کد خبر : 212511
انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۰۴ - 14:29
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

آیا بازیافت برای مقابله با بحران پلاستیک کافی است؟

آلودگی پلاستیک یکی از مهم‌ترین مسائل زیست‌محیطی عصر ماست. پلاستیک‌های استفاده شده و زباله‌ها به خاک نفوذ می‌کند؛ در اقیانوس شناور و یا توسط حیوانات و انسان‌ها بلعیده می‌شود. به‌ طور خلاصه تولید، استفاده و دفع غیرمسئولانه پلاستیک، سلامت انسان و محیط‌زیست را تهدید می‌کند.

آیا بازیافت برای مقابله با بحران پلاستیک کافی است؟

تخمین زده می‌شود که تولید پلاستیک بین سال‌های ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۷، ۱۷۴ برابر شده و قرار است این میزان تا سال ۲۰۴۰ نیز ۲ برابر شود. پلاستیک‌ها ممکن است برای بشریت بسیار مفید باشد اما زیست‌تخریب‌پذیر نیست؛ بنابراین تا بی‌نهایت در محیط باقی خواهد ماند. آمارها نشان می‌دهد تا سال ۲۰۱۵ حدود ۷۹ درصد از زباله‌های پلاستیکی جهان در محل‌های دفن زباله یا محیط طبیعی دفن شد؛ ۱۲ درصد سوزانده و ۹ درصد بازیافت شده است.

توجه به معضل جهانی آلودگی پلاستیک مستلزم تعهدات دولت‌ها، صنعت، شرکت‌های بزرگ و کوچک تجاری و جامعه است. در واقع همه مردم از شرکت‌ها انتظار دارند مسئولیت کاهش تولید پلاستیک را بر عهده بگیرند و بسیاری از شرکت‌های بزرگ گام‌های داوطلبانه‌ای برای گنجاندن پلاستیک‌های بازیافتی بیشتر در محصولات خود یا کاهش استفاده از پلاستیک به عنوان ابزاری برای نشان‌ دادن مسئولیت‌پذیری زیست‌محیطی برداشته‌اند اما مطالعه اخیر در مورد تعهدات کاهش پلاستیک نشان می‌دهد این اقدامات به‌ طور قابل‌ توجهی به بحران پلاستیک رسیدگی نمی‌کند.

محققان اظهار کردند: بیشتر تعهدات بر بازیافت پلاستیک تاکید دارد و باید به‌ طور جامع به مشکل آلودگی پلاستیک رسیدگی کرد. این مقاله نشان می‌دهد شرکت‌ها معمولا بر تغییر الگوهای مصرف و تولید خود با استفاده از محتوای بازیافتی بیشتر در محصول خود تمرکز می‌کنند.

با توجه به مقیاس تولید برخی از این شرکت‌ها، کاهش مقدار اندکی پلاستیک می‌تواند منجر به کاهش زیادی در استفاده کلی از پلاستیک شود. این به بخشی از یک راهبرد کلی پایداری برای بسیاری از برندها تبدیل شده اما واقعا گامی برای پایان‌ دادن به مشکل آلودگی پلاستیکی برنمی‌دارد.

برای مثال محققان اظهار کردند: شرکت کوکاکولا محصول خود را در بطری‌های پلاستیکی سبکتر و کوچکتر می‌فروشد و با سرمایه‌گذاری در تسهیلات بازیافت بزرگتر، نرخ بازیافت را بهبود می‌بخشد. از آنجایی که تعداد محصولات پلاستیکی هر سال افزایش می‌یابد، استفاده از این روش‌ها منجر به کاهش خالص نمی‌شود.

راه‌ حل ایده‌آل این است که از پلاستیک‌های یک‌بار مصرف به‌ طور کامل اجتناب شود و فناوری‌ها و رویکردهای دیگری برای حذف پلاستیک از زنجیره تامین توسعه یابد.

محققان می‌گویند جامعه علمی باید به نظارت بر شیوه‌های پلاستیکی شرکت‌های بزرگ و تاثیراتی که پلاستیک‌ها روی کره زمین می‌گذارد، ادامه دهد.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط:
نماینده مجلس: آتش در بندر شهید رجایی هنوز کامل خاموش نشده است/ برخی از اجساد کاملاً پودر شدند/ خانواده‌ کارگران بی‌شناسنامه هنوز نمی‌دانند چه اتفاقی افتاده است
نماینده مجلس: آتش در بندر شهید رجایی هنوز کامل خاموش نشده است/ برخی از اجساد کاملاً پودر شدند/ خانواده‌ کارگران بی‌شناسنامه هنوز نمی‌دانند چه اتفاقی افتاده است

نماینده بندرعباس گفت: از ابتدای آتش‌سوزی که روز شنبه، ششم اردیبهشت ماه، اتفاق افتاد، من در صحنه بودم و یک هفته کامل آنجا ماندم. هنوز هم آتش به‌طور کامل خاموش نشده و فقط خطر آن کاهش یافته است. تعدادی از اجساد هنوز مانده‌اند و شناسایی نشده‌اند. برخی از اجساد کاملاً پودر شده و هیچ آثاری از آن‌ها نیست.

مراجعه ۴۰۰ مصدوم انفجار در بندر شهید رجایی به پزشکی قانونی
مراجعه ۴۰۰ مصدوم انفجار در بندر شهید رجایی به پزشکی قانونی

​تاکنون بیش از ۴۰۰ مصدوم این حادثه برای تعیین خسارت و میزان صدمات وارده به پزشکی قانونی بندرعباس مراجعه و توسط پزشکان آن مرکز معاینه شده‌اند.

راهداری: جاده چالوس به مدت ۱۰ روز بسته است / تردد از میدان امیرکبیر کرج تا دهانه جنوبی تونل کندوان فقط برای افراد بومی میسر است
راهداری: جاده چالوس به مدت ۱۰ روز بسته است / تردد از میدان امیرکبیر کرج تا دهانه جنوبی تونل کندوان فقط برای افراد بومی میسر است

مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای البرز گفت: جاده کرج - چالوس با توجه به اجرای عملیات عمرانی در حوزه استان مازندران بسته است و تردد فقط برای افراد بومی میسر است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است