کد خبر : 211052
انتشار : ۱۴۰۱/۰۸/۲۷ - 10:49
دسته‌بندی : اجتماعی، اخبار ویژه
چاپ

عذرخواهى به دلیل ورود ۳ نیروی امنیتی به کتابخانه دانشگاه شیراز

ورود سه تن از نیروهای تامین امنیت در روز پنجشنبه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۱ به کتابخانه خوارزمی دانشگاه شیراز، واکنش‌ دانشجویان و عذرخواهی مسئولان را در پی داشته است.

عذرخواهى به دلیل ورود ۳ نیروی امنیتی به کتابخانه دانشگاه شیراز

به گزارش سایت خبری مدارا؛ معاون دانشجویی‌فرهنگی دانشگاه شیراز در این باره در توضیحاتی که شامگاه پنجشنبه در سایت دانشگاه منتشر شد، توضیح داد: ظهر پنجشنبه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۱ حوالی ساعت ۱۱، نیروهای امنیتی مستقر در میدان نمازی شیراز، به یکی از دانشجویان این دانشگاه مشکوک شده و برای بازرسی او اقدام می‌کنند. دانشجو، به‌دلیل اضطراب فرار کرده و وارد محوطه کتابخانه خوارزمی دانشگاه، در مجاورت میدان نمازی می‌شود.

به نوشته همشهری آنلاین، علی حفیظی یادآور شد: این کتابخانه متعلق به دانشگاه شیراز و خارج از محوطه پردیس دانشگاه شیراز است.

معاون فرهنگی دانشگاه شیراز گفت: نیروهای امنیتی درحال تعقیب دانشجو وارد محوطه کتابخانه شدند و بعد از دخالت نیروهای حراست دانشگاه، دانشجو به اتاق حراست منتقل شد و پس از تماس حراست با خانواده‌ او، این دانشجو در کمال سلامت به خانواده‌ تحویل داده شد.

عذرخواهی متولیان امنیت به خاطر ورود بدون هماهنگی 

حفیظی همچنین بیان کرد: مسئولان امنیتی بعد از این اتفاق در تماس با ریاست دانشگاه شیراز از ورود بدون هماهنگی نیروهای امنیتی به محوطه دانشگاه عذرخواهی کرده و قول پیگیری و برخورد با نیروی خاطی را داده‌اند.

معاون دانشگاه شیراز گفت: دانشگاه شیراز با قدرت، پیگیر حقوق مادی و معنوی دانشجویان خود بوده  و از مسیرهای قانونی به دنبال اعاده‌ حیثیت از دانشگاهیان است.

واکنش تشکل‌ها 

بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز در روایتی از این رخداد در بیانیه‌ای نوشت: یکی از دانشجویان دانشگاه شیراز در حد فاصل میدان دانشجو تا میدان نمازی اقدام به فیلمبرداری و عکسبرداری از نیروی‌های امنیتی کرد، اتفاقی که منجر به شک کردن نیروهای امنیتی به این فرد شد.

در ادامه این بیانیه آمده است: این فرد اقدام به فرار کرد و در نهایت وارد کتابخانه خوارزمی شد که این اتفاق باعث تعقیب فرد توسط نیروهای امنیتی شد. حراست کتابخانه با توجه به ورود غیرعادی این فرد به کتابخانه، به او شک کرد و به دنبال او رفتند.

در بیانیه بسبج دانشجویی دانشگاه شیراز همچنین آمده است: در نبود حراست در ورودی کتابخانه، سه تن از نیروهای امنیتی در اقدامی بدون اطلاع و خلاف قوانین تصمیم به ورود به حریم دانشگاه و کتابخانه خوارزمی گرفتند و با از بین بردن حرمت محیط دانشگاه، اقدام به درگیری با فرد متواری کردند و او را به سمت بیرون بردند.

این بیانیه می‌افزاید: پس از اینکه نیروهای حراست متوجه می‌شوند هویت فرد، دانشجو بوده است، منجر به خروج نیروهای امنیتی از حریم کتابخانه خوارزمی شد و دانشجو در گیت حراست ماند و حراست با تماس با خانواده دانشجو و مطلع کردن آنها، دانشجو را همراه خانواده خود از محیط دانشگاه خارج کردند.

