تحریم‌های خود را دور بزنند».

مطهرنیا در پایان در باره مذاکرات برجامی گفت: «دولت آقای رئیسی که روی کار آمد تیم مذاکره‌کننده با توپی پر وارد مذاکرات وین شدند و از توافقی حداکثری حرف می‌زدند اما دیدیم که به تدریج مذاکرات فرسایشی شد».

اخبار مرتبط:
آقامیرسلیم: مردم پیامرسان‌های بیگانه را کنار بگذارند
آقامیرسلیم: مردم پیامرسان‌های بیگانه را کنار بگذارند

میرسلیم گفت: آگاه کردن دقیق و صادقانه مردم برای پرهیز مطلق از پیام رسان‌های بیگانه بهترین راهکار است والا ادامه وضع موجود به ضرر همه خواهد بود جز اسرائیل.

علی نیکزاد: گروسی ‌دروغگو و گزارشگری خائن و وابسته به اسرائیل است
علی نیکزاد: گروسی ‌دروغگو و گزارشگری خائن و وابسته به اسرائیل است

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: گروسی آدم دروغگو و گزارشگر خائن و وابسته به رژیم صهیونیستی است که آتش فتنه صهیونیسم علیه ایران را برافروخت.

‌شیخ عیسی قاسم: تهدید آیت‌الله خامنه‌ای، اهانت به کل امت اسلام است
‌شیخ عیسی قاسم: تهدید آیت‌الله خامنه‌ای، اهانت به کل امت اسلام است

رهبر شیعیان بحرین گفت: حمله به امام خامنه‌ای با هرگونه کلمه یا تهدید توهین‌آمیز، اهانت به تمام امت، مقدسات آن و جایگاه فقه پرهیزگار، حکیم، مخلص و مقدس به شمار می‌آید.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است