تاکنون حضور خودروهای ایتالیایی، ژاپنی، کرهای و برخی خودروهای چینی در کشور قطعی شده و به عنوان نخستین خودروهای وارداتی راه به خیابانها پیدا میکنند. بر این اساس نخستین خودروهای وارداتی که راهی جادههای ایران میشوند، شامل فیات ۵۰۰، فیات تیپو (TIPO)، هیوندای النترا (ELANTRA)، هیوندای کونا (KONA)، هیوندای آی ۱۰ (I ۱۰)، دانگ فنگ Aeolus Yixuan Max و سه محصول چانگان است.
به گزارش سایت خبری مدارا؛ آنطور که مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت تا کنون اطلاعرسانی کردهاند تاکنون کل درخواستهای واصله برای واردات خودرو افزون بر ۴۰۰ فقره بوده که در کارگروه تجارت و ارتباطات بین الملل معاونت حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت مورد بررسی قرار گرفته است.
به نوشته ایرنا، درخواستهایی که مطابق ارزیابی اولیه توانایی لازم برای برآوردن شرایط اصلی آییننامه فوق الذکر درباره قرارداد با شرکت خارجی، داشتن زیرساخت خدمات پس از فروش و برنامه سرمایهگذاری فناورانه در صنعت خودرو را دارا بودند، مشخص شده است.
بر اساس این گزارش، در مجموع ۴۰۰ مجموعه و شخصیت حقیقی تقاضای واردات خودرو را ارائه کردند که ۲۷ شرکت حداقل شرایط را داشتند و چهار شرکت ثبت سفارش را انجام دادند و آنطور که خبرنگار ایرنا اطلاع یافته محموله یکی از شرکتها وارد گمرکات کشور شده است.
پیشتر وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه اولویت ما واردات خودروهای اقتصادی است، اظهار داشت: ثبت سفارش خودرو در هفتههای گذشته انجام شده و نخستین خودروهای وارداتی بهزودی وارد کشور میشود.
«سید رضا فاطمیامین» تاکید کرد: هرچند واردات خودروهای اقتصادی در اولویت است، اما در مرحله نخست مهم برای ما زمان واردات است تا «فضای روانی که واردات خودرو انجام نمیشود را از بین ببریم.»
وی درباره تامین یک میلیارد یورو ارز واردات خودرو نیز گفت: یک میلیارد یورو ارز مورد نیاز برای واردات خودرو در دولت مصوب شد که با هماهنگی بانک مرکزی بود؛ بنابراین در این مورد مشکلی وجود ندارد و ارز مورد نیاز تامین میشود.
بررسیهای خبرگزاری رسمی دولت ایرنا از تبلیغات محیطی برخی شرکتهای واردکننده خودرو و همچنین گفتوگو با مطلعین بازار حاکی است، تاکنون حضور خودروهای ایتالیایی، ژاپنی، کرهای و برخی خودروهای چینی که در ادامه به آنها اشاره میشود در کشور قطعی شده و به عنوان نخستین خودروهای وارداتی راه به خیابانها پیدا میکنند.
میتسوبیشی ASX
فیات ۵۰۰
فیات تیپو (TIPO)
هیوندای النترا (ELANTRA)
هیوندای کونا (KONA)
هیوندای آی ۱۰ (I ۱۰)
دانگ فنگ Aeolus Yixuan Max
سه محصول چانگان
آنطور که روز گذشته معاون خرید گروه سایپا خبر داده، سه محصول چانگان CS۳۵ پلاس، CS۵۵ پلاس و UNI-T در سبد محصولات سایپا قرار می گیرد و ثبت سفارش ۲۰ هزار دستگاه از محصولات جدید انجام شده است.
انتظار میرود با عرضه خودرو در بورس و انجام شدن واردات، التهابات بازار بهشدت کاهش یابد و دست سوداگران و واسطهها کوتاه شود.
پیش از این «امید قالیباف» سخنگوی وزارت صمت اظهار داشت: طبق برنامه ریزی انجام شده در سه ماهه باقی مانده امسال ۱۰۰ هزار دستگاه و به همین تعداد هم در سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ خودرو از طریق واردات تامین می شود.
وی افزود: تحویل خودرو در دو بازه زمانی سه و ۶ ماهه خواهد بود از این رو ممکن است متقاضیانی که از طریق بورس کالا خرید می کنند سه تا ۶ ماه پس از زمان خرید خودروی آنها تحویل داده شود که این زمان با توجه به ساخت خودرو و حمل آن طبیعی است.
همچنین معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه پیشبینی میشود تا پایان سال ۹۰ هزار دستگاه خودرو وارد کشور شود، گفت: مطابق آییننامه اولویت با خودروهای کمتر از ۱۰ هزار یورو خواهد بود و پس از آن خودروهای در بازه قیمتی ۱۰ تا ۲۰ هزار یورویی وارد خواهد شد.
معاون وزیر صمت با اشاره به افزایش قیمت خودرو گفت: براساس نامه قائممقام وزارت صمت، درصد افزایش نهایی حدود ۱۵ درصد تعیین شده و تمام مراحل این فرایند بهصورت قانونی طی شده است.
بستههای TD-LTE ایرانسل بین ۹ تا نزدیک به ۷۰ درصد گرانتر شدند و این گرانی در حالی رخ میدهد که سرویس TD-LTE در بسیاری از نقاط کشور برای کاربران با اختلال شدید همراه بوده و حتی برای بعضی کاربران قطعی مکرر این سرویس نیز در هفتههای گذشته گزارش شده است. بستههای ۶ ماهه این سرویس نیز نزدیک ۶۸ درصد رشد قیمتی داشتند و به عنوان مثال بسته ۱۵۰ گیگابایتی ۶ ماهه از ۳۶۲ هزار تومان به ۶۰۸ هزار تومان رسیده است. همچنین بسته ۱۰۰ گیگابایتی ۶ ماهه نیز از ۲۶۸ به ۴۵۰ هزار تومان رسیده است که خبر از افزایش ۶۸ درصدی دارد.