در این بیانیه با بیان اینکه حضور نیروهای نظامی در دانشگاه بر خلاف قوانین است، پیشگیری از اقدامات مشابه خواسته شده و آمده است: ساعاتی پس از این اتفاق از دانشجو و خانواده وی توسط نهادهای مسئول دلجویی به عمل آمده است.

برخی دیگر از تشکل‌های دانشگاه شیراز  نیز بیانیه جداگانه‌ای منتشر کرده اند. در این پیوند، انجمن وفاق و توسعه دانشجویان دانشگاه شیراز در نامه سرگشاده به مسئولان این دانشگاه خواهان برخورد مقتدرانه با این رخداد و پیشگیری از رخدادهای مشابه شد.

عذرخواهی از دانشگاهیان

جواد قناعتی مدیرکل امور سیاسی و انتخابات استانداری فارس در این باره گفت: تعقیب در محدوده دانشگاه و ورود به کتابخانه که دانشجویان در حال مطالعه بودند، اقدامی غیرقانونی بوده است.

وی در گفتگو با ایرنا افزود : این اقدام غیر قانونی ، باعث آسیب دیدن ساحت دانشگاه و جریحه دار شدن احساسات پاک دانشگاهیان، به خصوص دانشجویان عزیز این دانشگاه شده است.

لزوم حفظ حرمت دانشگاه

دبیر کمیسیون دانشجویی شورای تامین استان خاطرنشان کرد: بدون تردید همه مسئولان و بویژه نیروهای حافظ امنیت، حفظ حرمت و رعایت شأن محیط مقدس دانشگاه را وظیفه قطعی و انکار ناپذیر خود می دانند.

قناعتی افزود: از دانشگاهیان دانشگاه شیراز بویژه دانشجویان عزیز و خصوصا دانشجوی مورد نظر ، به دلیل وقوع این رخداد تلخ و خطای صورت گرفته عذرخواهی می‌کنم.

اخبار مرتبط:
مساجد بی‌نماز و طرح هر ماه یک مسجد شهرداری تهران
مساجد بی‌نماز و طرح هر ماه یک مسجد شهرداری تهران

شهرداری تهران برنامه دارد ما‌های یک مسجد جدید در پایتخت بسازد؛ اقدامی که به گفته مسئولان برای پاسخ به نیاز شهروندان است. اما آمار‌ها نشان می‌دهد بخش بزرگی از مساجد موجود تعطیل‌اند و کارویژه اصلی خود یعنی اقامه نماز جماعت را از دست داده‌اند. همزمان شیب دینداری در کشور هم نزولی است.

این پیرمرد از دست کلثوم‌ اکبری جان سالم به در برد؛ زن قاتل سریالی اعدام می‌شود؟
این پیرمرد از دست کلثوم‌ اکبری جان سالم به در برد؛ زن قاتل سریالی اعدام می‌شود؟

طی روزهای اخیر اخباری درباره اجرای حکم اعدام «کلثوم اکبری» قاتل سریالی مردان مازندرانی در فضای مجازی منتشر شده که صحت نداشته است.

یک استاد زمین‌شناسی: ۹۸ درصد حجم آب دریاچه ارومیه از دست رفت
یک استاد زمین‌شناسی: ۹۸ درصد حجم آب دریاچه ارومیه از دست رفت

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه حجم آب دریاچه ارومیه بیش از ۹۸ درصد نسبت به سطح آن در سال ۱۳۷۴ کاهش یافته است، تاکید کرد: در سال جاری پیش‌بینی شوم «دریاچه در حال مرگ» به واقعیت تبدیل شده و دشتی نمکی و بی‌حاصل را به جا گذاشته که سلامت و معیشت میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند و خشک شدن این بزرگترین دریاچه شور خاورمیانه نتیجه مدیریت ناکارآمد، مداخلات انسانی مانند ساخت پل و میان‌گذر و احداث بیش از ۴۰ سد بر روی رودخانه‌های تغذیه‌کننده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است