کد خبر : 216465
انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۲۰ - 11:05
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

اگر شرایط فراهم شود، چین هم مثل امریکا به تخاصم با ایران می پردازد اما الان به نفعش نیست

روزنامه فرهیخنگان در باره سفر رئیس جمهور چین به عربستان و واکنشهای صورت گرفته به آن نوشت: چین هرچند بنابه دلایلی مخاصمه چندانی با ایران نداشته است، اما شواهد نشان می‌دهد اگر شرایطش همانند آمریکا فراهم شود از چنین کاری دریغ نمی‌ورزد.

اگر شرایط فراهم شود، چین هم مثل امریکا به تخاصم با ایران می پردازد اما الان به نفعش نیست

به گزارش سایت خبری مدارا؛ به زعم چین ایران قادر نیست به دلیل مشکلات بین‌المللی با غرب و متحدانش در منطقه و ناآرامی‌های داخلی پاسخ درخوری به پکن بدهد. از سوی دیگر به زعم چینی‌ها بدون آنها، اقتصاد ایران دچار مشکل خواهد شد. اینها همه داده‌های درستی هستند اما ایران زمانی‌که در سال ۱۹۷۹ از فاصله‌ای نزدیک با آمریکایی که سلطه نظامی‌اش در سراسر کشور پراکنده بود برخورد کرد، نشان داد محدودیت‌بردار نیست. تهران روزهای سخت‌تری را به خود دیده است، زمانی‌که آمریکا و شوروی هردو به عراق کمک می‌کردند و چین نیز به‌ویژه در ابتدای جنگ ظهور و بروز چندانی نداشت. ایران باید در بحران دیپلماتیک با چین، به‌ویژه در شرایطی دیگران به انفعال ایران نشسته‌اند، پاسخی مناسب و کلان برای این بحران طراحی کند.

به نوشته روزنامه فرهیختگان، مواضع چین علیه برنامه هسته‌ای ایران و نیروهای مقاومت به خودی خود چندان مناقشه‌برانگیز نیست زیرا از گذشته همین‌گونه بوده است. مساله مهم اشتراک بیان آن با محور رقیب ایران و از سوی دیگر دخالت پکن در تمامیت ارضی کشور است.

شبکه دولتی چین پیش‌تر در بحبوحه بحران بر سر برنامه هسته‌ای ایران اقدام به مصاحبه با رضا پهلوی فرزند محمدرضا پهلوی کرده بود که با واکنش شدید ایران مواجه شد. در آن برهه پکن با ورود به مساله‌ای حساس مرتبط با نظام سیاسی کشور تلاش کرده بود پیامی جدی در رابطه با نارضایتی‌اش از برنامه هسته‌ای ایران به تهران صادر کند.

پکن قائل و قادر به دشمنی با ایران آن‌گونه که از تفسیرها بر می‌آید نیست. چین نفعی در تضعیف ایران ندارد و از سوی دیگر اگر قرار بر انزوا و فشار بر تهران بود، هیچ فشاری قابل قیاس با غرب نیست.
به‌زعم چین، روابط ایران و غرب به وضعیت غیرقابل‌بازگشتی رسیده است و پکن می‌تواند با مانورهای دیپلماتیک امتیازات بیشتری به دست آورد.

اخبار مرتبط:
ارگان رسانه‌ای سپاه: ایمیل‌های شبکه ایران اینترنشنال هک شد
ارگان رسانه‌ای سپاه: ایمیل‌های شبکه ایران اینترنشنال هک شد

براساس گزارش ارگان رسانه‌ای سپاه، گروه «گمنامان» اعلام کرده به‌زودی اطلاعات حساس کارکنان، همکاران و رابطان این شبکه را منتشر خواهد کرد.

حسین شریعتمداری: کند ذهن ترین افراد هم می دانند مذاکره، «‌تله‌» آمریکا برای ماست
حسین شریعتمداری: کند ذهن ترین افراد هم می دانند مذاکره، «‌تله‌» آمریکا برای ماست

حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان نوشت: بعد از درخواست اخیر آمریکا برای مذاکره با ایران، حضرت آقا با اطمینان از این که «مذاکره با آمریکا، گره تحریم‌ها را کورتر می‌کند و فشار را افزایش می‌دهد‌» (اسفند ۱۴۰۳‌)، با پیشنهاد دولتمردان برای انجام مذاکره مخالفتی نکردند. ولی بر «مذاکرات غیر‌مستقیم» (که پیش از آن نیز سابقه داشته و در فرهنگ سیاسی با مذاکرات مستقیم تعریف متفاوتی دارد‌)، تاکید فرمودند.

ادعای وال استریت ژورنال: یکی از ۱۱ تبعه ایرانی بازداشت‌شده در آمریکا عضو پیشین سپاه بوده است
ادعای وال استریت ژورنال: یکی از ۱۱ تبعه ایرانی بازداشت‌شده در آمریکا عضو پیشین سپاه بوده است

روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال در گزارشی به جزییات بازداشت ۱۱ تبعه ایرانی را در هشت ایالت آمریکا توسط اداره مهاجرت و گمرک آمریکا در روزهای پس از عملیات «چکش نیمه‌شب» یا حمله به تاسیسات هسته ای نطنز، فردو و اصفهان در ایران، پرداخت.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است