کد خبر : 211999
انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۰۲ - 09:23
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

پسر بچه ای مار کبری را گاز گرفت/ مار کشته شد!

شاید خواندن این جمله برای‌ شما باورپذیر نباشد؛ اما طبق گزارش رسانه‌های هندی، پسربچه‌ای هشت‌ساله یک مار سمی را با گازگرفتن کشته است. البته پسر بچه قهرمان این داستان به دلیل پدیده‌ «گزش خشک» جان سالم به در برده است.

پسر بچه ای مار کبری را گاز گرفت/ مار کشته شد!

به گزارش سایت خبری مدارا؛ در اتفاقی عجیب،‌ پسربچه‌ای هشت‌ساله در هند در تلافی نیش‌خوردن از مار کبرا، آن را تلف کرد. این مار سمی در اقدامی نادر «گزش خشک» انجام داده و پسربچه در تقلا برای رهایی، مار را گاز گرفته است.

به نوشته زومیت، دیپاک در مصاحبه با رسانه‌های هندی گفت: «وقتی تلاش‌هایم برای جداکردن مار از دستم ناموفق بود، دو بار محکم گازش گرفتم. همه‌چیز در یک لحظه اتفاق افتاد.» خانواده‌ی دیپاک به‌سرعت او را به نزدیک‌ترین بیمارستان رساندند و او پادزهر دریافت کرد؛ اما پزشکان می‌گویند با وجود سمی‌بودن مار کبرا، احتمالاً نیش حاوی هیچ سمی نبوده است.

براساس مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰، هرسال حدوداً ۵٫۴ میلیون مارگزیدگی (شامل مارهای سمی و غیرسمی) در سراسر دنیا رخ می‌دهد. تقریباً ۲٫۷ میلیون از این گزش‌ها سم به بدن قربانی تزریق می‌کنند و باعث مرگ سالانه ۱۳۸٬۰۰۰ نفر می‌شوند. تخمین تعداد گزش‌های خشک گونه‌های سمی مار دشوار است؛ چون قربانیان در اغلب مواقع گونه‌ی مار را به‌درستی تشخیص نمی‌دهند. گفتنی است گزش‌های خشک نیز می‌توانند باعث التهاب شوند و همین التهاب پزشکان را در تشخیص سمی یا غیرسمی‌ بودن گزش به‌اشتباه بیندازد.

متخصصان می‌گویند مارهای سمی از گزش خشک به‌عنوان مکانیزمی دفاعی برای هشدار به حیوانات بزرگ‌تر استفاده می‌کنند که به کشتن آن‌ها تمایلی ندارند. احتمالاً در ماجرای گزیده‌شدن دیپاک، همین اتفاق رخ داده است. ساخت سم انرژی زیادی از مارها می‌گیرد؛ به‌همین‌دلیل، این خزنده‌ها تا زمانی‌که مجبور نباشند، از سم استفاده نمی‌کنند.

به‌گفته‌ی سازمان محیط‌زیست هند، این کشور میزبان حدوداً ۱۰۰ گونه مار سمی یا مارهایی با سم خفیف است. هند بیشترین مرگ براثر گزش مار را در دنیا دارد. براساس پژوهشی علمی، سالانه ۴۶٬۰۰۰ نفر در هند براثر گزیدن مار جان خود را از دست می‌دهند.

اخبار مرتبط:
شامپو زدن دوبله چیست و آیا مفید است؟
شامپو زدن دوبله چیست و آیا مفید است؟

همان‌طور که از نامش پیداست، «شامپو زدن دوبله» یعنی شستن موها دو بار در یک نوبت شست‌وشو. در ادامه می‌توانید با فواید آن و نحوه‌ی انجام صحیحش آشنا شوید.

معاون وزارت بهداشت: «گسترش جذام» در میان اتباع صحت ندارد
معاون وزارت بهداشت: «گسترش جذام» در میان اتباع صحت ندارد

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: ۶۰ درصد از دندان‌های افراد بالای ۵۰ سال سالم نیست؛ در واقع یا پوسیده است یا کشیده شده است. او در واکنش به شایعه گسترش جذام در کشور به واسطه اتباع پاسخ داد: چنین چیزی نیست که فکر کنیم در کشور ما شایع شده باشد؛ حتی در میان اتباع هم فعلاً اینگونه نیست.

آیا سیر برای سرماخوردگی واقعا خوب است؟ ​
آیا سیر برای سرماخوردگی واقعا خوب است؟ ​

سیر قرن‌ها است که در طب سنتی به عنوان یک درمان طبیعی برای بسیاری از بیماری‌ها به ویژه سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما آیا واقعا سیر می‌تواند سرماخوردگی را درمان کند؟ در ادامه مقاله به این سوال مهم پاسخ می‌دهیم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است